- Διαφήμιση -

Ο Τζιανλούκα Βιάλι, πρώην ποδοσφαιριστής των Γιουβέντους και Τσέλσι, αλλά και προπονητής της δεύτερης, αποκάλυψε πρόσφατα πως νίκησε τον καρκίνο στο πάγκρεας, ενώ πλέον μιλάει ανοιχτά για την εμπειρία του.

Ο Βιάλι μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC και τον Nihal Arthanayake, για την εμπειρία του με τον καρκίνο αλλά και το νέο βιβλίο που έγραψε ο ίδιος με όνομα “Goals: Inspirational Stories to Help Tackle Life’s Challenges”.

- Διαφήμιση -

Ο 55χρονος Ιταλός είχε ανακοινώσει το 2018 πως νίκησε για πρώτη φορά τον καρκίνο, όμως ένα χρόνο αργότερα αυτός έκανε ξανά την εμφάνιση του, με τον Βιάλι να τα καταφέρνει και πάλι. Μάλιστα μετά από συνεχή μάχη για 17 ολόκληρους μήνες.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Γιουβέντους, Τσέλσι και Σαμπντόρια, ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά ότι είχε κάνει ήδη τη διαθήκη του.

“Καταλαβαίνεις, από το γεγονός ότι τα γράφεις κάτω (για τη διαθήκη), ότι είναι απλώς πράγματα…Χωρίς σημασία. Εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε πολύ παραπάνω από αυτά.

Έχω οικογένεια, γυναίκα, παιδιά, φίλους, που όλοι με αγαπάνε, με σκέφτονται, μου στέλνουν προσευχές και κυρίως θετική ενέργεια.

Αυτά όλα, δε μπαίνουν σε μια διαθήκη. Το να γράψεις μια διαθήκη σε βοηθάει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά για το μετά από σένα, αλλά αυτό που γράφεις κάτω δεν έχει καμία αληθινή αξία ή σημασία.”

Στη συνέχεια, ο Βιάλι μίλησε για το γεγονός ότι προσπάθησε να “καλύψει” την ασθένεια, τον καρκίνο, όταν το έμαθε, καθώς εμφανιζόταν μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο στη τηλεόραση (όντας αναλυτής αγώνων).

“Στην αρχή, κατα κάποιο τρόπο, ένιωθα ότι ήταν δικό μου λάθος που ήρθε σε μένα ο καρκίνος.

Δεν μοιράστηκα τα νέα. Το κάλυψα. Έχασα πολύ βάρος, ενώ στη συνέχεια έχασα τα μαλλιά μου και τα φρύδια μου. Άρχισα να βάφω τα φρύδια μου, με βοηθούσαν οι κόρες μου μάλιστα να το κάνω.

Όταν συναντάς ανθρώπους, δεν θέλεις να σε λυπούνται. Ήθελα να μου φέρονται κανονικά, φυσιολογικά.

Δεν έδινα τη μάχη με τον καρκίνο, γιατί κατα τη γνώμη μου, είναι ένας πολύ δυνατός εχθρός. Ένιωθα πως είμαι σε ένα μοναχικό ταξίδι…”

Τέλος, ο Βιάλι μίλησε για το πως η παραπάνω φιλοσοφία του άλλαξε, και πως “γύρισε” τον αγώνα!

“Στη συνέχεια όμως, και τη πρώτη και τη δεύτερη φορά, προσπάθησα να δω τα πράγματα διαφορετικά. Προσπάθησα να βρίσκομαι συνεχώς δίπλα και γύρω από ανθρώπους με θετική ενέργεια.

Με βοήθησα πάρα πολύ ο διαλογισμός, η άσκηση, το γράψιμο, το διάβασμα και να μαθαίνω νέα πράγματα.

Όλα αυτά βοηθούν να γίνουμε πιο πνευματικοί και να καταλάβουμε τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή. Τα απτά πράγματα σίγουρα είναι καλά, αλλά πρέπει να βασιζόμαστε και σε κάτι πιο πνευματικό.

Ο Βιάλι ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές που τον βοήθησαν στον μεγάλο του αγώνα, από τον οποίο βγήκε νικητής για δεύτερη φορά.

Μηνύματα ελπίδας για όλους.

Sportgun.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.