Soccer Football - Bundesliga - Werder Bremen v FC Cologne - Weser-Stadion, Bremen, Germany - June 27, 2020 Bremen's Niclas Fuellkrug celebrates scoring their third goal, following the resumption of play behind closed doors after the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Patrik Stollarz/Pool via REUTERS DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
- Διαφήμιση -

Η Bundesliga ολοκληρώθηκε σήμερα (27/6) με την 34η και τελευταία αγωνιστική να βρίσκει, την Μπάγερν Μονάχου και τυπικά πρωταθλήτρια και την Φορτούνα Ντίσελντορφ να ζει ένα απίστευτο… δράμα, αφού υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία αν και είχε την τύχη στα χέρια της, ενώ η Βέρντερ Βρέμης θα διεκδικήσει την παραμονή της στα Play Off. Στο Champions League Λειψία, Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ, στο Europa League Μπάγερ Λεβερκούζεν, Χόφενχαϊμ και Βόλφσμπουργκ. 

- Διαφήμιση -

Η πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος Γερμανίας -για 8η σερί φορά- είναι η Μπάγερν Μονάχου, αλλά αυτό ήταν γνωστό πριν τη σέντρα της 34ης -και τελευταίας- αγωνιστικής της Bundesliga. Την ώρα που οι Βαυαροί έκανα φιέστα τίτλου στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, όπου επικράτησαν με 0-4, Βέρντερ και Φορτούνα έδιναν τη δική τους “μάχη” για το ποιος θα διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία μέσω των μπαράζ και ποιος θα ακολουθήσει την Πάντερμπορν στον υποβιβασμό. 

Η “αυτοκτονία” της Φορτούνα Ντίσελντορφ, που έχασε 3-0 στο Βερολίνο από την αδιάφορη Ουνιόν, δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τη Βέρντερ. Η ομάδα της Βρέμης συνέτριψε 6-1 την Κολωνία και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ με τον τρίτο της β΄ κατηγορίας (ο αντίπαλός της θα γίνει γνωστός αύριο), ενώ η Φορτούνα ακολουθεί τον ουραγό Πάντερμπορν στην κατώτερη κατηγορία.

Την τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε την… ξεκαθάρισε μόνος του ο Αντρέι Κράμαριτς. Ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Χοφενχάιμ στο θρίαμβο 4-0 μέσα στο Ντόρτμουντ και της χάρισε την έκτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, “στέλνοντας” στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης τη Βόλφσμπουργκ.

Οι “λύκοι” ηττήθηκαν 4-0 στη “Φολκσβάγκεν Αρένα” από την πρωταθλήτρια Μπάγερν, σε ένα ματς όπου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε με πέναλτι το 34ο φετινό του τέρμα και πλέον… περιμένει την ολοκλήρωση των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, για να πάρει και τυπικά το “χρυσό παπούτσι”. Ο Τόμας Μίλερ έδωσε την 21η του ασίστ (ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga) και αργότερα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, σημειώνοντας το 100ο γκολ των Βαυαρών στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα αξιοσημείωτα της τελευταίας αγωνιστικής, το “αντίο” του Τίμο Βέρνερ στη Λειψία, το οποίο συνδυάστηκε με δύο γκολ στο 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο διεθνής επιθετικός θα ενταχθεί από τον Ιούλιο στην Τσέλσι και δεν θα μετάσχει με την RB στην τελική φάση του Champions League, οπότε στο σημερινό ματς αποχαιρέτησε τους “κόκκινους ταύρους”, μετά από τέσσερα χρόνια και συνολικά 95 γκολ.


Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 0-4
(8’, 30’, 48’, 50’ πεν. Κράμαριτς)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μάιντς 1-0
(2’ Φόλαντ)

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(7’ Χόφμαν, 78’ Εμπολό – 90’+1’ Ιμπίσεβιτς)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(4’ Κομάν, 37’ Κιζάνς, 72’ πεν. Λεβαντόφσκι, 79’ Μίλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν 3-2
(9’ Ρόντε, 33’ Σίλβα, 52’ Ντοστ – 55’ Ντρέγκερ, 75’ Μίχελ)

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 6-1
(22’, 58’ Οσάκο, 27’ Ρασίτσα, 29’ Φίλκρουγκ, 55’ Κλάασεν, 68’ Σάρτζεντ – 62’ Ντρέξλερ)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 4-0
(20’, 57’ Βάλντσμιντ, 38’ Σμιντ, 46’ Χέλερ)

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 1-2
(71’ Βάργκας – 28’, 80’ Βέρνερ)

Ουνιόν Βερολίνου-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-0
(26’ Ούτζα, 54’ Γκέντνερ, 90’ Αμπντουλάχι)

Η τελική βαθμολογία της Bundesliga 

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.