- Διαφήμιση -

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στην Εφές Αναντολού στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τους Τούρκους, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε του “τριφυλλιού” με 80-77, έχοντας σε τρομερό βράδυ τον Μίσιτς, ο οποίος έκανε “όργια” στο δεύτερο ημίχρονο. Κέρδος για τους “πράσινους” ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος ξεχώρισε στο ντεμπούτο του με την “πράσινη” φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια, κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Εφές, αλλά ο Μίσιτς ήταν ασταμάτητος. Ο Σέρβος γκαρντ έπαιξε και για τους Λάρκιν και Μπομπουά που έλειπαν, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους (7/13 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/4 βολές).

- Διαφήμιση -

Οι “πράσινοι”, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Νέντοβιτς κι Όγκαστ, είδαν τον Σέλβιν Μακ να πραγματοποιεί ιδανικό ντεμπούτο, σημειώνοντας 18 πόντους, είχαν σε καλό βράδυ τους Παπαγιάννη (16π., 6ριμπ.) και Ουάιτ (11π., 8ριμπ.), αλλά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Μίσιτς και να κάνουν την ανατροπή στο φινάλε.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 2-4, ενώ η Εφές ανέβηκε στο 4-3.

Ο αγώνας:

Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Λάρκιν και Ντάνστον, ενώ έχασαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα και τον Μπομπουά, ο οποίος βγήκε νοκ-άουτ από αγκωνιά (σ.σ. άθελα του) του Φόστερ.

Οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα στο ξεκίνημα (14-9), με την Εφές να μην αφήνει τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει και το πρώτο δεκάλεπτο, να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά με μόλις έναν πόντο (22-21).

Ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη περίοδο με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου κατάφερε να χτίσει μία μικρή διαφορά των πέντε πόντων (29-24). Η Αναντολού Εφές, όμως, δεν άφησε το τριφύλλι και πάλι να ξεφύγει (33-31). Ο Σέλβιν Μακ στο ντεμπούτο του με το τριφύλλι πρόσφερε πολύτιμες λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου και βοήθησε σημαντικά τους γηπεδούχους να κρατήσουν τα ηνία του σκορ μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου (40-36).

Η τρίτη περίοδος ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν του Μίσιτς, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας 17 πόντους σ’ ένα δεκάλεπτο! Ο Σέρβος γκαρντ γύρισε το παιχνίδι κι έβαλε την Εφές μπροστά με 5 πόντους (54-59) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Εφές είχε τον έλεγχο στο ματς και κατάφερε να πάρει ακόμη και διαφορά δέκα πόντων (57-67). Ο Παναθηναϊκός δεν τα παρατούσε, όμως, και με ένα μεγάλο τρίποντο του Ουάιτ μείωσε τη διαφορά στους έξι (64-70). Oι πράσινοι μείωσαν ακόμη περισσότερο (66-70), αλλά σ΄εκείνο το σημείο έκαναν λάθη και είχαν άστοχες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν ξανά επαφή με το σκορ.

Η Αναντολού Εφές έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 και έστειλε τη διαφορά στους εννιά πόντους (66-75) 2 λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Ο Μακ ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του και κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό, καθώς πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους (71-77).

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε είδαμε κάτι πολύ σπάνιο. Ο Γιώργος Παπαγιάννης εκτέλεσε για τρεις, ευστόχησε και μείωσε 74-79, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου με δύο βολές έκανε το 76-79 22 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι πράσινοι έκαναν αργά φάουλ (6,6” πριν το τέλος), με τον Σίμον να αστοχεί και στις δύο βολές! Οι Τούρκοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν να δεχτούν τρίποντο και έκαναν αμέσως φάουλ στον Παπαγιάννη (5,5”).

Ο Έλληνας σέντερ ευστόχησε στην πρώτη και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, αλλά ο Μόερμαν πήρε το ριμπάουντ και του έγινε φάουλ 2,6” πριν το τέλος. Ο Γάλλος με 1/2 βολές έκανε το 80-77 για την Αναντολού Εφές. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σουταρε για τρεις από το κέντρο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και η Εφές πήρε τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 54-59, 77-80.
Παναθηναϊκός (Βόβορας): Μακ 18 (3), Παπαγιάννης 16 (1), Μποχωρίδης 2 (3ασ.), Παπαπέτρου 12 (1), Δίπλαρος, Κασελάκης, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 6, Ουάιτ 11 (8ριμπ.), Μήτογλου 7 (8ριμπ.), Μπέντιλ, Σαντ-Ρος 5 (6ασ.).
Αναντολού Εφές (Αταμάν): Μπομπουά, Σίνγκλετον (9ριμπ.), Μπαλμπάι 9 (1), Γκαζί, Μόερμαν 7, Τουντσέρ 5 (1), Πλάις 8, Μίσιτς 33 (5), Άντερσον 6, Σιμόν 12 (1).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.