- Διαφήμιση -

Η πρόταση των ομάδων της Football League για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων στάλθηκε, όπως ανέφερε επίσημα ο Ολυμπιακός Βόλου, στον πρόεδρο της Ένωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκο (υπερψηφίστηκε με 11 «ναι» και τρία «όχι») και στο αυριανό Δ.Σ. της Ένωσης θα γίνει μια πρώτη συζήτηση με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.

Η πρόταση έχει φτάσει και στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ όπως τόνισε πρόσφατα με δηλώσεις του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, έχει κατατεθεί και στον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δεσμεύτηκε να ενημερώσει πλήρως τον πρωθυπουργό.

- Διαφήμιση -

Επίσης, υπήρξε τηλεδιάσκεψη αρκετών βουλευτών της κυβέρνησης για το θέμα και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 40 βουλευτές τάσσονται υπέρ μιας νέας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και στην προκειμένη περίπτωση, η Σούπερ Λιγκ 2 τη νέα χρονιά να αποτελείται από 32 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους (Βορρά-Νότο), όπως προβλέπει η πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Η πρόταση έχει σταλεί επίσης και στην ΕΠΟ.

Μάλιστα, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ συμφωνούν, κατά πλειοψηφία, οι ΠΑΕ που αγωνίστηκαν φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να πάρουν περισσότερα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (εφόσον βέβαια βρεθεί το κανάλι που θα μεταδίδει τους αγώνες) και από τις χορηγίες που θα εξασφαλίσει η Λίγκα, σε ποσοστό 60%-40%. Αυτό αποτελεί και ένα κίνητρο προς τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 να δεχθούν την πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, άφησε ανοιχτή την πόρτα για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και περιμένει, όπως είπε, τις προτάσεις από τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να ανοίξει και επίσημα το θέμα.

Πηγή: Goalpost

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.