- Διαφήμιση -

Επίσημη είναι πλέον η αποχή των διαιτητών από τα επόμενα παιχνίδια της Superleague και μέχρι… νεοτέρας, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή τους προς την ΕΠΟ.
Με επιστολή τους προς την ΕΠΟ, οι διαιτητές της Superleague έκαναν και επίσημη την απόφασή τους να απέχουν από τους αγώνες πρωταθλήματος, μετά τα νέα επεισόδια βίας εναντίον τους.

Για ομόφωνη απόφαση κάνουν λόγο στην επιστολή, όπου ζητούν να υπάρξουν λύσεις από όλους τους αρμόδιους, πριν επιστρέψουν στα γήπεδα.

- Διαφήμιση -

Η επιστολή των διαιτητών
«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν πολλές φορές το τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλη μια επίθεση με στόχο διαιτητή έλαβε χώρα σήμερα 23-12-2019 και το να καταδικάζουμε μόνο δε φτάνει. Δυστυχώς, ήδη περιμένουμε και τον επόμενο μετά από αυτό. Το νοσηρό και τοξικό περιβάλλον που επικρατεί, η ποινικοποίηση του λάθους και το να είναι πάντα η ελληνική διαιτησία στο κάδρο ως η αποκλειστική υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ας κοιταχτούν όλοι όσοι μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Το σώμα των Ελλήνων διαιτητών της Super league 1 ομόφωνα (76 στο σύνολο) αποφάσισε την αποχή από κάθε δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας αρχομένης από σήμερα, μέχρι όχι να υποσχεθούν οι αρμόδιοι λύσεις, αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικότητα όσα κατά καιρούς ανακοινώνονται. Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, γιατί δε θέλουμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι των ανακοινώσεων, των εντυπώσεων, των μηνύσεων, των απειλών και ύβρεων, της λεκτικής και σωματικής βίας. Αυτή τη στιγμή διώκονται συνάδελφοι με τη διαδικασία του αυτοφώρου, «κάτι σύνηθες σε κάθε αναπτυγμένη και ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα». Κανείς δε θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον «περιμένει».

Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις προστατεύοντας τις οικογένειες μας.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Υ.Γ. : όσο καλά μπορούν να είναι

Με εκτίμηση”

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.