- Διαφήμιση -

Η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σλοβενία, αφού έμεινε στη “λευκή” ισοπαλία στη Ριζούπολη και τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο χάρις στη διαφορά τερμάτων, παραμένοντας στη League C του Nations League.

Πικρή ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σλοβενία στο ματς “τελικό” της Ριζούπολης, για την πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League, ου οδηγούσε στη League B. Οι Σλοβένοι απέσπασαν το βαθμό και έτσι χάρις στην καλύτερη διαφορά τερμάτων κατέκτησαν την πρώτη θέση, αφήνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ψάχνει ξανά τι… έφταιξε.

- Διαφήμιση -

Το ματς
Η Εθνική μπήκε ορεξάτη στο ματς ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού, έχοντας μάλιστα την πρώτη καλή στιγμή στο 14′ με τον Όμπλακ να μπλοκάρει σουτ του Λημνιού από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε πως παρατάχθηκαν με πρώτο στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, αφού τους έκανε και η ισοπαλία, με αποτέλεσμα να αφήνουν μέτρα στην Εθνική.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία, καταφεύγοντας σε παιχνίδι με ψηλές μπαλιές στο τρίτο μισό του γηπέδου. Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτο ημιχρόνου ήρθε στο 31′ με αυτόν τον τρόπο καθώς ο Τσιμίκας σέντραρε, ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπλάζιτς -με τον Όμπλακ εξουδετερωμένο- απομάκρυνε προ της γραμμής.

Η ανωτερότητα της Ελλάδας δεν απέφερε κάποιο γκολ, κι έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ.

Η είσοδος του Παυλίδη αντί του Γιακουμάκη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν άλλαξε πολλά πράγματα, ενώ φάνηκε να κάνει πιο… προβλέψιμη την Εθνική.

Με την μπάλα να αλλάζει διαρκώς πόδια αμυντικών αλλά να μην μπορεί να προωθηθεί σωστά μπροστά, αφού οι Σλοβένοι αμύνονταν σωστά σε άκρα και άξονα, τις ατομικές ενέργειες των ποιοτικών Φορτούνη, Λημνιού, Μπακασέτα να απουσιάζουν και τους παίκτες διαστακτικούς, έπρεπε να αρχίσει να «σώνεται» ο χρόνος στην κλεψύδρα του αγώνα για να κάνουν κάποιες φάσεις οι διεθνείς, εκτός από το σουτ του Μπακασέτα σε 66΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Όμπλακ.

Η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78΄, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη, αυτός «έσπασε» για τον Κουρμπέλη, που πλάσαρε άουτ, όπως και το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 82΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ηγ Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Παυλίδης στόπαρε με το στήθος, γύρισε κι έπιασε ανάποδο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς καθώς από εκεί κι έπειτα μόνο περιστατικό άξιο αναφοράς ήταν η αποβολή του Χατζηδιάκου για τράβηγμα στο Σπόραρ, που έφευγε σε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο στο 90ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79΄ Μασούρας), Τσιμίκας (90΄ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης, Ζέκα (67΄ Τζόλης), Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46΄ Παυλίδης).

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς, Μπιγιόλ (77΄ Βέτριχ), Κούρτιτς, Μπόχαρ (67΄ Βέρμπιτς), Ίλισιτς, Βούτσκιτς (77΄ Σπόραρ).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.