- Διαφήμιση -

Στο SportsPlus και τον Δημήτρη Δικαίο, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής και ένας εκ των ιδρυτών της ακαδημίας Talent City, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ο λόγος για τον Μιχάλη Γκιτάκο.

Ο Μιχάλης Γκιτάκος αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, τι στόχους έχει που στεγάζεται, τι συνεργασίες έχει και ποιες ακολουθούν στην συνέχεια, τονίζοντας πως ο στόχος των ανθρώπων της Talent City, είναι να γίνει αναγνωρίσιμη σε όλη την Ελλάδα, πηγαίνοντας βήμα βήμα…

- Διαφήμιση -

Αναλυτικά όσα μας είπε:

1. Καλησπέρα σας κύριε Γκιτάκο. Είστε ένας εκ των ιδρυτών και τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Talent City FC. Πείτε μας δύο λόγια για το εγχείρημα και πως δημιουργήθηκε η ακαδημία.

Πριν 2 χρόνια και μετά από πολυετή εμπειρία στο χώρο σαν αθλητής σε υψηλές κατηγορίες αλλά και σαν προπονητής, αποφασίσαμε μαζί με το Βαγγέλη Θώδο, personal trainer διακεκριμένο στο χώρο του Tae kwo do, να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας. Η έδρα μας ορίσθηκε στην περιοχή του Ρέντη, όπου είναι κομβικό σημείο και μπορούν να εξυπηρετούνται αθλητές από τις περισσότερες περιοχές της Αθήνας. Αρκετά παιδιά , αυτά τα 2 χρόνια, ξεχώρισαν και προωθήθηκαν ήδη σε ερασιτεχνικά σωματεία Α’ κατηγορίας αλλά και σε σωματεία επαγγελματικών κατηγοριών. Φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε στο δρόμο μας και η Νίνα Ξενοχρήστου, με 25ετή εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών και τις πωλήσεις, που ανέλαβε το κομμάτι της επικοινωνίας και έτσι και οι 3 μαζί βαδίζουμε με σταθερά και σίγουρα βήματα.

2.Ποιοι είναι οι στόχοι της Talent City FC; Υπάρχουν συνεργασίες με άλλες ακαδημίες και αν ναι με ποιες;

Ο στόχος μας είναι το σήμα της Talent City FC να είναι αναγνωρίσιμο σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, να δώσουμε ευκαιρία σε όσα παιδιά θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους και δεν έχουν βρει τον τρόπο, να έρθουν κοντά μας να τους το δείξουμε εμείς.

Από αυτή τη σεζόν συνάψαμε συνεργασία με τον Ολυμπιακό Περάματος , το Φωστήρα Ηλιούπολης, τον Κριό Ασπροπύργου και τον Α.Ο Ζωφριάς (συνεργασία στα Δυτικά με τη σχολή του Παναθηναϊκού). Σε όλες αυτές τις ακαδημίες έχουμε αναλάβει τη διαχείριση, ο κάθε ένας από εμάς στο κομμάτι του και το αντικείμενό του.

3.Πριν λίγο καιρό συνάψατε συνεργασία με την Ιταλία. θέλουμε να μας πείτε το πρότζεκτ, αλλά και πόσο θα βοηθήσει τα παιδιά να πάρουν και άλλες εμπειρίες σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μέσα στο καλοκαίρι ενταχθήκαμε στο δίκτυο των σχολών της Ιταλικής ακαδημίας Tor Tre Teste με έδρα τη Ρώμη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ιταλική ακαδημία, που θέλουν να μας μεταλαμπαδεύσουν τη φιλοσοφία και την τεχνογνωσία τους και δίδοντάς μας ασκησιολόγιο που δε διαφέρει και πολύ από αυτό της Talent City , θα βοηθήσουμε τους αθλητές μας να βελτιωθούν. Μέσα από camps και trials που θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα και Ιταλία, πέρα από την εμπειρία που θα αποκτήσουν οι αθλητές μας αντιμετωπίζοντας ακαδημίες κορυφαίες όπως Τσέλσι, Ρόμα, Γιουβέντους κά , θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμηθούν και πολύ πιθανό να επιλεχθούν ακόμα και με υποτροφία σε κάποιο κολλέγιο προκειμένου να αγωνίζονται σε ιταλική κατηγορία. Πρώτα όμως θα πρέπει να τελειώσει το στενάχωρο πρόβλημα της πανδημίας, να είμαστε όλοι εδώ και υγιείς και έπειτα θα έχουμε τη δυνατότητα της επίσκεψής μας στις ιταλικές εγκαταστάσεις, αφού πολλάκις έχουμε δεχθεί πρόσκληση.

4. Πείτε δύο λόγια για τους χώρους που στεγάζεται η Talent City FC, που μπορούν να σας βρουν οι γονείς για να έρθουν στην οικογένεια σας, καθώς κάνετε μια πολύ καλή προσπάθεια;

Η κεντρική σχολή μας βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, δίπλα στα Alou Fan Park και δεν είναι άλλo από τo άκρως ανακαινισμένο New Renti Soccer. Ένας χώρος με δέντρα, ωραίο χώρο αναμονής για τους συνοδούς και τάπητα τελευταίας γενιάς για τους αθλητές. Φυσικά, αν κάποιον αθλητή τον εξυπηρετεί από θέμα απόστασης , κάποια από τις ακαδημίες που διαχειριζόμαστε, μπορεί να αθλείται και εκεί.

5. Τι θεωρείτε ότι λείπει στον χώρο των ακαδημιών ώστε οι ομάδες να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα δικά τους παιδιά και όχι στους ξένους, ώστε να δούμε παραδείγματα όπως ο Τσιμίκας που πήγε στην Λίβερπουλ;

Στους Έλληνες προπονητές δεν απουσιάζουν οι γνώσεις. Θα πρέπει να τους δοθεί χώρος ώστε να αποδείξουν ότι οι γνώσεις τους είναι ισάξιες των υπολοίπων από άλλες χώρες!
Επίσης, η προπονητική βάσει προσωπικών εμπειριών σίγουρα δεν μπορεί να δώσει τα απαραίτητα και απαιτητά (κάποιες φορές) στους αθλητές που πασχίζουν να κάνουν το κάτι παραπάνω και να προχωρήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να πιστοποιούνται όσοι θέλουν να ενασχοληθούν σε αυτό τον τομέα.
Άρα, μιλάμε για σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των ανθρώπων που επιλέχθηκαν ή επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό το λειτούργημα…Γιατί όταν είσαι παιδαγωγός και προπονητής είναι λειτούργημα αυτό που κάνεις. Το παράδειγμα του Τσιμίκα και άλλων αθλητών που κάνουν επαγγελματική καριέρα είτε εντός Ελλάδος είτε διεθνή, θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι αθλητές θέλουν να πιάσουν το όνειρό τους. Η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία! Είναι προϊόν σκληρής δουλειάς, επιμονής, μελέτης, θυσίας και το σημαντικότερο … αγάπης γι’ αυτό που κάνεις!

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας της Talent City

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.