- Διαφήμιση -

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στην επίθεση και γνώρισε την 11η ήττα του σε 16 αγώνες στη Euroleague, με το 74-71 από τον Ερυθρό Αστέρα, παρά το ρεσιτάλ του Παπαπέτρου στα τελευταία λεπτά, που πήγε να φέρει… τούμπα το ματς.

Οι “πράσινοι” έχασαν τη “μάχη” των ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και τα περίμεναν ξανά όλα από τον Νέντοβιτς στην άλλη πλευρά του παρκέ. Παρότι “πάλεψαν” έτσι για την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, ένα λάθος του Σέρβου δεν τους επέτρεψε να “κλέψουν” το ματς, στο οποίο είχαν βρεθεί να χάνουν ακόμα και με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δεκαέξι πόντους πέτυχε ο αρχηγός του Τριφυλλιού στην τελευταία περίοδο.

- Διαφήμιση -

Το παιχνίδι
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το ματς, με δύο εύστοχα τρίποντα και καλές άμυνες με πρωταγωνιστή τον Παπαγιάννη, για το 2-8 και 4-10 στο σκορ. Κάπου εκεί όμως “κόλλησε” στην επίθεση και οι Σέρβοι βρήκαν λύσεις από την πλευρά τους με ένα ρεσιτάλ του Ρέινολντς για να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 22-15.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει ελάχιστα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρότι ο Νέντοβιτς έφθασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Την ίδια ώρα, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε “πάρτι” στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και στα τρίποντα, με τους παίκτες του να έχουν 10/18 στο ημίχρονο. Ξέφυγε έτσι ακόμη και με 17 πόντους διαφορά, πριν τη “μαζέψουν” οι “πράσινοι” με ένα γρήγορο 6-0 πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έτσι με σκορ 48-37 και δεν άλλαξε για σχεδόν πέντε λεπτά αγώνα, αφού οι δύο ομάδες δεν πέτυχαν ούτε καλάθι μέχρι το 25′, πριν σπάσει το… ρόδι ο Μπέντιλ για το Τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός έχασε έτσι την ευκαιρία να μειώσει περαιτέρω, αφού παρότι δέχθηκε μόλις 9 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο, απάντησε με… άλλους τόσους, για το 57-46 στο 30′.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε λύσεις στην επίθεση με ωραίες συνεργασίες, διατηρώντας ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο Παπαπέτρου όμως έκανε… όργια στο τελευταίο πεντάλεπτο και λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το ματς. Ισοφάρισε μάλιστα σε 68-68 με απίθανο τρίποντο, αλλά ο Νέντοβιτς έκανε λάθος πάσα στην πιο κρίσιμη επίθεση και έγινε μοιραίος για την ομάδα του.

Οι “πράσινοι” γνώρισαν έτσι μία ακόμη ήττα τη φετινή σεζόν, με το ρεκόρ τους να “πέφτει” στο 5-11, την ώρα που οι Σέρβοι πέτυχαν την 6η τους νίκη σε 17 αγώνες (έχουν ματς παραπάνω από το Τριφύλλι).

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 48-37, 57-46, 74-71.

Τα στατιστικά των παικτών
Ερυθρός Αστέρας: Ο’Μπράιαντ 5 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Γουόλντεν 17 (3/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Νταβίντοβατς 6 (2/8 σουτ, 4 ασίστ), Λάζιτς, Ριθ 7 (1), Ραντάνοφ 5 (1), Ντόμπριτς 11 (3/7 τρίποντα), Γιάγκοντιτς – Κουρίτζα 6 (2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ), Κούζμιτς 4 (7 ριμπάουντ), Κολόμ 13 (3/5 τρίποντα). Παναθηναϊκός: Μακ 5 (1 τρίποντο, 5 ασίστ, 4 λάθη), Παπαγιάννης 5 (5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 20 (5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές), Κασελάκης 3 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φόστερ 2, Νέντοβιτς 16 (3/6 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ασίστ), Γουάιτ 8 (1/4 τρίποντα), Μήτογλου 4, Μπέντιλ 6, Σαντ Ρος 2.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.