- Διαφήμιση -

Ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε ότι η Μπενφίκα είναι το φαβορί του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ωστόσο τόνισε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είναι πανέτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (15/9) αγώνα με την Μπενφίκα στην Τούμπα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να παλέψει για την πρόκριση απέναντι στους ισχυρούς Πορτογάλους.

- Διαφήμιση -

Έχετε κερδίσει τον Ζεσούς αλλά ποτέ τη Μπενφίκα, μήπως ήρθε η ώρα και για αυτό;

“Να πω πρώτα απ’ όλα σε όλους σας καλημέρα και μια ιδιαίτερη καλημέρα στους συμπατριώτες μου που είναι εδώ σήμερα. Ελπίζω και είμαι σίγουρος πως όλοι σας θα κάνετε καλή δουλειά. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για να κερδίσω τη Μπενφίκα, όχι εγώ αλλά ο ΠΑΟΚ. Έχω να πω όμως πως έχω κερδίσει τη Μπενφίκα ως παίκτης και ως προπονητής. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι πως αύριο παίζει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπενφίκα όχι ο Αμπέλ κόντρα στον Ζεσούς. Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες με κοινό στόχο και θα δούμε στο τέλος ποιος θα περάσει”.

Γίνεται λόγος πως ο ΠΑΟΚ έχει Πορτογάλο προπονητή και μπορεί να έχει περισσότερες πληροφορίες για τον αντίπαλο. Εν έτει 2020 μπορούμε να πούμε πως ισχύει αυτό;

“Κατά πρώτο λόγο κανείς προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά από τους υπόλοιπους καθώς κάθε κυριακή υπάρχει ο καθρέπτης του αγωνιστικού χώρου, δείχνει ο καθένας τι ομάδε θέλει να φτιάξει. Μου άρεσε πολύ που ο Κρέσπο με τρεις φράσεις κλειδιά κατάφερε και περιέγραψε τον αντίπαλο μας. Για μένα το σημαντικότερο κομμάτι θα είναι κατά πόσο μπορούμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση, ένα ματς το οποίο το περιμένουμε πως και πως και θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο”.

Είπατε πως δεν είναι ένα ματς μεταξύ του Ζεσούς και του Φερέιρα. Το γεγονός είναι όμως πως η Μπενφίκα έχει δυναμώσει αρκετά και σε πρόσωπα με το νέο τεχνικό και τις μεταγραφές. Θεωρείται πως είναι ποιο δυνατή απ’ άλλες χρονιές;

“Όλα αυτά είναι αληθινά αλλά είναι κομμάτια που εγώ δεν μπορώ να ελέγχξω. Ναι έχει καλό προπονητή, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, έχει κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της. Αλλά θα παίξει κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη φιλοδοξία, μεγάλη τακτική πειθαρχία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα πρέπει και θα δουλέψει σκληρά και θα βάλει όλη την ατομική και ομαδική ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ ως προπονητής προσπαθούσα πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό με τα υλικά που είχα στα χέρια μου. Αυτά θα κάνω και αύριο. Έτσι μεγάλωσα και έτσι βελτιώθηκα ως προπονητής και πιστεύω πως και ως παίκτης είχα την ίδια πορεία”.

Είναι η Μπενφίκα το φαβορί για την πρόκριση; Πήρατε τον Ζίβκοβιτς από τη Μπενφίκα θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι, θα μας κάνετε ένα σχόλιο για αυτόν;

“Είναι μια αλήθεια αυτή δεν νομίζω ότι πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί αλλά και υπάρχει ένα μεγάλο αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να πετύχει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Όσο για τον Ζίβκοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον ήξερα καλα και ήρθε για να μας βοηθήσει, και θεωρώ πως έχει ποιότητα. Η Μπενφίκα αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς να μας αφορούν οι λόγοι και εμείς θεωρήσαμε πως ήταν μια καλή ευκαιρία για να τον αποκτήσουμε και πιστεύω πως αυτό θα γίνει στο μέλλον”.

Είπατε πως η Μπενφίκα είναι το φαβορί για την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας είχε μεγαλύτερη πίεση. Πλέον παίζει χωρίς τόσο μεγάλο άγχος. Και δεύτερον να θέλει να μας πει στο διάστημα που είναι εδώ ποιοι εκτιμούν περισσότερο τη δουλειά σας οι Έλληνες δημοσιογράφοι ή οι Πορτογάλοι;

“Κατά πρώτο λόγο εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι ακριβώς. Η πίεση για εμάς καθημερινά είναι η ίδια. Για εμάς η πίεση που είχαμε στο ματς με τη Μπεσίκτας είναι ακριβώς η ίδια για το παιχνίδι με τη Μπενφίκα και αν θέλετε για μένα έχει αυξηθεί η πίεση που έχω ασκήσει στους ποδοσφαιριστές μου γιατί θέλω να γίνει το όνειρο μας πραγματικότητα. Και εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όποιος βρίσκεται στον ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει πάνα για τη νίκη.

