- Διαφήμιση -

Σε… μάχη μιας βραδιάς, ο ποδοσφαιρικός Δαυίδ κατάφερε να νικήσει τον Γολιάθ! Ο ΠΑΟΚ έβγαλε το πιο ώριμο του πρόσωπο κόντρα στην Μπενφίκα (που ξόδεψε 80 εκατ. για να πετύχει τους στόχους της) τη νίκησε με 2-1 και πέρασε στα play off του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ. Ματς για… μετεγγραφή έκανε ο Γιαννούλης.

Μια από τις πιο λαμπερές ευρωπαϊκές “σελίδες” του ΠΑΟΚ γράφτηκε το βράδυ της Τρίτης (15.09.2020) στην Τούμπα. Τι κι αν οι εξέδρες ήταν άδειες, τι κι αν η Μπενφίκα ξόδεψε πάρα πολλά εκατομμύρια για να πετύχει τους σκοπούς της, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να “γονατίσουν” τους Πορτογάλους και να τους αποκλείσουν για πρώτη φορά!

- Διαφήμιση -

Το τελικό 2-1 έδωσε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στα play off του Champions League, με την Κράσνονταρ να είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν τους χρυσοφόρους ομίλους. Κορυφαίος των Θεσσαλονικέων ο Δημήτρης Γιαννούλης, που “έφτιαξε” και τα δυο γκολ των γηπεδούχων.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας με την έναρξη του αγώνα και προσπάθησε να ξεπεράσει την πίεση του ΠΑΟΚ στο χώρο του κέντρου, γυρίζοντας με υπομονή την μπάλα. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έβγαλε “πονηρές” ασίστ στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων με Ελ Καντουρί και Σβαμπ, αλλά είχε πρόβλημα κόντρα στην.. ποιότητα των φιλοξενούμενων. Η κίτρινη κάρτα του Πέλκα στα 30 δευτερόλεπτα από τη σέντρα, περιόρισε την ορμητικότητα που ήθελε να βγάλει με τη “σέντρα”.

Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν το… πάνω χέρι, με τον ΠΑΟΚ όμως να λειτουργεί αποτελεσματικά στην άμυνα και να μην δέχεται κάποια σοβαρή φάση στο πρώτο 25λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι όμως έσφιξαν τον… κλοιό προς την εστία του Ζίφκοβιτς, πλησίασαν απειλητικά με τον Σεφέροβιτς και είχαν δοκάρι στο 29′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πίντσι. Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τους Θεσσαλονικείς να παίζουν “σκληρά” και να δέχονται κίτρινες κάρτες.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη κινητικότητα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να… ανησυχήσει την Μπενφίκα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας, είδαν στο 57′ τον Έβερτον να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ζίφκοβιτς, αλλά όσο δεν έβαζαν γκολ, ο “δικέφαλος του Βορρά” παρέμενε ζωντανός.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να γεμίσει άγχος την Μπενφίκα. O Γιαννούλης μπήκε κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή στο 63′, έβγαλε αριστερά στον Άκπομ, ο Άγγλος έκανε το γύρισμα ρος τον Έλληνα μπακ, αλλά ο Βερτόνγκεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Ο Ζέσους “φόρτωσε” την επίθεση της ομάδας του, αλλά τελικά είδε το “δικέφαλο του Βορρά” να φτάνει στο 2-0!

Στο 75′ ο Γιαννούλης πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, έκανε ένα απίστευτο σόλο, έφτασε αρκετά μέτρα κάτω από τη σέντρα, έδωσε στον Ζίφκοβιτς (πέρασε στον αγώνα στο 68′) και ο Σέρβος “εκτέλεσε” την πρώην ομάδα του για το 2-0. Η Μπενφίκα τα έπαιξε… όλα για όλα, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων φώναξε “παρών” τη στιγμή που χρειάστηκε. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε από την κεφαλιά του Ράφα Σίλβα στο 90+4′ όταν ήταν πολύ αργά για να χαθεί η πρόκριση.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.