- Διαφήμιση -

Η παρθενική παρουσία του ΝΟ Καλαμάτας στην Α2 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών αντιμετωπίζεται – και δικαίως – ως γιορτή. Στο πρώτο εντός έδρας ματς που έγινε το προηγούμενο Σάββατο πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο κολυμβητήριο στηρίζοντας την προσπάθεια, έστω και αν αυτή είναι δύσκολη, καθώς οι ανταγωνιστές στον όμιλο έχουν υψηλότερα μπάτζετ.

Αυτό δεν έχει σημασία, όπως τονίζει στο «Waterpolonews»  ο προπονητής της… αμφίβιας «μαύρης θύελλας», Στάθης Μπακολιάς. Σημασία έχει το «ταξίδι» και ο ΝΟ Καλαμάτας θέλει μέσω της πρώτης του συμμετοχής στην Α2 να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της περιοχής αλλά και τους τοπικούς φορείς, ώστε να αγκαλιάσουν ακόμη πιο σφιχτά το άθλημα. Στόχος, όπως τονίζει, είναι να κινητοποιηθεί γενικότερα ο… μηχανισμός γύρω από το άθλημα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

- Διαφήμιση -

Βεβαίως θα γίνει – με επίγνωση των δυσκολιών – μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο για τον ΝΟ Καλαμάτας, που αναπτύσσει διαρκώς το άθλημα έχοντας περίπου 80 παιδιά στην Ακαδημία, μετρά προφανώς πολύ (και) η εμπειρία. Εξάλλου, ο ανταγωνισμός με ομάδες με εμπειρίες ακόμη και από την Α1 μόνο καλύτερο μπορεί να σε κάνει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του ΝΟ Καλαμάτας, Στάθη Μπακολιά, στο Waterpolonews:

– Για το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής της Α2 ενάντια στον ΝΟ Πατρών:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς μετέχουμε για πρώτη φορά στην κατηγορία και η ομάδα μας δεν έχει το μπάτζετ, ώστε να ανταποκριθεί απόλυτα στις απαιτήσεις της. Πιο πολύ το προσπαθούμε με παιδιά που ήταν στην ομάδα μας από πριν, έχοντας κάνει και λίγες προσθήκες.  Το ρόστερ μας αποτελείται από παιδιά των Ακαδημιών και από άλλα που είναι χρόνια μαζί μας, έχοντας δέσει με την ομάδα.

Για εμάς λοιπόν είναι η πρώτη χρονιά στη Α2. Από την άλλη ο ΝΟΠ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις στην Α1 και στην Ευρώπη. Είναι ιστορικός σύλλογος, όπως ιστορικό είναι και το πατρινό πόλο, ενώ και η Πάτρα, εξάλλου, είναι η μητρόπολη του πόλο.

Εμείς, όμως, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, ούτε να φοβηθούμε. Αγωνιζόμαστε συνέχεια στην Πάτρα σε επίπεδο Ακαδημιών κι επομένως ο αγώνας με τον ΝΟΠ δεν μας φαίνεται ως κάτι το ξεχωριστό. Ωστόσο είναι πρόκληση για εμάς συνολικά η συμμετοχή στην Α2 κι έχουμε ως στόχο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρουμε, βέβαια, ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

– Αποδείχτηκε στο εντός έδρας ματς με τον ΓΣ Περιστερίου ότι η Καλαμάτα αντιμετωπίζει τη συμμετοχή στην Α2 ως γιορτή:

«Ναι, είναι μια γιορτή. Για την Καλαμάτα είναι πρωτόγνωρο, καθώς και λόγω γεωγραφικής θέσης είναι σχετικά αποκομμένη από τις υπόλοιπες ομάδες. Πιο κοντά είναι το Ναύπλιο, που είχε κάποια προβλήματα με το κολυμβητήριο στο παρελθόν, και η Πάτρα.  Ο κόσμος μάς αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Είχε πολλά χρόνια το ανδρικό τμήμα να διοργανώσει ακόμη και τουρνουά της Β’ Κατηγορίας στην έδρα μας, επομένως υπήρξε ενθουσιασμός με την άνοδο και τη συμμετοχή στην Α2.

Οι παλαίμαχοι αθλητές και οι φίλοι του υγρού στίβου ήρθαν κοντά στην ομάδα, γνωρίζοντας για τις δυνατότητές της. Ξέρουν πως είναι στημένη, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μπάτζετ και τρανταχτές μεταγραφές και παρ’ όλα αυτά στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας παρά την αγωνιστική διαφορά με τον ΓΣ Περιστερίου, βρέθηκαν πολύ κοντά στην ομάδα μας».

–  Ποιος είναι ο στόχος του ΝΟ Καλαμάτας;

«Ο στόχος μας είναι μέσα από τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο της Καλαμάτας, τα παιδιά, τους παράγοντες αλλά και τη δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη του κολυμβητηρίου.

Παλιά είχαμε προβλήματα με το κολυμβητήριο, τα οποία μας κόστισαν. Υπήρχαν και περίοδοι στις οποίες κάναμε προπόνηση με τη θερμοκρασία του νερού στους 23 βαθμούς με αποτέλεσμα όσα παιδιά μαζεύαμε στις ακαδημίες μας τους υπόλοιπους μήνες να τα χάνουμε το χειμώνα. Αυτά τα θέματα μας είχαν αφήσει πίσω, αλλά η κατάσταση από το 2016 άρχισε να ομαλοποιείται και να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στα οποία ήμασταν παραμελημένοι.  Έχουν γίνει κινήσεις από τον Δήμο και βλέπουμε ότι υπάρχει διάθεση.

Η συμμετοχή μας στην Α2 είναι μια καλή αφορμή, ώστε να κινητοποιηθεί γενικά ο μηχανισμός. Ήδη έχουμε 80 παιδιά στις Ακαδημίες μας, όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά.  Από εκεί και πέρα εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία, κάτι που θα ήταν… σούπερ.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.