Τώρα όσον αφορά τους δημοσιογράφους έχω μια καλή σχέση με όλους και γνωρίζω καλά πως όλοι σας είστε ένα σημαντικό κομμάτι στο να μπορέσετε να αναπτύξετε την ιδέα του ποδοσφαίρου ως θέαμα. Πρέπει να κρτικάρετε και να λέτε “άσχημα” πράγματα για τον προπονητή όταν η ομάδα δεν αγωνίζεται καλά ή όταν κάνει κάποια λάθη και το αντίθετο. Το ποδόσφαιρο είναι μαγεία για το γεγονός πως όλοι μπορούμε να έχουμε μια απόψη και όλοι καταλαβαίνουμε για αυτό. Και τη θεία μου να ρωτήσεις, το θείο μου, όλοι έχουν την άποψη τους. Λίγοι έχουν το δίπλωμα, μπορούμε να πούμε, να είναι δημοσιογράφοι αλλά όλοι έχουν μια γνώμη”.

Γνωρίζετε την πορτογαλική πραγματικότητα, τους ποδοσφαιριστές, θα αντιμετωπίσετε διαφορετικά το ματς. Επίσης γνωρίζουμε τη δυναμική της Τούμπας αλλά αύριο το παιχνίδι θα γίνει χωρίς κόσμο, θα είναι παράξενο αυτό για ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης σημασίας;

“Όσο για το πρώτο κομμάτι από τη στιγμή που πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου έχω προσπαθήσει να πάρω το καλύτερο δυνατό θα προσπαθήσω και αύριο για το ίδιο. Όπως είχα πει όταν ήμουν στην Πορτογαλία υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτάσεις στη νίκη και θα πρέπει να βρούμε τον ενδεδειγμένο. Όσο για τον κόσμο, μια γεμάτη Τούμπα θα μας έδινε περισσότερες πιθανότητες, θα μας έδινε μεγαλύτερο πάθος. Η δύναμη του συλλόγου αυτού προέρχεται και από τον κόσμο της. Οι συνθήκες είναι δεδομένες, ο άνθρωπος έχει μεγάλη τάση να προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα αλλά αυτό δεν αλλάζει το “DNA” του συλλόγου να παίζει για τη νίκη”.

Είδαμε τον Μπίσεσβαρ να παίζει ως μπακ θα συμβεί το ίδιο;

“Χωρίς να απαντήσω κατευθείαν στην ερώτηση σας, θα την πάω λίγο γύρω-γύρω. Ένα σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι πως οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι όταν με έβλεπαν να κάνω αλλαγές προσώπων μπορούσαν να το πάρουν νορμάλ ενώ εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο. Όταν κάνω κάτι τέτοιο έχει δοκιμαστεί στην προπόνηση αρκετά, έχει συζητηθεί με τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή και από τη στιγμή που κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Οπότε ο στόχος για εμάς παραμένει ο ίδιος. Από τη στιγμή που λέμε πως η Μπενφίκα είναι το φαφορί άλλη είναι η προσέγγιση και ο στόχος θα είναι ο ίδιος”.

Ένα σχόλιο για τον Περέιρα, την τελευταία μεταγραφή, και αν θα τον δηλώσετε στη λίστα για το ματς με τη Μπενφίκα καθώς έχετε αυτό το δικαίωμα;

“Η αλήθεια είναι πως πράγματι αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα. Απλώς αυτό που μπορώ να πω και το είχα πει και στη συνέντευξη και μου το είχε ζητήσει ο. Σαββίδης. Θα διατρέξουμε ρίσκα. Η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα και προκλήσεις. Δεν θα τον δηλώσουμε στη λίστα”.

Η Μπενφίκα παίζει ένα άκρως επιθετικό παιχνίδι πως θα τα βγάλετε πέρα;

“Θεωρώ πως η Μπενφίκα έχει ένα επιθετικό μοντέλο και σαν και αυτό που προσπαθούμε να ακολουθήσουμε και εμείς. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πλευρά. Δεν φαντάζομαι τον Ζορζ Ζεζούς να λέει θα επιτεθούμε μόνο από τα δεξία ή τα αριστερά”.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.