- Διαφήμιση -

Και τι δεν κλείνει! Ο κορονοϊός σαρώνει στην Ελλάδα, οι καφετέριες… πήραν φωτιά και η κυβέρνηση αποφάσισε σκληρότερα μέτρα! Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην χώρα μας και πλέον έχουμε νέα ενημέρωση.

- Διαφήμιση -

Είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 13.03.2020, ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις, με την κυβέρνηση να αποφασίζει “λουκέτο” σε καφετέριες και εστιατόρια, όπως σας είχε προϊδεάσει το newsit.gr.

Κορονοϊός: Οι γεμάτες πλατείες και καφετέριες φέρνουν σκληρότερα μέτρα!

Όλα αυτά έρχονται τόσο ως μέτρο πρόληψης, αλλά και ως “αντίδοτο” σε καταστάσεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα και δείχνουν πως η ατομική ευθύνη έχει πάει… περίπατο! Εικόνες άλλωστε σαν κι αυτές προκάλεσαν εντυπώσεις, με το newsit.gr να τις καταγράφει καθόλη την διάρκεια των τελευταίων ωρών.

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κορονοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Τσιόδρας και τόνισε: “Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι”.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα; “Λουκέτα” παντού!

Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφές, μπαρ, καφετέριες, εστίαση εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.