- Διαφήμιση -

Αυτές είναι οι δικές μου επιλογές όσον αφορά την καλύτερη ενδεκάδα του 2020.

Τερματοφύλακας

- Διαφήμιση -

Manuel Neuer

Μετά από δύο χρόνια γεμάτα τραυματισμούς και σκληρές διαπραγματεύσεις για το μέλλον του στη Μπάγερν Μονάχου, ο Νόιερ επέστρεψε δριμύτερος και στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Με εκπληκτικό δεύτερο μισό στη σεζόν 2020, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τρεμπλ από την ομάδα της Βαυαρίας, με αποκορύφωμα την εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεξί Μπακ

Alexander Arnold

Ο Άγγλος Μπακ χαφ της Λίβερπουλ έδωσε συνέχεια στις καταπληκτικές του σεζόν και την περίοδο 19-20. Αποτελεί τον ορισμό του σύγχρονου Μπακ χαφ, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, τρομερες εκτελέσεις στημένων, υψηλό βαθμό αντοχής και συνεχή ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή.

Με 4 γκολ και 13 ασίστ αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους για τον οποίο η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας μετά από 30 χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι πως αγωνίστηκε και στα 38 ματς της Premier League, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, εκτός των άλλων του προσόντων.

Αριστερό Μπακ

Andrew Robertson

Παραμένουμε στο Anfield, καθώς εκεί εδρεύει και η επιλογή μας για το άλλο άκρο της άμυνας. Ο Ρόμπερτσον άργησε να κάνει το ξεπέταγμα στην καριέρα του αλλά πλέον θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους αριστερούς Μπακ στον κόσμο (για εμάς ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή). Έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με το συμπαίκτη του, Άρνολντ, και για το λόγο αυτό το μεγαλύτερο μέρος της επιθετικής ανάπτυξης της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, βασίζεται στα συνεχή ανεβάσματά τους προς την αντίπαλη περιοχή.

Στην κατάκτηση της Premier League, ο Ρόμπερτσον είχε 2 γκολ και 12 ασίστ σε 36 συμμετοχές.

Σέντερ Μπακ

Sergio Ramos

Ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι κατά την προσωπική μου άποψη ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος. Ο παίκτης που ξεκίνησε ως δεξί Μπακ από τη Σεβίλλη, έχει πλέον μετατραπεί σε έναν από τους πληρέστερους κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πέρα από τα γνωστά αμυντικά του χαρίσματα, ο Ράμος διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και αυτό αποδεικνύεται από τα 11 γκολ που σημείωσε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020. Στη Ρεάλ των τόσων αστεριών, είναι ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι και ο βασικός των φάουλ σε καλή θέση για απευθείας “απειλή”, γεγονός που μαρτυρά την τεχνική του πληρότητα.

Virgil van Dijk

3 στους 4 καλύτερους αμυντικούς αγωνίζονται στην ομάδα της Λίβερπουλ και μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί αυτό για την επιστροφή της ομάδας του λιμανιού στις επιτυχίες. Ο Γιούργκεν Κλοπ βασίζει πολλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και βασική πηγή αμυντικής ασφαλείας αποτελεί ο Βαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε πραγματικό βράχο στα μετόπισθεν των κόκκινων, τόσο στην κατάκτηση του Τσάμπιονς λιγκ το 2019, όσο και στην κατάκτηση της Premier League το 2020. Αγωνίστηκε και στα 38 παιχνίδια του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 5 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ.

Ειναι ο παίκτης που πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, θα πάρει και την πρώτη πάσα από τον Άλισον για να χτίσει παιχνίδι, κυρίως με τους συνοδοιπόρους του στην άμυνα, Άρνολντ και Ρόμπερτσον.

Δυστυχώς ο Ολλανδός αμυντικός υπέστη ρήξη χιαστού στο ντέρμπι με την Έβερτον και θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν, κάτι που εκτός των άλλων, έχει στοιχίσει ήδη στην αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.