Sep 7, 2020; Flushing Meadows, New York, USA; Maria Sakkari of Greece serves against Serena Williams of the United States (not pictured) on day eight of the 2020 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. (Mandatory Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports
- Διαφήμιση -

Άγγιξε

Η Μαρία Σάκκαρη έφθασε μία… ανάσα από το να γράψει ιστορία στο US Open, αποκλείοντας τη θρυλική Σερένα Γουίλιαμς, αλλά “λύγισε” στο τέλος του τρίτου σετ και με την Αμερικανίδα να κάνει δύο μπρέικ στα τρία τελευταία σερβίς της, ηττήθηκε με 2-1 σετ (3-6, 7-6 (6), 3-6).

- Διαφήμιση -

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια “κοίταξε” ξανά στα “μάτια” την πολυνίκη του θεσμού στο αμερικανικό τουρνουά και καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι εναντίον της, αλλά κάποια αβίαστα λάθη σε κρίσιμα σημεία, της στέρησαν τη νίκη.

Αποκλείστηκε έτσι για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τη φάση των “16” σε Γκραν Σλαμ, επιβεβαιώνοντας όμως την ανοδική της πορεία.

Το παιχνίδι
Η Σάκκαρη ξεκίνησε το ματς με εξαιρετικά σερβίς και βρέθηκε πρώτη κοντά σε ένα μπρέικ στο πρώτο σετ, αλλά έχασε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ. Σαν να μην έφθανε μάλιστα αυτό, αμέσως μετά έχασε ένα δικό της πόντο για να κλείσει το δικό της σερβίς και έδωσε την ευκαιρία για μπρέικ στη Σερένα, που έκλεισε στη συνέχεια το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο αθλήτριες κράτησαν μέχρι τέλους τα σερβίς τους (με τη Σάκκαρη να έχει πάντως δύο σετ πόιντ στο ματς), με αποτέλεσμα αυτό να κριθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μαρία ξεκίνησε με 4-0, αλλά η Σερένα “απάντησε” κι έτσι το γκέιμ έκλεισε στο 8-6 υπέρ της Ελληνίδας, που ισοφάρισε έτσι το παιχνίδι σε 1-1 σετ.

Με την ψυχολογία υπέρ της, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε εντυπωσιακά το τρίτο σετ και έκανε μπρέικ με το… καλημέρα. Προηγήθηκε μάλιστα με 2-0, όμως η Αμερικανίδα “έτρεξε” δικό της 3-0, “σβήνοντας” το μπρέικ της Μαρίας και βάζοντας “φωτιά” στο ματς. Ακολούθησε ένα ακόμη μπρέικ της Σερένα για το 5-3, με το οποίο και είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη. Η Μαρία δεν τα παράτησε και “πάλεψε” μέχρι τέλους το γκέιμ, αλλά η Γουίλιαμς έδειξε την ποιότητά της και πανηγύρισε τη νίκη.

Η Σάκκαρη αποκλείστηκε έτσι ξανά στους “16” και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη πρόκριση της καριέρας της στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ, αλλά επιβεβαίωσε ότι αποτελεί πια μία από τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.