- Διαφήμιση -

Η Πόρτο δεν κατάφερε να… φοβίσει τον Ολυμπιακό, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” άφησαν τρεις βαθμούς στο “Ντραγκάο” , χάνοντας με 2-0. Έπεσαν τρίτοι οι Πειραιώτες (3 βαθμούς όπως και οι “δράκοι”), μετά τη νέα ήττα της Μαρσέιγ.

Τσάμπα ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που γνώρισε ο Ολυμπιακός στο “Ντραγκάο”. Η ομάδα του Μαρτίνς “πλήρωσε” το λάθος που έκανε στο πρώτο ημίχρονο (εκεί δέχθηκε το 1-0) και -αν και έδειξε βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη- ηττήθηκε με 2-0 από την Πόρτο, σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

- Διαφήμιση -

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν έτσι να “σπάσουν” την παράδοση που τους θέλει να χάνουν μετά από νικηφόρα πρεμιέρα στη “λαμπερή” διοργάνωση και “έπεσαν” στην 3η θέση του γκρουπ τους (μπροστά από την Μαρσέιγ που ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι με 0-3 και με ίδιους βαθμούς με την Πόρτο). Θυμίζουμε ότι την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Παιχνίδι υπομονής είχαμε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την Πόρτο να κυκλοφορεί την μπάλα και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πιέσει ψηλά και να αναγκάσει τους γηπεδούχους να υποπέσουν σε… σημαντικό λάθος. Τελικά, το σκορ άνοιξε νωρίς (11′) μετά από “γκέλα” του Μπουχαλάκη. Ο Έλληνας μέσο δεν μπόρεσε να διώξει λίγο έξω από την περιοχή, ο Εμβιλά αδράνησε και ο Βιέιρα έκανε το 1-0 από το ύψος του πέναλτι

Ο Ολυμπιακός θέλησε να γίνει πιο επιθετικός, αλλά το πρέσινγκ των γηπεδούχων ήταν τρομερό. Στο 28′ οι Πορτογάλοι “άγγιξαν” το 2-0, με τον Μερενγκά α μην μπορεί να νικήσει τον Σα σε τετ-α-τετ. Η ομάδα τυ Μαρτίνς δεν… έπεισε, στις προσπάθειες της για γκολ. Η Πόρτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 33′ δημιούργησε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή στα αντίπαλα καρέ. Ο Μαρενγκά έφυγε στην πλάτη της “ερυθρόλευκης” άμυνας, έκανε το γύρισμα προ του Σα και ο Εμβιλά απομάκρυνε προ του Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Οι γηπεδούχοι δεν παρουσίασαν μεγάλα κενά στην άμυνα τους, οι Πειραιώτες όμως βρήκαν ένα… αδύναμο σημείο στη δεξιά πλευρά της αντίπαλης ομάδας (βγήκαν προσπάθειες με Μασούρα και Χολέμπας). Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 40′. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Ελ Αραμπί, ο Μαρτσεσίν έδιωξε, ο Βαλμπουενά έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά ο Εμπεμπά απομάκρυνε σε κόρνερ, διώχνοντας σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επανάληψη (ο Ραφίνια πήρε πάνω του περισσότερες προσπάθειες, ενώ ο Ενβιλά συνέχισε να μοιράζει με υπέροχο τρόπο την μπάλα) και είχε πολύ καλή στιγμή στο 51′ με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε αμέσως μετά τον Φορτούνη στη θέση του Μασούρα. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να κλείσουν την Πόρτο στα καρέ της!

Οι δυο προπονητές συνέχισαν τις διορθωτικές τους κινήσεις. Το ματς.. κράτησε τον καλό του ρυθμό, με τον Ολυμπιακό όμως να χάνει την ορμητικότητα που είχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης μετά και την είσοδο των Μπρούμα και Βινάγκρε (68′). Παρά την προσπάθεια των Πειραιωτών, η Πόρτο “κλείδωσε” τη νίκη στο 85′ με την κοντινή κεφαλιά του Ολιβέιρα (πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ). Δυο λεπτά αργότερα, ο Χασάν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαρτσεσίν σε τετ-α-τετ, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η βαθμολογία του ομίλου

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΟΡΤΟ (Σ. Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89’ Μπαρό), Ουρίμπε, Οτάβιο (69’ Γκρούγιτς), Κορόνα (69’ Εβανίλσον), Φάμπιο Βιέιρα (63’ Νακατζίμα), Μαρεγκά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Εμβιλά, Μασούρας (53’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Αραμπί.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.