- Διαφήμιση -

Στη σφοδρή αντίδραση Αφρικανών αστέρων του ποδοσφαίρου οδήγησε η τοποθέτηση του διευθυντή του τμήματος ανάνηψης του νοσοκομείου Cochin, Ζαν Πολ Μιρά.

Κατά διάρκεια της συνομιλίας, που φιλοξενήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, μεταξύ του καθηγητή και διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας Καμίλ Λοχτ, με τον διευθυντή του τμήματος ανάνηψης του νοσοκομείο Cochin, Ζαν Πολ Μιρά, ο δεύτερος έθεσε το ερώτημα, λέγοντας χαριτολογώντας πως «θα γίνει προβοκάτορας», αν θα μπορούσαν οι μελέτες για εμβόλιο και θεραπείες ενάντια στον κοροναϊό να γίνουν στην Αφρική.Διατροφικός Οδηγός για την Καραντίνα

- Διαφήμιση -

Ο διευθυντής του ιδρύματος Καμίλ Λοχτ μάλιστα, που νωρίτερα είχε επισημάνει την ανάγκη μεγάλης κλίμακας έρευνας με το ίδιο θεραπευτικό πρωτόκολλο και εμβόλιο, συμφώνησε με την πρόταση, λέγοντας «Έχετε δίκιο».

Οι εν λόγω τοποθετήσεις όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν τις αντιδράσεις των Αφρικανών ποδοσφαιριστών Ντιντιέ Ντρογκμπά και Σαμουέλ Ετό οι οποίοι συνομιλώντας σε βιντεοσυνομιλία στα social media, υπογράμμισαν πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και εντελώς ρατσιστικό.

«Ρατσιστικές δηλώσεις. Είναι αηδιαστικό»

«Είναι εντελώς αδιανόητο ότι πρέπει να προειδοποιήσουμε γι ‘αυτό. Η Αφρική δεν είναι εργαστήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι υποβαθμιστικές και πολύ ρατσιστικές. Βοηθήστε για να ζωθεί και η Αφρική από τον κοροναϊό. Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους Αφρικανούς ως ινδικά χοιρίδια. Είναι αηδιαστικό. Οι ηγέτες της Αφρικής έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν τον λαό τους από τέτοιες φοβερές συνωμοσίες όπως αυτή», δήλωσε ο πρώην άσος της Τσέλσι Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Πηγή: tanea.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.