- Διαφήμιση -

Η βασική λεπτομέρεια στην τροπολογία που ψηφίστηκε για να αποφασίσουν κατά την κρίση τους ομοσπονδίες και ενώσεις.

Μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες/ενώσεις να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα όπως εκείνες κρίνουν ή ακόμα και να προχωρήσουν σε τυχόν αναδιαρθρώσεις αλλάζει τα δεδομένα.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προέβη σε μια «παρέμβαση» που διαφοροποιεί τους συσχετισμούς καθώς πέρασε διάταξη η οποία αναφέρει ότι για να αλλάξουν οι εν ισχύ προκηρύξεις και οι κανονισμοί των Ομοσπονδιών ή Ενωσεων, θα χρειαστεί η απόφαση να παρθεί από τα 3/4 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης και εν όψει της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της Super League την Τετάρτη, εφόσον η λίγκα αποφασίσει να τερματίσει το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα χρειαστεί να μην διαφωνήσουν 4 από τις 14 ΠΑΕ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το θέμα της αναδιάρθρωσης που ακούγεται πλέον όλο και πιο έντονα. Σε περίπτωση που οι 4 από τις 14 ΠΑΕ δεν συμφωνήσουν για αναδιάρθρωση, και το επόμενο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Για την πρόωρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ήδη υπάρχει «τάση» από αρκετές ΠΑΕ, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις αναδιάρθρωσης με αύξηση ομάδων (διέρρευσε ακόμα και για 18 ομάδες την επόμενη σεζόν).

Με την προσθήκη που πέρασε για πλειοψηφία 3/4 στο σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», αντιλαμβάνεται κανείς πως η δυνατότητα που δίνεται πλέον σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις να πάρουν σχετικές αποφάσεις για τα πρωταθλήματα ώστε αυτές να εφαρμοστούν άμεσα, χρειάζεται το περιβόητο 75% των ψήφων.

Πηγή: mikriliga.com

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.