- Διαφήμιση -

Επιστροφή στις νίκες για τη Μαύρη Θύελλα με τους μελανόλευκους να επικρατούν του Διαγόρα με 1-0. Πιο θετικό κι από την ίδια τη νίκη που ήταν απαραίτητη βαθμολογικά ήταν η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα.

Ειδικότερα ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε στην ομάδα το έναυσμα για επιστροφή στα βασικά όπως μπορούμε να πούμε απλοϊκά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

- Διαφήμιση -

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα παρατάχθηκε με καθαρό 4-3-3 με μοναδικό αμυντικό χαφ το Ζαχαρόπουλο και μπροστά του τους πιο δημιουργικούς Οσμάνατζιτς και Νατσιόπουλο. Η εντολή που άλλαξε εν πολλοίς την εικόνα ήταν αυτή που αφορούσε την προώθηση των πλάγιων Μπακ με Τόλι και Κωνσταντινόπουλο να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να δίνουν πλάτος στην ομάδα, παράγοντας συνεργασίες με τα εξτρέμ. Άλλωστε από μια τέτοια συνεργασία ανάμεσα σε Τόλι και Ηλιόπουλο προήλθε το κερδισμένο πέναλτι που έκρινε το ματς.

Η ομάδα επίσης πίεζε ψηλότερα ξεκινώντας με την επιθετική τριάδα που πιεζε ακόμη και τον αντίπαλο τερματοφύλακα ώστε να δυσκολέψει την επιθετική ανάπτυξη του Διαγόρα, οδηγώντας τον σε μακρινές μπαλιές, κάτι που κατάφερε για μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Συνοψίζοντας, ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε αυτό που όφειλε να κάνει κάθε κανονικός προπονητής. Με απλές τακτικές αλλαγές καθώς δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για περισσότερες τομές, κατάφερε να δώσει στην ομάδα επιθετικότητα και παραγωγή αρκετών φάσεων. Αν αυτές οι αλλαγές είναι αρκετές για να δώσουν την παραμονή, θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι ότι το πρώτο δείγμα ήταν θετικό

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.