- Διαφήμιση -

Το μοντέλο των κατηγοριών στις Γυναίκες πρόκειται να ακολουθήσει η Ομοσπονδία του Βόλεϊ και στους Άνδρες από την ερχόμενη σεζόν!

Σύμφωνα με την προκήρυξη που ήδη έχει βγει από τα αρμόδιους ιθύνοντες, και έχει γνωστοποιηθεί σε όλους του συλλόγους, από τη σεζόν 2020-2021 θα δημιουργηθεί μια νέα λίγκα, η Pre League που θα φιλοξενεί λογικά 10 ομάδες.

Αυτές θα προέρχονται, από την Α1 (δυο που θα υποβιβαστούν), και από τους ομίλους της Α2 Εθνικής (τέσσερις από Νότιο και Βόρειο), ενώ οι πρωτοπόροι της φετινής Α2 (Μίλωνας, Φίλιππος Βέροιας) από του χρόνου θα αγωνίζονται κανονικά στην Volley League.

- Διαφήμιση -

Υπάρχει και το ενδεχόμενο η Pre League να σχηματιστεί τελικά από 8 ομάδες, τις 2 από την Α1 και 3 από κάθε όμιλο της Α2 (θέσεις 2-4).

Η Καλαμάτα 80 θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη νέα κατηγορία, καθώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση με 34 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία στον Α’ (Νότιο) Όμιλο:

  1. Μίλων 46 (ο πρώτος ανεβαίνει Α1)
  2. Πανερυθραϊκός 38
  3. Καλαμάτα 80 34
  4. ΑΟ Αιγιαλέων 34
  5. Πανιώνιος 25
  6. ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ 19

Πανιώνιος και ΑΣ Κέρκης έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το πρόγραμμα της Καλαμάτας 80 μέχρι το τέλος:

ΔΑΣ Δραπετσώνας ΕΚΤΟΣ 7/3

Πανερυθραϊκός ΕΝΤΟΣ 21/9

Μίλων ΕΚΤΟΣ 28/9

Πανιώνιος ΕΝΤΟΣ 4/4

Όπως γίνεται σαφές, αν τελικά συμμετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 2-5, η Καλαμάτα 80 μένει να σφραγίσει και μαθηματικά το εισιτήριο της για την παραπάνω κατηγορία.

Αν συμμετάσχουν 3 ομάδες, ο Πανιώνιος θα παλέψει να μπεί στην τριάδα των Πανερυθραϊκού, Καλαμάτα 80 και Αιγιαλέοντα. Το θετικό ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι πως οι “Λύκοι” υποδέχονται εντός τον Πανιώνιο τελευταία αγωνιστική, κρατώντας ακόμη και σε αυτό το χειρότερο σενάριο, την τύχη στα χέρια τους.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η Καλαμάτα 80 θα ανέβει κατηγορία, δίνοντας νέα ώθηση στο άθλημα του βόλεϊ στην πόλη μας. Η στήριξη του δήμου και του αθλητικού φορέα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς με τη μέχρι τώρα πορεία τους τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, είναι σίγουρο πως θα εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη μας.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.