- Διαφήμιση -

Ο Σταύρος Τσουλάκος βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της ποδοσφαιρικής κοινότητας της Μεσσηνίας από τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν στο επίκεντρο οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά η συμπεριφορά και η ηθική του.

Οι κατηγορίες από τους ανθρώπους της Εράνης ήταν βαριές προς το πρόσωπο του και έθιγαν την ηθική ενός ατόμου που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.

- Διαφήμιση -

Εράνη και Σταύρος Τσουλάκος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια καθώς η φιλιατρινη ομάδα επέμενε στις κατηγορίες της περί μη εγκυρότητας του δελτιου του καθώς ισχυρίζονταν πως δεν υπέγραψαν ποτέ για να πάρει την αίτηση μεταβολών για να αγωνιστεί στο Φοίβο Κρεμαστής.

Όλα αυτά λύθηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και ο Σταύρος Τσουλάκος απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες από το δικαστήριο.

Όλο αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι της Εράνης δε σταμάτησαν να σπιλώνουν την υπόληψη και την ακεραιότητα του ενώ ο ίδιος προς τιμήν του δε μίλησε ποτέ ανοικτά για το θέμα αυτό, δεν είπε καν τη δική του εκδοχή. Περίμενε ότι τα πράγματα δε θα έφταναν μέχρι το δικαστήριο και πως η Εράνη θα σταματούσε τις άνευ λόγου καταγγελίες.

Καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη εδώ, ίσως είναι καλύτερα που οδηγήθηκε στα δικαστήρια η υπόθεση και πλέον αποκαταστάθηκε πλήρως το όνομα του ακόμη και σε διαφόρων ειδών δύσπιστους και καχύποπτους. Πλέον, είναι οι άνθρωποι της Εράνης που οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον κόσμο για ποιο λόγο τράβηξαν τόσο πολύ αυτή την υπόθεση.

Ο ίδιος μίλησε στο SportsPlus για όλη αυτή την περιπέτεια που πέρασε

“Τον περασμένο Ιανουάριο και ενώ βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους στη Ρόδο αλλά και για να αγωνιστώ στο ερασιτεχνικό σωματείο “Φοίβος Κρεμαστής”, ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον μου ότι η μεταγραφή μου είναι παράνομη.

Ένας πρωτοφανής πόλεμος από την μεριά της πρώην ομάδας μου, Εράνης Φιλιατρών,  ο οποίος περιείχε απειλές, συκοφαντίες, τηλέφωνα σε σωματεία της Δωδεκανήσου ώστε να κάνουν ένσταση για τη μη εγκυρότητα του δελτίου μου και πολλά άλλα παρόμοια γεγονότα.

Ενώ αγωνιζόμουν κανονικά στην ομάδα του Φοίβου , από την μεριά των Φιλιατρών συνεχίστηκε ένας βομβαρδισμός από καταγγελίες στην ΕΠΟ ότι δήθεν εγώ πλαστογραφησα την αίτηση μεταβολών για να πάρω το δελτίο μου.

Ξαφνικά φέτος το Σεπτέμβριο κι ενώ είχα επιστρέψει στη Μεσσηνία, ήρθα κάποια στιγμή σε συζητήσεις με την ομαδα της Μάνης για να αγωνιστώ σε αυτήν.

Αμέσως άνθρωποι, που τρέχουν την ομάδα της Εράνης, έπαιρναν τηλέφωνα και “απειλουσαν” τους ανθρώπους της Μάνης ώστε να μην προχωρήσουν στη μεταγραφη γιατί όπως έλεγαν θα έχουν πρόβλημα είτε νομικά είτε ηθικά.

Αυτό διότι συνέχιζαν να ισχυρίζονται ότι το δελτίο μου ανήκε σε αυτούς. Εδώ θέλω να σημειωθεί ότι το ίδιο έκαναν και με πολλά ακόμα σωματεία του νόμου μας.

Γενικά, όλος ο ποδοσφαιρικός κύκλος της Μεσσηνίας γνώριζε μια κατάσταση στην οποία η Εράνη με χαρακτήριζε παράνομο και ότι δε μπορώ να αγωνιστώ πουθενά.

Καθημερινά δεχόμουν ερωτήσεις από παντού για το θέμα αυτό! Η ψυχολογική πίεση ήταν τεράστια.

Φτάσαμε λοιπόν σε σημείο ύστερα από καταγγελίες του σωματείου αυτού να βρεθούμε τον περασμένο Οκτώβρη στην επιτροπη δεοντολογιας της ΕΠΟ

Σε κλήση μου λοιπόν από την Επιτροπή δεοντολογίας έπρεπε να παραστώ και να αποδείξω ουσιαστικά ότι δεν είμαι “ελέφαντας”.

Εκεί βρέθηκα εγώ και ο δικηγόρος μου και από την ομάδα των Φιλιατρών ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος είναι και ο  υπεύθυνος σχεδόν για ολα στη λειτουργία της ομάδας, και μαζί του ήταν και το μέλος της διοίκησης, όπως ο ίδιος ο προπονητής ισχυρίστηκε, Γιάννης Σταματογιαννόπουλος.

Αυτό είναι κάτι το οποίο απ’ όσογνωρίζω δεν ισχύει και ειλικρινά απορώ για ποιο λογο ο κύριος Λυμπερόπουλος τον  παρουσίασε ως μέλος της διοίκησης της Εράνης.

Πήραν τις μαρτυρίες μας κι από τις δύο πλευρές, έγινε η δική και χθές ενημερώθηκα από την ΕΠΟ ότι αθωώθηκα για όλες τις κατηγορίες που μου είχαν απαγγελθεί.

Τόσο καιρό έκανα υπομονή και δεν έλεγα τίποτα, παρά τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε η ηθική μου από αυτά τα άτομα, καθώς είχε ακουστεί μέχρι κι εκείνη τη στιγμή μόνο η δική τους πλευρά, με τις συκοφαντίες και τις ψευδείς καταγγελίες.

Έφτασα 33 ετών και είμαι σχεδόν 20 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και ουδέποτε είχα κάποιο πρόβλημα με κάποιο σωματείο.

Είναι πραγματικά ντροπή ντροπή που έφτασε ένα σωματείο από το νόμο μου που υποτίθεται θεωρεί πως έχει σωστή λειτουργία με μεγάλες ακαδημίες κτλ να δημιουργεί σε έναν άνθρωπο τόσα προβλήματα. Έναν άνθρωπο, που στο κάτω κάτω μου ζητήθηκε να τους βοηθήσω, κάτι που το έκανα σε όλους τους τομείς.

Θα πρέπει να σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά οι γονείς και γενικά οι αθλητές  ποιους ανθρώπους εμπιστεύονται στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς δεν είναι πάντα όλα όσο αθώα δείχνουν.

Εύχομαι πραγματικά να είναι ένα μάθημα για αυτούς όλο αυτό που συνέβη και να μην βρεθεί κάποιος αθλητής ή κάποιο παιδί της Ακαδημίας τους στη θέση που βρέθηκα εγώ όλο αυτό το διάστημα.”


















- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.