- Διαφήμιση -

Το “δύο στα δύο” στη Superleague έκανε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 2-0 και στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Ομόνοια στην Κύπρο, για τα πλέι οφ του Champions League.

Ο Ολυμπιακός, δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του, κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Παναιτωλικού, ο οποίος παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο Φάληρο και λίγο έλειψε να κάνει τη “ζημιά” στους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τρίτης με την Ομόνοια.

- Διαφήμιση -

Ο Πέδρο Μαρτίνς για ακόμα ένα παιχνίδι είχε σωστή έμπνευση στο ημίχρονο, πέρασε τον Βαλμπουενά στο παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου μέρους κι ο Γάλλος με μία 40αρα μπαλιά άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, “ξεκλειδώνοντας” την άμυνα του Παναιτωλικού.

Ελ Αραμπί και Καφού οι σκόρερ των Πειραιωτών.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Παναιτωλικού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει λίγες καλές ευκαιρίες για γκολ. Όλες, μάλιστα, σημειώθηκαν μετά το 40′.

Η πρώτη ήρθε πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της σέντρας του Ελ Αραμπί από τα δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κνετ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Κνετ απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας ανέπαφη την εστία του, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Χολέμπας πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός είχε μία αλλά πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Σα να σταματάει σε τετ-α-τετ τον Μάζουρεκ με τρομερό τρόπο.

Όπως και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μαρτίνς ανακάτεψε την τράπουλα στο ημίχρονο και πέρασε στο δεύτερο μέρος τον Βαλμπουενά, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν στροφές και να “καθαρίζουν” το παιχνίδι.

Με το… καλημέρα στην επανάληψη οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ. Στο 48΄ και μετά από ωραίο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς από τα δεξιά ο Ελ Αραμπί «εκτέλεσε» τον Κνετ κι «έγραψε» το 1-0.

Έντεκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ξέσπασαν προσωρινά σε πανηγυρισμούς, μετά το γκολ του Ματσόλα, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος όχι μόνο δεν απειλήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αλλά στο 86΄ «κλείδωσε» τη νίκη.

Σε ρόλο δημιουργού ο Χασάν, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Μεντίνα, έφυγε στην επίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την ασίστ στον Καφού, με τον τελευταίο να πλασάρει προ κενής εστίας (2-0).

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σισέ, Μπρούνο, Χολέμπας, Εμβιλά (77΄ Καφού), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (77΄ Ραφίνια), Μασούρας (65΄ Μπουχαλάκης), Κάιπερς (46΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (70΄ Χασάν).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης, Λιάβας, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος (78΄ Ταχάρ), Βάντερσον (65΄ Μεντίνα), Τσιγγάρας (65΄ Αριγίμπι), Ντάλσιο, Μάζουρεκ, Ντίας (72΄ Μεντόσα), Ματσόλα (78΄ Βέργος).

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.