- Διαφήμιση -

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας εύχεται στα μέλη του καθώς και σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια – παράγοντες σωματείων, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και όλους τους φιλάθλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021 χωρίς τραυματισμούς και επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους.

Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους προπονητές και τα σωματεία τα παρακάτω που αφορούν τη σωστή εφαρμογή του κανονισμού προπονητή ποδοσφαίρου για να αποφύγουν τις επιπτώσεις και ιδιαίτερα τα χρηματικά πρόστιμα.

- Διαφήμιση -

Άρθρο 6 παράγραφος 2α:  Στα πρωταθλήματα ευθύνης  της ΕΠΣ η πρόσληψη προπονητή με ταυτότητα τριετίας σε ισχύ είναι υποχρεωτική για όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων τους. Στην περίπτωση που σε μία Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων δεν υπάρχει αποδεδειγμένα ικανός αριθμός προπονητών με ταυτότητα τριετίας σε ισχύ. Η Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων αποφασίζουν ανάλογα σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΕΠΟ και τον τοπικό σύνδεσμο προπονητών. Για την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Μεσσηνίας υποχρεωτική είναι η πρόσληψη προπονητή με ταυτότητα τριετίας για τα σωματεία Α και Α1 κατηγορία.

Η ταυτότητα τριετίας πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης την 31/12/2021 για να έχει ισχύ.

Άρθρο 10 παράγραφος 2: Το δελτίο πιστοποίησης αποτελεί ειδική ταυτότητα για κάθε προπονητή αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων του. Το δελτίο πιστοποίησης εχει αναγράφει το όνομα και το σωματείο στο οποίο ανήκει ο προπονητής.

Τις πιστοποιήσεις για τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εκδίδει η ΕΠΟ, οι δε ΕΠΣ για τα ερασιτεχνικά ευθύνη τους. Σε περίπτωση αλλαγής σωματείου προπονητής εκδίδει νέο.

Άρθρο 10 παράγραφος 2α: Πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου πρέπει οι προπονητές να εκδώσουν δελτίο πιστοποίησης.

Άρθρο 10 παράγραφο 3: Προπονητής που δεν κατέχει το δελτίο πιστοποίησης εισόδου στην τεχνική περιοχή απαγορεύεται να εισέλθει. Ο έλεγχος διενεργείται υποχρεωτικά από τους διαιτητές του αγώνα.

Άρθρο 11 παράγραφος 1: Σωματεία που δεν εφαρμόζουν το άρθρο 6 παράγραφος 2Α για υποχρεωτική πρόσληψη προπονητή το πρόστιμο είναι 100 ευρώ ανά αγώνα.

Άρθρο 12 παράγραφος 2: Διπλωματούχοι προπονητές με ταυτότητα UEFA ΕΠΟ δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών και την τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα εκτός αυτή του προπονητή. Σε αντίθετη περίπτωση η τεχνική επιτροπή της ΕΠΟ, είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελία παραπέμπει τον προπονητή στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή με ποινές για την παράδοση από 2.000 ευρώ έως 8.000 ευρώ και αναστέλλεται η ταυτότητα τριετίας για έξι μήνες.

Πιστεύω ότι τόσο τα σωματεία όσο και οι προπονητές μας θα εφαρμόσουν τον κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου να έχουμε μία ποδοσφαιρική χρονιά πάντα δίπλα τους όπως τόσα χρόνια καλά δίκαιοι και αυστηροί να περάσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα την πανδημία και να αντιμετωπίσουμε υγιής σε κάθε αγώνα Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και επιτυχία στους στόχους σας πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Άγγελος ΣΚΑΦΙΔΑΣ                                       Στέλιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.