- Διαφήμιση -

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η διοίκηση Πρασσά, είχαμε τις εξαγγελίες της περί επένδυσης στις ακαδημίες της ομάδας και στήριξης στα “ντόπια” παιδιά, με το να τους δοθούν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Μετά από το τέλος της πρώτης χρονιάς μπορούμε εύλογα να αναρωτηθούμε κατά πόσο έγιναν πράξη αυτές οι εξαγγελίες. Η περσινή ομάδα της Κ-17 στήθηκε σε λιγότερο από 20 μέρες αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να είναι παραπάνω απ’ ανταγωνιστική στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football League.

- Διαφήμιση -

Υπήρξαν μάλιστα και κάποια παιδιά που ξεχώρισαν και σημειώθηκαν σε μπλοκάκια μάνατζερ και αντιπάλων με κυριότερο αυτό του αρχηγού της ομάδας, κεντρικού Ψυχογιάννη, και επιπρόσθετα των Ακριστινέι και Ρουμελιώτη. Για όσους τυχαίνει να μη γνωρίζουν, ο Ψυχογιάννης αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αμυντικός χαφ αλλά και δεξί μπακ και διακρίνεται για την άψογη τεχνική του κατάρτιση και την άριστη ταχυδυναμική του. Ο Ακριστινέι αγωνίζεται ως αμυντικό – κεντρικό χαφ και διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση όπως και ο μεσοεπιθετικός Ρουμελιώτης που έχει και έφεση στο σκοράρισμα.

Στα δικά μου μάτια (και όχι μόνο) γιατί μίλησα με αρκετούς ειδικούς του αθλήματος πριν γράψω αυτό το άρθρο, τα παιδιά αυτά ξεχώρισαν και περισσότερο απ’ όλους ο Ψυχογιάννης. Ήρθε λοιπόν η ώρα για κάποια ερωτήματα προς τη διοίκηση:

  • Αληθεύει ότι τα παιδιά αυτά δε θα έχουν καν την ευκαιρία να δείξουν στον Αναστόπουλο αν αξίζουν θέση στην πρώτη ομάδα καθώς δε θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας;
  • Υπάρχει οικονομικό κονδύλι αφιερωμένο εξολοκλήρου στην ανάπτυξη των ακαδημιών όπως είχατε δηλώσει εξαρχής όταν αναλάβατε;
  • Ο Γιώργος Μηλίτσης θα αναλάβει τελικά την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων ως καταρτισμένος τεχνικός σε αυτές τις ηλικίες;
  • Τέλος, ο Βασίλης Γεωργόπουλος θα εργάζεται αποκλειστικά για την Καλαμάτα ή θα συνεχίσει και στον Ολυμπιακό που βρίσκεται μέχρι σήμερα;

Καταλαβαίνουμε άπαντες πως μια ομάδα που θέλει να λέει πως διοικείται σε σοβαρά πλαίσια, πρέπει να δίνει μεγάλη προσοχή και βαρύτητα στις ακαδημίες. Αντιθέτως μέχρις στιγμής, βλέπουμε αδιαφορία για το κομμάτι αυτό στη Μαύρη Θύελλα. Αντί λοιπόν να δοκιμάζει παίκτες κάθε καλοκαίρι, μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά από τις ακαδημίες της. Το αν θα συνεχίσουν ή όχι στην πρώτη ομάδα προφανώς θα το αποφασίσει ο εκάστοτε προπονητής. Το να μην τους δίνεται καν η ευκαιρία όμως αποτελεί ποδοσφαιρικό έγκλημα.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.