- Διαφήμιση -

Όλα έτοιμα για την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, στις 9 το βράδυ, στην Καλαμάτα. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν και τιμητικές βραβεύσεις.

Μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020 στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, πλαισιωμένος από αθλητές που έχουν επιλεγεί ως λαμπαδηδρόμοι αλλά και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ενημέρωσε πως ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό και πως με τα έως τώρα δεδομένα, η τελετή στην κεντρική πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει υπάρξει.

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας υποδέχεται την Πέμπτη την Ολυμπιακή Φλόγα. Νιώθουμε τιμή για την επιλογή της Καλαμάτας προκειμένου η Φλόγα να διανυκτερεύσει εδώ μιας και η έλευσή της μεταφέρει ένα μήνυμα ξεχωριστό. Σύμβολο με οικουμενική απήχηση και σημασία.

Σε μία περίοδο που οι συμβολισμοί διαδραματίζουν ρόλο σημαντικό, το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη για την πρόοδο του τόπου.

Η Καλαμάτα για μία ακόμα φορά θα είναι παρούσα σε ένα μεγάλο γεγονός, με τις εικόνες από την υποδοχή της Φλόγας να μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο».

Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες του Δημάρχου προς τους εθελοντές και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που έχουν προετοιμάσει την τελετή υποδοχής, καθώς και τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

  • Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας
  • Άφιξη της Αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΤΟΚΥΟ 2020”
  • Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο
  • Ανάκρουση ύμνων
  • OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • Χαιρετισμός από το Δημάρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο
  • Χαιρετισμός από την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “ΤΟΚΥΟ 2020”
  • Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 

(Ανταλλαγή δώρων)

Εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας

Βράβευση Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου για την προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα

Ο Σπύρος Καπράλος (Μεσσήνιος στην καταγωγή) είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ήταν αθλητής του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Ελλάδας, με την οποία είχε πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές. Μάλιστα, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που συμμετείχε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στην Μόσχα, και του 1984 στο Λος Άντζελες. Yπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1975.

Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Υπήρξε Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015», ενώ κατέχει την ίδια θέση και για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019». Aπό τις 26 Ιουνίου 2019 είναι ο 13ος Έλληνας Αθάνατος της ΔΟΕ.

Βραβεύσεις Ολυμπιονικών – Αθλητών για την προσφορά τους στον αθλητισμό

Μαρία Αλεβίζου 

Η Μαρία Αλεβίζου κατάγεται από την Καλαμάτα, έχει κατακτήσει 5 πανελλήνια πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ελλάδος στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Ως μέλος της Εθνικής ομάδας κατάφερε να γίνει 3η Βαλκανιονίκης, να λάβει μέρος σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να εκπροσωπήσει την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΣΑΤ για την εμφάνιση της στην Ολυμπιάδα καθώς και για την προσφορά της στο άθλημα.

 Μαρία Κωστοπούλου

Η Μαρία Κωστοπούλου είναι γνωστή και ως «η Κορυφαία Ελληνίδα Βολλευμπολίστρια» σύμφωνα με ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Η θέση στην οποία έπαιζε ήταν ακραία. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, όπου έχει το ρεκόρ με 221 συμμετοχές. Με την Εθνική Ελλάδας κατέλαβε την 2η θέση στο Κύπελλο Άνοιξης το 1988 και την 1η θέση το 1989 καθώς και το Κύπελλο Άνοιξης. Το 1991 συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 8η θέση, ενώ την ίδια σεζόν στους Μεσογειακούς Αγώνες, η Εθνική μας κατέκτησε την 3η θέση. Από τις τελευταίες διακρίσεις της ήταν το 2019, όταν πήρε με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα μη ενεργών αθλητριών της ΕΣΠΑΑ. 

Γιώργος Φωτάκης 

Ο Γιώργος Φωτάκης κατάγεται από την Καλαμάτα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ομόνοια Καλαμάτας. Επαγγελματίας έγινε στον ΠΑΟΚ το 1998. Το 1999 στο Αιγάλεω αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους μέσους της Α’ Εθνικής. Την περίοδο 2004-05 αγωνίσθηκε ως βασικός με το Αιγάλεω στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το 2007 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος με την ομάδα της Λάρισας. Το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε στην ομάδα από όπου ξεκίνησε, τον ΠΑΟΚ όπου παρέμεινε τέσσερα χρόνια, καθιερώθηκε ως βασικός και ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2009 στον εντός έδρας αγώνα εναντίον του Λουξεμβούργου, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010. Έλαβε μέρος στην τελική φάση του Euro 2012. Έχει επίσης κληθεί στην εθνική Ελπίδων και στην ολυμπιακή ομάδα, παίρνοντας μέρος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004. 

Ηλίας Μάλαμας 

Ο Ηλίας Μάλαμας κατάγεται από την Καλαμάτα είναι Πρωταθλητής Κολύμβησης – Υδατοσφαίρισης, κατέκτησε πολλά μετάλλια στο ύπτιο και στο ελεύθερο, κατέρριψε πολλά πανελλήνια ρεκόρ μικρών κατηγοριών και το πανελλήνιο ανδρών στα 100 μ. ύπτιο πήρε χρυσά μετάλλια στους βαλκανικούς αγώνες νέων το 1981 και ανδρών το 1984 και μετείχε στις Ολυμπιάδες του 1984 στο Λος Άντζελες και το 1988 στη Σεούλ. Από το 1980 ως το 1985 που αγωνίστηκε με το Ναυτικό όμιλο Καλαμάτας, ο Μάλαμας κατέκτησε 6 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Κλέλια Πανταζή

Η Κλέλια Πανταζή είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες ρυθμικής της χώρας μας. Το 2000, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, προκρίθηκε στον τελικό του ανσάμπλ, μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες της εθνικής Ελλάδας. Στο ανσάμπλ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις 30 Σεπτεμβρίου και η αθλήτρια του Μοσχάτου έγινε η νεότερη σε ηλικία Ελληνίδα Ολυμπιονίκης όλων των εποχών, καθώς τη χρονιά εκείνη ήταν μόλις 15 ετών. 

  • Παραδοσιακοί Χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων
  • Ευχαριστούμε θερμά τους λαμπαδηδρόμους μας Μαρία ΧάσκουΔιονύσιο ΠουλήΝίκη Αθανασοπούλου, Παναγιώτη ΒεργινάδηΓιώργο Λαζαρίδη και Παναγιώτη Λαγοπάτη.
  • Ευχαριστούμε επίσης τους συνοδούς των Λαμπαδηδρόμων Σπύρο ΧανδρινόΛένα Τρυπάνη, Αναστασία ΦωτάκηΜυρτώ ΑθανασουλάκηΧρήστο Καλαντζή.

Ο Λαμπαδηδρόμοι και οι συνοδοί τους είναι καταξιωμένοι αθλητές και προπονητές με διεθνείς διακρίσεις.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τον Καλαματιανό ηθοποιό – σκηνοθέτη Γιάννη Δρίτσα.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.