- Διαφήμιση -

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε “στραβά” τις υποχρεώσεις του στη φετινή Superleague καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” σε ένα ματς που ο Ριέρα τιμώρησε τους “πράσινους” για τις πολλές ευκαιρίες που σπατάλησαν.

Το γκολ του Ριέρα στο 73ο λεπτό έδωσε μεγάλη νίκη στο Αστέρα Τρίπολης επί του Παναθηναϊκού στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Οι “πράσινοι” κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν και δοκάρι με τον Καρλίτος που ήταν ο καλύτερος τους παίκτης στο ματς, αλλά σε ένα σημείο που δεν φαινόταν πως θα σημειωθεί γκολ, βρέθηκαν αναπάντεχα πίσω στο σκορ και το ντεμπούτο του Ντάνι Πογιάτος στον πάγκο τους συνδυάστηκε με πικρή ήττα.

- Διαφήμιση -

Το ματς
Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 3ο λεπτό, όταν ο Αλί Μπάπα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Διούδη, αλλά πρώτα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια ο Βέλεθ πάνω στη γραμμή αποσόβησαν το γκολ. ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ασύνδετος και είχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στους γηπεδούχους να “κλέβουν” εύκολα μπάλες και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις όπως αυτή του Ριέρα στο 9′, που αφού ντρίμπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο δύο φορές σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Διούδη σε δεύτερη μεγάλη επέμβαση.

Η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην από το 15′ και μετά, καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα πατήματά τους και κυρίως ο Καρλίτος άρχισε να ανεβάζει… στροφές. Μετά την πρώτη ευκαιρία των “πρασίνων” στο 21′, αφού ο Μακέντα αιφνιδιάστηκε από το γέμισμα του Αγιούμπ και δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει, ήρθε η φοβερή εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος στο 25′ που τράνταξε το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 29′ το “τριφύλλι” έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Καρλίτος ξέφυγε από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα με τον Σαβιέρ να παίρνει την καρφωτή κεφαλιά από κοντά και τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά, πριν ο Καρλίτος ξανά πάρει το ριμπάουντ και σουτάρει από τη μικρή περιοχή με τον Πασσαλίδη να αποσοβεί πάνω στη γραμμή.

Ως το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε άλλη αξιοσημείωτη φάση, με τον Αστέρα να έχει… μαζευτεί αισθητά παραχωρώντας χώρο στο γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία, αλλά χωρίς να δημιουργεί.

Αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όπου με το… καλημέρα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κώτσιρα πάνω στον Καρλίτος αλλά ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε “παίζετε”. Στο 54′ ο Μουνάφο βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Κρέσπι στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση.

Το ματς έδειχνε να… σβήνει όσο περνούσε η ώρα καθώς και οι δύο ομάδες κοιτούσαν περισσότερο τα μετόπισθεν, αλλά στο 73′ ο Τιλίκα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγο νωρίτερα, έκανε μία φοβερή κάθετη πάσα και βρήκε στον κενό χώρο τον Ριέρα, ο οποίος αφού “άδειασε” Μαυρομάτη και Πούγγουρα εκτέλεσε τον Διούδη βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Ο Ντάνι Πογιάτος προσπάθησε να κάνει την ομάδα πιο επιθετική από εκείνο το σημείο αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και τοποθετώντας τον Καρλίτος δίπλα στον Μακέντα στην επίθεση, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει τους Αρκάδες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και δοκάρι με τον Κώτσιρα, αλλά και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαράλες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ώστε να “τελειώσουν” το ματς.

Τελικά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Αστέρας πήρε μία μεγάλη νίκη σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που δεν έδωσε στον Πογιάτος τη χαρά της νίκης στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας πραγματοποιώντας κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Άλβαρεθ (71’ Τασουλής), Μπελόκ (56’ Βαλιέντε), Μουνάφο (72’ Μπ. Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά (56’ Τιλίκα), Κρέσπι (90’+3’ Γκαρσία), Ριέρα, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86’ Ζαγαρίτης), Σερπέζης (60’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης (70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σαβιέρ (71’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.