- Διαφήμιση -

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της αγωνιστικής ομάδας κολύμβησης εν’ όψει της έναρξης των Χειμερινών Αγώνων. Συνολικά 14 κολυμβητές -τριες έχουν εξασφαλίσει όρια συμμετοχής στους αγώνες, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Συνολικά τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας στους αγώνες εξασφάλισης ορίων που συμμετείχαν, έπιασαν όρια σε 63 αγωνίσματα (17 όρια κατηγορίας ανδρών – γυναικών και 46 όρια κατηγοριών).

          Η αρχή θα γίνει στις 31/1 – 2/2 στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τους Χειμερινούς Αγώνες Νοτίου Ελλάδος για τις κατηγορίες Παμπαίδων/Παγκορασίδων ΑΒ (γεν. 2006/2007). Θα συμμετέχουν στους Παμπαίδες/Παγκορασίδες Α οι Κάββουρας Βασίλης, Πουλέτης Νίκος, Δρακοπούλου Λευκή-Μαρία και Μαρκοπούλου Γεωργία, ενώ στους Παμπαίδες/Παγκορασίδες Β οι Κορομπόκης Βασίλης, Κούρος Βασίλης και Μαρούλη Βαλεσία.

- Διαφήμιση -

          Οι Χειμερινοί Αγώνες Νοτίου Ελλάδος θα συνεχιστούν στο ίδιο κολυμβητήριο στις 7-9/2 για τις κατηγορίες Παίδων/Κορασίδων (γεν. 2004-2005) και Εφήβων/Νεανίδων (γεν. 2002-2003). Για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας στην κατηγορία Εφήβων/Νεανίδων θα κολυμπήσουν οι Χάππας Παναγιώτης, Σκιαδοπούλου Όλγα και Σταθοπούλου Ευθυμία, και στην κατηγορία Παίδων/Κορασίδων θα αγωνιστούν οι Μακρέας Βασίλης, Χρυσομάλλης Μάριος-Παναγιώτης, Λαπιώτη Αγάπη-Ελπίδ και Χάππα Αναστασία.

          Ο χειμερινός κύκλος αγώνων θα ολοκληρωθεί με τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών-Γυναικών στις 14-16/2 στο ΟΑΚΑ με τους Χρυσομάλλη Μάριο – Παναγιώτη, Σκιαδοπούλου Όλγα, Σταθοπούλου Ευθυμία και Χάππα Αναστασία να έχουν εξασφαλίσει όρια συμμετοχής.

          Στην χρονιά που διανύουμε έχουμε να διαχειριστούμε νέες προκλήσεις, μιας και στις τάξεις μας βρίσκονται καινούργια παιδιά που έχουν έρθει από την προαγωνιστική ομάδα και οι οποίοι είναι αρκετά ποιοτικοί κολυμβητές και μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν ισχυροποιήσει την ομάδα, δήλωσε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας Στάθης Μπακολιάς. Από αυτά τα παιδιά αν κρίνουμε από τις δυνατότητες που έχουν περιμένουμε να φέρουν στον όμιλο αρκετά θετικά αποτελέσματα και μαζί με τον συνεργάτη του Ομίλου κ. Παναγιώτη Λαγοπάτη προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον καθένα ξεχωριστά ώστε να αποκομίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα ο Χρυσομάλλης Μάριος ένας ιδιαιτέρως ταλαντούχος και συνεχώς ανερχόμενος κολυμβητής θα κυνηγήσει την πρωτιά στην κατηγορία του κάτι που θα του δώσει την δυνατότητα να συμμετέχει με την Εθνική ομάδα στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν. Την εφετινή χρονιά έχουμε αλλάξει τον σχεδιασμό μας, πιστεύω προς το καλύτερο, αν κρίνουμε και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και με εξωτερικές συνεργασίες τόσο με το γυμναστήριο ibody της Χριστίνας Πανταζοπούλου, όσο και με το Κέντρο Μεταβολισμού της Αριστέας Γαζούλη και τον διατροφολόγο-διαιτολόγο εξειδικευμένο στην αθλητική διατροφή και πρώην πρωταθλητή κολύμβησης Γιάννη Πετρακόπουλο καθώς και με το Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Physio-Wellness του Νίκου Κακαλίκα πραγματικά καταξιωμένων επιστημόνων, έχουμε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά. Επίσης η άνοδος της θερμοκρασίας στο νερό της πισίνας την εφετινή χρονιά έχει βοηθήσει αρκετά τις προσπάθειες των παιδιών και πιστεύω ότι αν γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις από τον αθλητικό οργανισμό θα βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό οι συνθήκες άθλησης στο κολυμβητήριο της πόλης μας.

          Όλη βέβαια η δυναμική που αναπτύσσει η ομάδα ξεκινάει από πολύ χαμηλά, από τα τμήματα εκμάθησης του ομίλου, όπου με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την κολύμβηση και υπό την συνεχή παρακολούθηση των προπονητών των προαγωνιστικών και αγωνιστικών τμημάτων να επιλέγονται και να στελεχώνουν τις ομάδες που εκπροσωπούν την ομάδα μας και την πόλη μας με μεγάλη επιτυχία στις κολυμβητικές διοργανώσεις τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Σημαντική είναι και η βοήθεια από τους γονείς των παιδιών που στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για την παραπέρα ανάπτυξη του τμήματος συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας.

          Πληροφορίες για εγγραφές στο κολυμβητικό τμήμα δίνονται καθημερινά στις 16:00 – 21:00 στο χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματεία του τμήματος κα. Βασιλάτου Ιωάννα και την έφορο του τμήματος κα. Βάσω Τσάκωνα η οποία βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα παιδιά και τα στηρίζει ποικιλοτρόπως.

Εκ του Δ.Σ.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.