- Διαφήμιση -

Οι προπονητές του μπάσκετ ξεκίνησαν μια πολύ πρωτοβουλία για την επανέναρξη της σεζόν. Οι προπονητές έστειλαν από κοινού επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία ζητούν από την Ομοσπονδία να βγει μπροστά και να ξεκινήσει τις επαφές για το restart.

Οι προπονητές κατέθεσαν μέσω τις επιστολής τις προτάσεις τους, ζήτησαν από την ΕΟΚ να ηγηθεί της προσπάθειας ως αρμόδια αρχή του αθλήματος και να υποβάλει αίτημα στην Πολιτεία μαζί με όλους τους φορείς του αθλήματος (προπονητές, ΣΕΠΚ, ΠΣΑΚ) για επανέναρξη όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πάμε και φέτος σε «μόνιμο λουκέτο» όπως πέρσι.

- Διαφήμιση -

Επίσης ζήτησαν από την ΕΟΚ, αν το «λουκέτο» δεν βγει νωρίς τότε να κάνει κίνηση προς την Πολιτεία για να συμπεριληφθούν οι άνθρωποι του μπάσκετ, που πλήττονται βάναυσα από την αποχή, στις νομοθετημένες αποζημιώσεις, ώστε να πάρουν και αυτοί μια μικρή οικονομική ανάσα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αίτημα-Παράκληση Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προς την Ε.Ο.Κ..

Αγαπητοί κύριοι,

παρακολουθούμε με έκδηλη αγωνία, σχεδόν 3 μήνες τώρα, από τότε που απαγορεύθηκαν οι προπονήσεις του αγαπημένου μας αθλήματος, κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες (σοβαρές και προς τη σωστή κατεύθυνση το διευκρινίζουμε) για την επανεκκίνηση του μπάσκετ, που όλοι υπηρετούμε.

Όλες οι προσπάθειες αυτές, που επαναλαμβάνουμε μας βρίσκουν σύμφωνους, χαρακτηρίζονται, αφενός από το γεγονός ότι είναι μεμονωμένες (δηλαδή εκφράζουν μόνο τον φορέα που τις κατέβαλε (Σ.Ε.Π.Κ., Π.Σ.Α.Κ., προπονητές Α2, κάποιες ομάδες, ατομικές τοποθετήσεις), αφετέρου από το γεγονός ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, διότι δεν προέρχονται από τον θεσμικά υπεύθυνο να τις υποβάλλει, δηλαδή (Ε.Ο.Κ.), προς τον επίσης θεσμικά αρμόδιο να τις προωθήσει δηλαδή (Υφυπουργείο Αθλητισμού & Γ.Γ.Α.), στην μοναδική υπεύθυνη να πάρει τις τελικές αποφάσεις, δηλαδή την Ελληνική Κυβέρνηση. Επομένως, όλες οι συγκινητικές τολμούμε να πούμε προσπάθειες να ξαναμπούμε στα γήπεδα «πήγαν στον βρόντο», γιατί πολύ απλά δεν έγιναν ποτέ με τον μοναδικό προβλεπόμενο τρόπο, που ίσως θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Κάνοντας λοιπόν πολύωρες καθημερινές επαφές και συζητήσεις, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόβλημα, με εκπροσώπους όλων των φορέων, καταλήξαμε με σεβασμό και αγωνία στο εξής αίτημα-πρόταση:

