- Διαφήμιση -

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Φενέρμπαχτσε με σκορ 96-87. “Πυροβόλησαν” με Σλούκα – Ντε Κολό και 16 τρίποντα τους Πειραιώτες οι Τούρκοι. Απομακρύνεται πλέον η πρώτη 8άδα για την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα. Στο 6-11 πλέον το ρεκόρ των “ερυθρόλευκων”, όπως και της ομάδας του Ομπράντοβιτς.

Η Φενέρμπαχτσε “άλωσε” το ΣΕΦ και πήρε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 96-87, επιδεικνύοντας μεγάλη ευστοχία στα σουτ τριών πόντων και έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Σλούκα και Ντε Κολό.

- Διαφήμιση -

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Πειραιώτες δεν βρήκαν “λύση” στο μακρινό σουτ των Τούρκων, ενώ έχασαν και 11 αμυντικά ριμπάουντ, επιτρέποντας στην ομάδα του Ομπράντοβιτς να τους “πιάσει” στην κατάταξη της Euroleague. Έγραψε ιστορία ο Σπανούλης, που με 14 πόντους στο ματς, ξεπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και βάζοντας τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, κατάφερε να προηγηθεί με 8-2 επί της Φενέρμπαχτσε. Η άμυνά του ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα και μόνο δύο λάθη του Παπανικολάου, έδωσαν εύκολα καλάθια στους φιλοξενούμενους. Με τον Κώστα Σλούκα να βρίσκει ρυθμό όμως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ισορρόπησε το ματς στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου και μάλιστα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 22-20, χάρη στο “τρελό” buzzer beater του Έλληνα γκαρντ πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να περιορίσουν τα μακρινά σουτ των Τούρκων και με τον Ντε Κολό να φθάνει τους 15 πόντους με 3/3, άρχισαν να μένουν πίσω στο σκορ. Η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε ακόμη και με διψήφια διαφορά πόντων, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο 52-40.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους Τούρκους να “πυροβολούν” από μακριά και να “αγγίζουν” ακόμη και το +20. Ένα τάιμ άουτ του Κεμζούρα φάνηκε να “ξυπνά” όμως τους παίκτες του Ολυμπιακού, που “έτρεξαν” στη συνέχεια ένα ρεκόρ 14-4 και μείωσαν το σκορ ακόμη και στους 4 πόντους (65-61). Ένα τρίποντο του Ντε Κολό όμως και μία τεχνική ποινή στον Πολ για φλόπινγκ, “πάγωσαν” τον ρυθμό και επέτρεψαν στην ομάδα του Ομπράντοβιτς να “απαντήσει” με δικό της σερί για το 74-61 στο 30′.

Παρά τις προσπάθειες και στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν ποτέ να ξανά γυρίσουν στο ματς και έτσι το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήθελε ένα ακόμη καλάθι για να περάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στη Euroleague και τελικά τα κατάφερε, σηκώνοντας το ΣΕΦ στο… πόδι.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.