- Διαφήμιση -

Με το απίστευτο 40-13 στην τελευταία περίοδο οι Χιτ έφτασαν στην ανατροπή (115-100 τελικό σκορ), κι έκαναν το 3-0 επί των Μπακς που κρατούσαν τον έλεγχο για τρεις περιόδους. Στο όριο του τριπλ νταμπλ έφτασε ο Γιάννης (21π, 16 ριμπ, 9 ασίστ) αλλά δεν είχε συμπαραστάτη.
Οι Μπακς δεν είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα, τους τελικούς του ΝΒΑ και αυτό φάνηκε και στον τρίτο αγώνα κόντρα στο Μαιάμι, όπου στο κρίσιμο σημείο κατέρρευσαν, περιμένοντας τα… πάντα από τον Αντετοκούνμπο την ώρα που οι συμπαίκτες του ήταν «εξαφανισμένοι». Από έναν Αντετοκούνμπο που φάνηκε να παίζει με πρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο.

Και είχαν απέναντι τους μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και έναν ηγέτη, τον Τζίμι Μπάτλερ που δικαίωσε τον τίτλο.

- Διαφήμιση -

Ο «Greek Freak» δεν ξεκίνησε καλά, είχε έναν τραυματισμό στην πρώτη περίοδο στον δεξί αστράγαλο ο οποίος φάνηκε να τον επηρεάζει στην διάρκεια του αγώνα κυρίως στο κρίσιμο σημείο της τέταρτης περιόδου όπου είχε ορισμένες λανθασμένες επιλογές στην επίθεση.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Τώρα έχει Στοίχημα με Live Stream* & Cash out* στα διεθνή πρωταθλήματα *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.
Όμως ο Έλληνας άσος αλλά μπόρεσε να οδηγήσει στους Μπακς στο +11 και όλα έδειχναν ότι το Μιλγουόκι ήταν κοντά στο 2-1. Όμως οι Μπακς υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Το όνομα του; Τζίμι Μπάτλερ.

Ο άσος του Μαιάμι έκανε μία εκπληκτική τέταρτη περίοδο, οδηγώντας τους Χιτ στην ανατροπή και από το -11 βρέθηκαν στο +15, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 35-9. Οι Μπακς έδειξαν ότι δεν έχουν δυνάμεις, ο Γιάννης έμοιαζε να παλεύει μόνος του, μιας και οι συμπαίκτες του δεν έδωσαν τις βοήθειες που θα έπρεπε. Στην τέταρτη περίοδο το σκορ ήταν 40-13 υπέρ του Μαιάμι και έτσι οι Μπακς δεν είχαν καμία ελπίδα για την νίκη.

Η κατάσταση δείχνει μην αναστρέψιμη για τους Μπακς, καμία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει… επιστρέψει ενώ βρίσκεται στο 0-3.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την αρχή του αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με την άμυνα των Χιτ που ήταν προσαρμοσμένη πάνω του, αλλά ο Μίλντετον σε πρώτη φάση και ο Μπρουκ Λόπεζ στην συνέχεια, κάλυψαν το επιθετικό κενό του Έλληνα άσου, ώστε να προηγηθούν με 29-30 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο η τακτική του Μαιάμι πάνω στον Έλληνα άσο δεν άλλαξε όμως το Μιλγουόκι βρήκε τις λύσεις με την καλή του άμυνα απέναντι στους Χιτ ώστε να κάνει ένα σερί 12-3 και να προηγηθεί με 41-51. Οι Χιτ προσπάθησαν και κατάφεραν να μειώσουν σε 50-57 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέλαβε δράση, είτε σκοράροντας, είτε με τα ριμπάουντ, είτε με τις ασίστ του και μπόρεσε εκ νέου να αλλάξει την ροή του αγώνα, δίνοντας στους Μπακς προβάδισμα 12 πόντους (73-85). Όμως όσο περνούσε η ώρα, φαίνονταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στην πρώτη περίοδο στον δεξιό του αστράγαλο και έτσι αναγκαστικά πέρασε και πάλι εκτός αγώνα. Ένα σημείο το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο το Μαιάμι με πρωταγωνιστή τον Μπάτλερ ο οποίος κυρίως λόγω της επίθεσης, οδήγησε τους Χιτ σε ένα 16-2 και στην ανατροπή, αφού το 80-91 έγινε 96-93 με έξι λεπτά για το φινάλε του αγώνα.

Η αντίδραση των Μπακς όμως δεν ήρθε ποτέ, σε αντίθεση με τον Τζίμι Μπάτλερ που συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και να δίνει λύσεις στους Χιτ είτε με το σκοραρισμά του είτε εκμεταλλευόμενος τους συμπαίκτες του. Όπως έκανε στην περίπτωση του Κράουντερ, τον οποίο είδε μόνο του στο τρίποντο και ο οποίος έδωσε… αέρα επτά πόντων στο Μαιάμι (107-100) με δύο λεπτά για το φινάλε.

Τα «Ελάφια» έδειχναν σε εκείνο το σημείο να τα… έχουν παρατήσει, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αντίθετα δέχθηκαν άλλους 8 πόντους, με τους Χιτ να φτάνουν εύκολα στο τελικό 115-100.

Από το Μαιάμι ο Μπάτλερ ήταν ο κορυφαίος με 30 πόντους (14/19β. 5/8διπ., 2/5τρ.,) 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Αντεμπάγιο είχε 20 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Κράουντερ 17 πόντους, ο Ντράγκιτς 16 πόντους.

Για το Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 21 πόντους (7/12β., 7/14διπ., 0/7τρ.), 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα, ο Λόπεζ 22 πόντους, ο Μίντλετον 18 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-30, 50-57, 75-87, 115-100.

sdna

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.