- Διαφήμιση -

Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών και ατυχιών κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη καθώς επικράτησε με 77-68 της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ, για την 25η αγωνιστική της Euroleague και έμεινε “ζωντανός” στο κυνήγι της οκτάδας. Τραυματίας αποχώρησε ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο, “κέρδος” ο Νικολαΐδης.

Νίκη που του επιτρέπει να ελπίζει για την οκτάδα πέτυχε ο Ολυμπιακός, με 77-68, κόντρα στη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ για την 25η αγωνιστική της Euroleague ανεβάζοντας το ρεκόρ τους σε 11-14. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν το έβαλαν κάτω παρά τις μεγάλες απουσίες, αλλά και την ατυχία που προέκυψε με τον Μιλουτίνοφ, που αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, και έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη, έχοντας ως “αποκάλυψη” της βραδιάς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

- Διαφήμιση -

Το ματς
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ασύνδετος στην αρχή του ματς, συναντώντας προβλήματα και στις δύο άκρες του παρκέ, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να βρεθεί ακόμα και στο +6 (12-18). Ένα σερί 8-0 του Ολυμπιακού, με τον Πρίντεζη κύριο εκφραστή των επιθέσεων, έφερε τους “ερυθρόλευκους” στο +2 (20-18) πριν ο Καουντί ευστοχήσει σε “buzzer beater” τρίποντο, διαμορφώνοντας το 20-21, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Η είσοδος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο ματς ήταν αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο 17χρονος άσος του Ολυμπιακού έβγαλε ενέργεια, είχε θράσος και παρέσυρε στο ρυθμό του όλους τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν στο +7 (35-28). Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε “σκληρύνει” και πίεζε του Γάλλους, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο (με 11 έκλεισαν το ημίχρονο) κι ενώ όλα έδειχνα να πηγαίνουν ιδανικά, ήρθε ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ… Ο Σέρβος προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ μετά από προσπάθεια άμυνας πάνω στον Τέιλορ, αποχωρώντας με αφόρητους πόνους από τον αγώνα και αφήνοντας τον Ολυμπιακό με ένα σέντερ για τη συνέχεια -τουλάχιστον- του ματς.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρ’ όλα αυτά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και χωρίς το σημείο αναφοράς τους κάτω από τη ρακέτα. Το +10 του ημιχρόνου (43-33) αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία “έχτισε” ο Ολυμπιακός για την επερχόμενη νίκη.

Η άμυνα ήταν το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού και στην τρίτη περίοδο. Με δύο τρίποντα από τον Παπανικολάου και τον Βεζένκοφ οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 51-37 στο ξεκίνημα της περιόδου και από εκεί και μετά συντηρούσαν αυτό το προβάδισμα χάρη στην αμυντική προσήλωσή τους. Ο Έλις έκανε καλή δουλειά παίζοντας αντί του Μιλουτίνοφ και προς το τέλος δεκαλέπτου δύο ακόμα συνεχόμενα τρίποντα από τους Πρίντεζη και Βεζένκοφ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (61-45) στο 29′.

Η τρίτη περίοδος έληξε με 61-50 και στην τελευταία περίοδο το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και απαράλλαχτο. Ο Ολυμπιακός έπαιζε… σκυλίσια άμυνα, μην επιτρέποντας στην Βιλερμπάν να σκοράρει μέσα στη ρακέτα. Ο Βεζένκοφ έκανε σπουδαία δουλειά σκοράροντας και μαζεύοντας ριμπάουντ, το δίδυμο Παπανικολάου-Μπάλντγουιν ήταν πολύ αποτελεσματικό στην περιφέρεια και η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 10 πόντους. Η Βιλερμπάν ήταν πολύ κακή για να μπορέσει να επιχειρήσει ανατροπή και ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια ακόμα παλικαρίσια νίκη.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.