- Διαφήμιση -

Ο Γιάννης Ζαπρόπουλος αναδείχθηκε από εσάς ως ο κορυφαίος αμυντικός της Μαύρης Θύελλας για την περίοδο 2002-2020. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής μίλησε στο SportsPlus για τη νίκη του στο διαγωνισμό του σάιτ μας και για διάφορα άλλα θέματα.

“Με τιμά το γεγονος οτι ο κόσμος με επελεξε ως κορυφαίο κεντρικό αμυντικό της νεοτερης ιστορίας της Μαυρης Θύελλας. Δραστηριοποιουμαστε σ’ εναν χωρο όπου ο ανταγωνισμος ειναι εντονος,οποτε και γω και ο Χάρης (Μπριλάκης) θελαμε να κερδίσουμε σε αυτόν τον ομορφο διαγωνισμό.”

- Διαφήμιση -

Για τα πρώτα του βήματα του στο χώρο του ποδοσφαίρου δήλωσε:

“Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι με μια μπάλα στα πόδια. Ηταν και είναι το πάθος μου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που το ποδόσφαιρο ηταν στην καθημερινότητα της και έχοντας εναν αδερφό επαγγελματία ποδοσφαιριστή, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο, απο τη στιγμη που θα γινομουν και γω.”

Για τον ερχομό του στη Μαύρη Θύελλα και την παρουσία του εδώ:

“Το 2002 ηρθε η προταση απο την καλαματα. Ανυπομονούσα θυμάμαι να έρθει η ωρα να βάλω την υπογραφή μου στο συμβόλαιο. Ήταν 2,5 εκπληκτικα χρονια καθώς δέθηκα απο την πρωτη στιγμη τόσο με την ομάδα όσο και με την πόλη.

Επόμενος στόχος, μετά την καθιέρωση μου στην ομάδα, ήταν να κάνω ενα ακόμη βήμα μπροστά και αυτο δεν ήταν άλλο απο την Α’ Εθνική. Με την Καλαμάτα θα ηταν το ιδανικό και το 2004-2005 ολα έδειχναν οτι θα το πετύχω, καθως η ομαδα με μια εκπληκτική σεζόν έφτασε μια ανάσα απο την άνοδο. Δυστυχώς ομως δεν τα καταφέραμε. Το γεγονός αυτό με στεναχώρησε πολύ διότι ένας στόχος, ένα όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε.

Για τη συνέχεια της καριέρας του:

“Όπως είπα το επόμενο βήμα μου ηταν η Α Εθνική. Το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν ήρθε η μεταγραφή μου στο Αιγάλεω. Ήταν μια τρικυμιωδης και έντονη σχέση απο την πρώτη της μέρα, θα μπορουσα να γράψω βιβλίο γι αυτα τα 2 χρόνια. Η πρωτη μου χρονια στην Α Εθνική ηταν εκπληκτικη,ζουσα ενα ονειρο και ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών μου. Η προσγείωση ομως ηταν απότομη καθώς διάφορα ασχημα γεγονότα με ανάγκασαν να αναθεωρησω κάποια πράγματα. Η επιβίωση μου σε υψηλο επίπεδο ηταν ο επόμενος και μοναδικος στόχος πλέον. Τα κατάφερα για τα επομενα 4 χρόνια (Καλαμαριά ,Εθνικός,Πανσερραϊκός, Ιωνικός).Ενας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο και αλλεπάλληλα χειρουργεία δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω οχι μονο σε υψηλό επιπεδο αλλα γενικα να αγωνίζομαι.”

Για την προπονητική:

“Δεν μπορούσα να σκεφτώ όμως τον εαυτό μου μακριά απο το ποδόσφαιρο. Στα 29 μου ημουν ήδη διπλωματούχος προπονητής και ακολούθησε μια 5ετια σε ομαδες Δ και Γ εθνικής (Αλεξάνδρεια, Καμπανιακός, Κιλκισιακός, Καλαμάτα). Αυτό που είχα όμως μέσα στο μυαλό μου ηταν πως μπορείς να γαλουχήσεις, να εμπνεύσεις και να εκπαιδεύσεις εναν μικρο ποδοσφαιριστή. Μια συζήτηση με εναν απο τους προπονητες μου στις μικτές ομάδες που αγωνιζομουν μικρος ηταν αυτο που μου ξεκαθάρισε τη σκεψη. Γιαννη πρεπει να διαλέξεις: η προπονητής σε αντρικο επίπεδο ή προπονητής σε αναπτυξιακές ηλικιες μου ειπε. Δεν χρειάστηκα δευτερη σκέψη για την επιλογή μου.Ετσι καναμε έναν μακροχρόνιο προγραμματισμό μαζι με τον Άρη Γαλανόπουλο και δημιουργήσαμε τη δική μας ποδοσφαιρικη ακαδημια τους TORNADOS P.F.A που απευθύνεται σε παιδιά ολων των ηλικιών,οπου θελουμε να μεταλαμπαδευσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δινουμε μεγαλη εμφαση στη μάθηση, στη χαρά, στο παιχνίδι, στην κοινωνικότητα και προσπαθούμε να περάσουμε μηνύματα συνεργασίας και διαφορετικότητας. Ακολουθούμε τις τάσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου και επεξεργαζόμαστε ολα τα νεα δεδομένα που εχουν να κανουν με την εξέλιξη του αθληματος μεσα απο την ενημέρωση και την εξειδίκευση. Άλλωστε η συνεργασια μας με τα εκπαιδευτήρια Μπουγα μας προσφέρει όλα τα εχέγγυα για την υλοποίηση ολων αυτών”

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.