- Διαφήμιση -

Ο Πανγυθεατικός ΓΣ για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί και προάγει τον αθλητισμό φανερώνοντας ουσιαστικά και τις βασικές του αρχές ως σωματείο. Το σύνθημα της νέας διοίκησης και των πολλών νέων προσώπων που την αποτελούν, με το μεγαλύτερο να ξεπερνά κατά ελάχιστο τα 30 έτη, είναι το “Αθλητισμός για Όλους” και φρόντισε με το καλημέρα να το κάνει πράξη, ανακοινώνοντας τη δημιουργία τμήματος ΑμεΑ κι ενώ, παράλληλα, έχει δείξει ήδη μια σειρά δράσεων και μηνυμάτων με “στόχευση” την καταπολέμηση των ναρκωτικών και την ενσωμάτωση της νεολαίας της περιοχής στον αθλητισμό. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης σχετικά με την δημιουργία του τμήματος για άτομα με ειδικές ανάγκες…
“Ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά και κάθε επισημότητα τη δημιουργία τμήματος για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.(ΑμεΑ)
Το νέο μας τμήμα αναλαμβάνει η γυμνάστρια του Συλλόγου μας, κα Γεωργία Παραή Κολοκούρη, η οποία είναι ειδικευμένη στην Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή. Παράλληλα, επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τμήματος και σε εξατομικευμένες παρεμβάσεις.
Οι προπονήσεις και η επιλογή αθλήματος θα προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε ατόμου, το οποίο θα μπορεί να προπονείται τόσο ομαδικά όσο και ατομικά.
Η συμμετοχή στο τμήμα ΑμεΑ είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η ίδρυση του τμήματος ΑμεΑ, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο Σύλλογο και συνεχίζει την παράδοση της φιλοσοφίας του Πανγυθεατικού, που δε μένει μόνο στην ανάπτυξη των λαοφιλών αθλητικών τμημάτων, αλλά ανοίγει τις πόρτες του σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.

- Διαφήμιση -

Άτομα με αναπηρία(ΑμεΑ) ή Άτομα με Ειδικές Ανάγκες(ΑμΕΑ),
θεωρούνται οι άνθρωποι:

  1. Τυφλοί και με προβλήματα όρασης
  2. Κωφοί ή βαρήκοοι
  3. Με κινητικές δυσκολίες
  4. Αυτιστικού φάσματος/νοητικής υστέρησης
  5. Με χρόνια ψυχική νόσο, που προκαλεί δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα
  6. Με χρόνιες σωματικές διαταραχές
  7. Με διαταραχές/αναπηρία από οποιαδήποτε άλλη αιτία

Το τμήμα ΑμεΑ του Πανγυθεατικού, απευθύνεται στις παραπάνω ομάδες ανθρώπων. Μέλημά μας, να μη στερούνται τίποτα στην κοινωνία μας και να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους.

Κάθε αίτημα για εγγραφή στο τμήμα ΑμεΑ της ομάδας μας, θα εξετάζεται ενδελεχώς από το επιτελείο του τμήματος, για να διαμορφώνεται αντίστοιχα ένα πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ατόμου.

Κάθε μέλος του τμήματος θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ ποδοσφαίρου, μπάσκετ και στίβου(στο προσεχές μέλλον θα προστεθούν κι άλλα αθλήματα) ή να αξιοποιήσει το τμήμα για απλή εκγύμναση και ψυχική και σωματική ευφορία.

Οι προπονήσεις θα είναι είτε ομαδικές, σε ολιγομελή τμήματα, είτε ατομικές!

?Κάθε αίτημα και δήλωση συμμετοχής, προστατεύεται από απόλυτη εμπιστευτικότητα και διέπεται από διακριτικότητα και σεβασμό.

?Πληροφορίες – Εγγραφές:

  1. Με μήνυμα στην σελίδα μας σε Facebook και ινσταγκραμ
  2. Στο 6907931027″

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.