- Διαφήμιση -

Τη νίκη με 1-0 πήρε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών επί του Μαυροβουνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τον για τον πέμπτο αγώνα της στον 9ο προκριματικό όμιλο του UEFA Women’s Euro 2022.

Καλή παρουσία για την ομάδα του Γιώργου Κυριαζή, η οποία παρά το γεγονός ότι η πρόκριση έχει μαθηματικά χαθεί, είχε καλή απόδοση για να φτάσει εντέλει στη νίκη, η οποία πέρα από το γόητρο έδωσε και βαθμούς στο ranking της Εθνικής.

- Διαφήμιση -

Σκόρερ για την Εθνική Ελλάδας η Ελένη Μάρκου στο 81ο λεπτό, ύστερα από ασίστ της Αναστασίας Σπυριδωνίδου.

Στο 25ο λεπτό όμως, σε σουτ της Ιωάννας Χαμαλίδου, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, με την διαιτητή όμως να μην καταλογίζει το γκολ.

Η ίδια, στο 71ο λεπτό, αποχώρησε από το παιχνίδι με τράβηγμα στο πόδι.

Το ματς

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την Εθνική Ελλάδας ο Γιώργος Κυριαζής. Με την Ανθή Παπακωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια, τις Μαρία Πατερνά και Μαρία Μήτκου στα άκρα της άμυνας, Αναστασία Γκάτσου και Δανάη Σιδηρά στόπερ, Αθανασία Μωραΐτου, Θένια Ζέρβα και η αρχηγός σήμερα Ελένη Κακαμπούκη στο κέντρο και τις Ιωάννα Χαμαλίδου, Χριστίνα Κοκοβιάδου και Ελένη Μάρκου επιθετική τριάδα.

Από την άλλη, επίσης με 4-3-3 παρέταξε το Μαυροβούνιο ο Ιβάν Τατάρ.

Ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με φάσεις και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε, φτάνοντας στην επίτευξη του τέρματος και στη νίκη.

Στο 5ο λεπτό, η Μάρκου σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο εκτός.

Στο 17’ η Παπακωνσταντίνου μπλόκαρε εκτέλεση φάουλ της Μπουλάτοβιτς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως ήρθε στο 25ο λεπτό. Ύστερα από σέντρα της Πατερνά, η Κακαμπούκη σούταρε με την Τσαμπκάρπα να αποκρούει και αμέσως μετά η Χαμαλίδου έκανε νέο σουτ, το οποίο έδιωξε πάνω στη γραμμή η Σαράνοβιτς. Ωστόσο η μπάλα φάνηκε να έχει περάσει τη γραμμή.

Στο 31ο λεπτό, η Σιδηρά εκτέλεσε μακρινό φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ. Στο 40’ η Κοκοβιάδου αρχικά σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κόντραρε στα σώματα και λίγο μετά έκανε κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ, αλλά να μην σκοράρει.

Στο 43’ η Κουτς μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σούταρε και η Παπακωνσταντίνου απέκρουσε σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Ειρήνη Νεφρού πέρασε αντί της Μαρίας Πατερνά και αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ενώ η Γκάτσου πήγε δεξιά.

Στο 49’ η Κάρλισιτς δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, που δεν ανησύχησε την Παπακωνσταντίνου.

Από το 63ο λεπτό, ο Γιώργος Κυριαζής πέρασε στο ματς τις Αναστασία Σπυριδωνίδιυ και Γρηγορία Πούλιου, αντί των Κοκοβιάδου και Ζέρβα. Έτσι, η Μάρκου πέρασε στη μεσαία γραμμή και η Σπυριδωνίδου στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Στο 65’ η Τόσκοβιτς δοκίμασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ που πέρασε εκτός.

Στο 71ο λεπτό, η Ναταλία Χατζηγιαννίδου πέρασε στο ματς αντί της Αθανασίας Μωραΐτου και αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, με τη Δανάη Σιδηρά να περνά στο κέντρο. Παράλληλα, η Βεατρίκη Σαρρή πέρασε στο ματς αντί της Ιωάννας Χαμαλίδου.

Στο 81ο λεπτό ήρθε το γκολ. Η Αναστασία Σπυριδωνίδου μπήκε στην περιοχή ύστερα από μπαλιά, γύρισε προς τα μέσα και η επερχόμενη Ελένη Μάρκου με υποδειγματικό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ελλάδα (Γιώργος Κυριαζής): Παπακωνσταντίνου, Πατερνά (46’ Νεφρού), Μήτκου, Γκάτσου, Σιδηρά, Μωραΐτου (71’ Χατζηγιαννίδου), Ζέρβα (63’ Πούλιου), Κακαμπούκη, Χαμαλίδου (71’ Σαρρή), Κοκοβιάδου (63’ Σπυριδωνίδου), Μάρκου

Μαυροβούνιο (Ιβάν Τατάρ): Τσαμπαρκάπα, Πόποβιτς, Μπόζιτς, Σαράνοβιτς, Τζούρκοβιτς, Τζόκοβιτς, Μπουλάτοβιτς, Τζούκιτς, Κουτς (46’ Τόσκοβιτς), Κάρλιτσιτς, Ντέσιτς (86’ Βουγιαντίνοβιτς)

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του 9ου προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα έχει 7 βαθμούς και μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής είναι στις 27 Οκτωβρίου, εκτός έδρας κόντρα στην Ουκρανία αντίστοιχα και στις 28 Νοεμβρίου εκτός έδρας κόντρα στη Γερμανία.

Αύριο Παρασκευή 23/10, η Ουκρανία υποδέχεται την Ιρλανδία.

Τα μέχρι τώρα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας:

8/10/2019 Ελλάδα-Γερμανία 0-5

6/11/2019 Μαυροβούνιο-Ελλάδα 0-4

12/11/2019 Ελλάδα-Ιρλανδία 1-1

5/3/2020 Ιρλανδία-Ελλάδα 1-0

22/9/2020 Ουκρανία-Ελλάδα 4-0

22/10/2020 Ελλάδα-Μαυροβούνιο 1-0

Τα επόμενα παιχνίδια:

27/10/2020 Ελλάδα-Ουκρανία

28/11/2020 Γερμανία-Ελλάδα

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1. Γερμανία 18β (6 αγώνες)
2. Ιρλανδία 13β (6 αγώνες)
3. Ελλάδα 7β (6 αγώνες)
4. Ουκρανία 6β (5 αγώνες)
5. Μαυροβούνιο 0β (7 αγώνες)

kingsport

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.