- Διαφήμιση -

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο επικύρωσε τη βαθμολογία της Basket League όπως είχε διαμορφωθεί πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αποφασίζοντας ομόφωνα να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προπορευόταν στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου τη στιγμή της διακοπής και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στην Α2. Οι αποφάσεις αυτές τελούν υπό την έγκριση της ΕΟΚ, η οποία ωστόσο είναι τυπικής σημασίας.

Βάσει των παραπάνω το επόμενο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 θεωρητικά θα πρέπει να διεξαχθεί με 16 ομάδες, καθώς στις 14 τωρινές θα προστεθούν και οι δύο που θα προβιβαστούν από την Α2 και τις οποίες θα υποδείξει η ΕΟΚ (ο Χαρίλαος Τρικούπης και μία ακόμα, για την οποία θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας). Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ όμως τόνισε πως όποια ομάδα είτε από αυτές που θα προβιβαστούν είτε από αυτές που ανήκουν ήδη στη Basket League δεν μπορέσει να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα αντικατασταθεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής του θεσμού ακόμα και με μονό αριθμό ομάδων.

- Διαφήμιση -

Αυτό διότι αναμένεται τα κριτήρια που θα θεσπιστούν όσον αφορά τα γήπεδα και τις εγγυητικές συμμετοχής, να είναι ιδιαίτερα αυστηρά, με πολλές ομάδες να φαίνεται δύσκολο να τα φτάσουν στο σημείο να τα πληρούν αυτή τη στιγμή.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.