- Διαφήμιση -

Τα έσοδα κάθε ομάδας από τις εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου της, είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την ομαλή της λειτουργικότητα. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όμως για το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφει, δίνει μια σημαντική λεπτομέρεια.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με τον Δήμο Αθηναίων, αναφερόμενη στο μνημόνιο συναντίληψης που υπογράφηκε, για την έναρξη κατασκευής του γήπεδο της ομάδας στον Βοτανικό, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.

- Διαφήμιση -

Ο Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στην έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη!

Παναθηναϊκός: Ιστορικό βήμα! Έπεσαν οι υπογραφές για τον Βοτανικό!

Σύμφωνα όμως με όσα αναφέρει η ανακοίνωση, τα έσοδα από τις εμπορικές λειτουργίες του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα πηγαίνουν στο δημόσιο και τον δήμο Αθηναίων!

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: “Άδειες κατασκευής το 2021” – Τι θα γίνει με το μπασκετικό γήπεδο

«Ο συνολικός ενδεικτικός αρχικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων της Διπλής Ανάπλασης ανέρχεται στο ποσό των 163,5 εκ. ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί μέσω ενός μείγματος χρηματοδοτικών εργαλείων, αξιοποιώντας εθνικούς, ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους.

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την ευθύνη και τις διαδικασίες υλοποίησης και κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του οποίου ο ενδεικτικός αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 72 εκ. ευρώ περίπου. Για το σκοπό αυτό εισφέρει, ως μέρος της χρηματοδότησης του γηπέδου ποδοσφαίρου, το ακίνητο κυριότητάς του, αξίας -βάσει εκτιμήσεων- 40 εκ. ευρώ.

Παναθηναϊκός – Αλαφούζος: “Ένα όνειρο δεκαετιών σε φάση υλοποίησης” – Γεωργιάδης: “Μια ιστορία επιτυχίας ξεκινά”

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους που θα εξευρεθούν από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι οποίοι και θα παρασχεθούν στον Δήμο Αθηναίων. Η χρήση και η λειτουργία του γηπέδου εκχωρείται, άνευ ανταλλάγματος, στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για 99 χρόνια, με τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί και η Εθνική Ελλάδος. Τα έσοδα, από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου, κατανέμονται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων” αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο κομμάτι που αφορά τον προϋπολογισμό και τις πηγές χρηματοδότησης του γηπέδου.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.