1.Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαιρίσεως (Ε.Ο.Κ.) να υποβάλει προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού ή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επίσημο αίτημα επανέναρξης των προπονήσεων μπάσκετ, για όλες τις βαθμίδες, με υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα μας υποδειχθεί από τους υπεύθυνους λοιμωξιολόγους και το οποίο θα δεσμευόμεθα όλοι ότι θα τηρήσουμε αυστηρά. Το αίτημα θα συνυπογράφουν οι: Σ.Ε.Π.Κ. (εκπροσωπώντας όλους τους προπονητές της Ελλάδας), Π.Σ.Α.Κ. (εκπροσωπώντας με ειδική εξουσιοδότηση όλους τους μπασκετμπολίστες και όχι μόνο τους επαγγελματίες), Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (για να τονισθεί η ενότητα του ελληνικού μπάσκετ στο αίτημα), Ο.Δ.Κ.Ε. (εκπροσωπώντας όλους τους διαιτητές της Ελλάδας), όλοι οι Σύνδεσμοι Κριτών Καλαθοσφαίρισης της Ελλάδος και θα τονίζεται ρητά στο περιεχόμενό του ότι υποστηρίζεται και απ’ όλους τους υπολοίπους χιλιάδες εμπλεκομένους, που δεν έχουν θεσμικά αντίστοιχα όργανα για να υπογράψουν, όπως οι ιατροί των ομάδων και των αγώνων, οι γυμναστές, οι φυσικοθεραπευτές, οι φροντιστές, οι κυλικειάρχες και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, οι καταστηματάρχες με προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο μπάσκετ, οι ατζέντηδες, οι managers, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και αρκετοί ακόμη συνάνθρωποί μας, που βιοπορίζονται στον χώρο μας και ζουν κυριολεκτικά τις οικογένειές τους από το μπάσκετ. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους χιλιάδες (μήπως εκατομμύρια;) γονείς, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενδιαφερόμενοι για την υγεία των παιδιών τους (σωματική και ψυχική) υποβάλλουν καθημερινά χιλιάδες αιτήματα σε Σωματεία και προπονητές για την εύρεση λύσης και την επιστροφή των παιδιών στα γήπεδα και στους χώρους άθλησης, που τόσο αυτά λατρεύουν.

2.Στην απευκταία περίπτωση που η Πολιτεία δια των οργάνων της δεν επιτρέψει την σύντομη επιστροφή στα γήπεδα για υγειονομικούς λόγους να ζητηθεί στο ίδιο έγγραφο να συμπεριληφθούν οι άνθρωποι του μπάσκετ, που πλήττονται βάναυσα από την αποχή, στις νομοθετημένες αποζημιώσεις, ώστε να πάρουν και αυτοί μια μικρή οικονομική ανάσα, όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες.

3.Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Ο.Κ. έχουν επεξεργαστεί αρκετά σενάρια για την συνέχιση των πρωταθλημάτων, ανάλογα με το πότε θα μας επιτραπεί από την Πολιτεία η επιστροφή στα γήπεδα. Αιτούμεθα και παρακαλούμε ταυτόχρονα να ανακοινωθεί επίσημα από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων ότι θα συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα ακόμη και αν η επιστροφή πραγματοποιηθεί στην μέση της Άνοιξης. Το σενάριο, που έχετε ήδη επεξεργαστεί, με την πραγματοποίηση επαναληπτικών αγώνων, σε όσους έχουν ήδη γίνει, και ακολούθως μονά παιχνίδια σε ουδέτερες έδρες είναι και σχετικά δίκαιο και απολύτως εφικτό, που είναι και το μείζον στην περίπτωσή μας. Μην επιτρέψετε σε κάποιους ελάχιστους να εκμεταλλευτούν αυτή την μοναδικά αρνητική συγκυρία για ιδιοτελείς σκοπούς. Προστατέψτε μας!

Αγαπητοί μας κύριοι, το Ελληνικό Μπάσκετ, που επί πολλά χρόνια αποτελείτε τον θεματοφύλακά του, βρίσκεται στην χειρότερη ίσως καμπή της ιστορίας του, λόγω της φοβερής αυτής πανδημίας και οι μόνοι που θεσμικά μπορείτε να δώσετε την μάχη της επιβίωσης του είστε εσείς, οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του. Ταπεινά φρονούμε ότι το αίτημα αυτό έπρεπε να είχε σταλεί προς την Πολιτεία εχθές. Ας γίνει αύριο με την ελπίδα να σώσουμε ότι μπορούμε. Ενωμένοι και ταγμένοι σ’ αυτό που αγαπάμε σχεδόν σε όλη μας τη ζωή. Στο μπάσκετ…

Με σεβασμό και αγωνία!

*Τα ονόματα όλων, όσοι συναινούν στο παρόν, είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου, καθώς λόγω του εξαιρετικά μεγάλου πλήθους δεν επισυνάπτονται».

Basketblog

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.