Soccer Football - Taca de Portugal Final - Benfica v FC Porto - Estadio Cidade de Coimbra, Coimbra, Portugal - August 1, 2020 Porto's Chancel Mbemba celebrates scoring their first goal, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Pedro Nunes
- Διαφήμιση -

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, η Πόρτο πήρε και το Κύπελλο, επικρατώντας της Μπενφίκα με 2-1 στον τελικό.

Η Πόρτο κατάφερε να κάνει το νταμπλ στην Πορτογαλία. Μετά το πρωτάθλημα, οι “δράκοι” κατέκτησαν και το Κύπελλο, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπενφίκα στον τελικό.

- Διαφήμιση -

Η Πόρτο πήρε τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 38′ της αναμέτρησης καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντίαζ.

Ο Μπεμπά ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι, με τον αμυντικό της Πόρτο να πετυχαίνει δύο γκολ με κεφαλιές στο 47′ (λάθος έξοδος του Βλαχοδήμου) και στο 58′.

Η Μπενφίκα  μπόρεσε να μειώσει το σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε στο 84′ ο Βινίσιους. Οι “αετοί” θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση στο 91′ αλλά το σουτ του Ζότα εκτός περιοχής βρήκε το δεξί δοκάρι του Κόστα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Ταβάρες, Πίζι (76′ Ζότα), Βέιγκλ (60′ Βινίσιους), Γκάμπριελ, Τσέρβι (46′ Σίλβα), Τσικίνιο (60′ Ταράμπ), Σεφέροβιτς (76′ Ντιέγκο Σόουζα)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (73′ Ντιόγκο Λέιτε), Περέιρα, Ουρίμπε (88′ Λουμ), Κορόνα (80′ Σέρχιο Ολιβέιρα), Μαρεγκά, Ντίαζ.

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.