- Διαφήμιση -

Φτάσαμε λοιπόν στην τελική ευθεία μιας πρωτόγνωρης σεζόν για όλους μας. Τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια θα κριθούν σε Final 8, θυμίζοντας διοργανώσεις μπάσκετ. Οι 8 ομάδες που έφτασαν εδώ είναι οι (τις βλέπετε στον πίνακα)

Με βάση και το “μονοπάτι”, η Ίντερ φαίνεται να έχει μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσει τουλάχιστον στον τελικό. Στη φάση των 8, υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί όπως Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ακόμη δύο φαβορί σε χαμηλότερο βαθμό: Σαχτάρ και Σεβίλλη.

- Διαφήμιση -

Ας πάμε όμως να δούμε κάθε ζευγάρι χωριστά:

Ίντερ – Λεβερκούζεν

Ίντερ: “Λουκάκου λαμπρός την οδηγεί” θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος για τη φετινή πορεία της ομάδας του Μιλάνου. Ο Βέλγος στράικερ έφτασε τα 30 γκολ σε 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και αποτελεί το μεγάλο όπλο του Αντόνιο Κόντε.

Lukaku: Inter Milan boss Conte told me I was trash - AS.com

Ο Ιταλός τεχνικός θα εμπιστευτεί προφανώς το αγαπημένο του 3-5-2 με επικρατέστερη βασική ενδεκάδα τους: Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ – Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες

Λεβερκούζεν: Στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και μόνη της ευκαιρία είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι όχι και τόσο πιθανό είναι η αλήθεια.

Επιθετικά είναι πολύ καλή και παίζει ανοιχτά, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, κάτι που της κοστίζει στην άμυνα. Δέχεται εύκολα το γκολ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσει ο Πίτερ Μπος, αν θέλει να δει την ομάδα του να ξεπερνά το εμπόδιο της Ίντερ.

Havertz will wait for Madrid - BeSoccer

Δε νομίζω πάντως πως θα αλλάξει στυλ παιχνιδιού και θα κυνηγήσει πιθανή πρόκριση με βάση την επίθεσή του.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Χραντέτσκι – Λαρς Μπέντερ, Σβεν Μπέντερ, Ταπσομπά, Σίνκχραφεν – Παλάσιος, Ντεμίρμπαϊ – Μπελαράμπι, Χάφερτς, Ντιαμπί – Φόλαντ

Πρόβλεψη: Η Ίντερ έχει μεγάλη ευκαιρία να περάσει σε έναν τελικό και βλέπω σήμερα να κάνει το πρώτο βήμα. Πρόκριση των Ιταλών λοιπόν, σε ένα ματς που θα έχει σίγουρα ρυθμό και πολύ πιθανώς και αρκετά γκολ, βάση του τρόπου παιχνιδιού της Λεβερκούζεν αλλά και της δαιμονιώδους φόρμας του Λουκάκου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα από τον Ιανουάριο και μετά, έχοντας μόλις μια ήττα. Ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν το κομμάτι του παζλ που έλειπε για να αποδώσει η ομάδα του Σόλσκιερ όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Scouting Report: Manchester United Midfielder Bruno Fernandes ...

Ο Πορτογάλος άλλαξε άρδην την εικόνα των “Κόκκινων Διαβόλων”, οι οποίοι επιστρέφουν στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Πριν συμβεί αυτό, άπαντες θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και βάση της φόρμας του, έχουν καλές πιθανότητες να το πετύχουν.

Η Κοπεγχάγη μοιάζει εύκολος αντίπαλος θεωρητικά καθώς φαίνεται να έπιασε το ταβάνι της με την είσοδο στην οχτάδα. Ο Σόλσκιερ θέλει η ομάδα του να εμφανιστεί σοβαρή και να καθαρίσει εύκολα την πρόκριση.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Ντε Χέα – Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Γουίλιαμς – Μάτιτς, Πογκμπά – Γκρίνγουντ, Μπρ. Φερνάντες, Ράσφορντ – Μαρσιάλ

Κοπεγχάγη: Για πρώτη φορά βρίσκεται σε προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την πρόκριση απέναντι στη Μπασακσεχίρ.

Παρά το γεγονός πως εντός Δανίας δεν πήγε καλά, στα ευρωπαϊκά ματς τα κατάφερε περίφημα και θέλει σήμερα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Ο Στόλε Σολμπάκεν ξέρει βέβαια πως μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή τους. Έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα στην επιθετική γραμμή καθώς ο Νταμ Εν Ντόι αποχώρησε και οι Μίκαελ Σάντος και Βίκτο Φίσερ είναι τραυματίες.

3,048 Stale Solbakken Photos and Premium High Res Pictures - Getty ...

Στο ματς με τη Μπασακσεχίρ την εκτελεστική δουλειά την έκαναν και με το παραπάνω οι μεσοεπιθετικοί Φαλκ και Βιντ και το ίδιο ευελπιστεί να γίνει και σήμερα. Θέλει να πάει το ματς στη δύναμη και τα τρεξίματα και αν τα καταφέρει θα έχει πιθανότητες να το “κλέψει”. Μανούλα σε αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι και ο δικός μας, Κάρλος Ζέκα άλλωστε.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Γιόνσον – Βαρέλα, Νέλσον, Μπίελαντ, Μπόιλεσεν – Ζέκα, Μουντραζίγια – Μπίελ, Βιντ, Φαλκ – Κάουφμα

Πρόβλεψη: Λογικά εύκολα θα περάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό “φεγγάρι” στο οποίο βρίσκεται.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.