- Διαφήμιση -

Μετά την Ελλάδα και τη Σερβία, και η Λιθουανία φαίνεται ότι έχει εισέλθει στη “μάχη” για τη φιλοξενία του Final 8 της Euroleague, αν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ήδη επαφές με τη διοργανώτρια αρχή για να γίνουν οι αγώνες του Final 8 της Euroleague σε Αλεξάνδρειο και Πυλαία, όμως αντίστοιχη πρόταση φαίνεται ότι υπάρχει για Βίλνιους και Κάουνας από τη Λιθουανία.

- Διαφήμιση -

Το γεγονός επιβεβαίωσε μέσα από σχετική ανακοίνωσή της, η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία ευελπιστεί ότι θα γίνουν και οι υπόλοιποι αγώνες της σεζόν, ώστε να προλάβει να βρεθεί στην πρώτη 8άδα της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση της Ζαλγκίρις Κάουνας για τη Euroleague

«Η 25η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την απόφαση της Euroleague ως προς τη συνέχιση ή μη της σεζόν.

Αν η σεζόν συνεχιστεί, τα εναπομείναντα παιχνίδια θα γίνουν σε μία χώρα που θα επιλέξει η Euroleague. Μεταξύ των υποψηφίων είναι και η Λιθουανία. Όλα τα παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και τα πλέι οφ μπορούν να γίνουν στο Κάουνας και το Βίλνιους.

Η απόφαση έχει εγκριθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Σαούλιους Σκβερνέλις, ο οποίος απευθύνθηκε στη Euroleague στέλνοντας μία επίσημη επιστολή παρουσιάζοντας τους λόγους που η Λιθουανία θα πρέπει να πάρει τα δικαιώματα της διοργάνωσης. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για την ασφάλεια των ομάδων, των παικτών και των επισήμων.

Η “ Zalgirio Arena” προετοιμάζεται σχετικά και η διοίκηση του διατηρεί ανοικτή γραμμή με τη Euroleague για τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα μέτρα ασφαλείας.

Η Λιθουανία είναι μία από τις χώρες που κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορoνοϊού στο εσωτερικό της (54 θάνατοι, 1.511 επιβεβαιωμένα κρούσματα). Ήδη, έχουν ελαφρύνει τα μέτρα της καραντίνας, επιτρέποντας τη διεξαγωγή οργανωμένων σπορ αρχής γενομένης από τις 30 Μαΐου.

Την προσεχή Δευτέρα (18/5) θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των παικτών που βρίσκονται στη Λιθουανία. Το αν θα επιστρέψουν οι ξένοι παίκτες και ο Μαρτίνας Γκέμπεν που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσαφηνιστεί μετά την απόφαση της Euroleague».

Newsit

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.