- Διαφήμιση -

Πριν προχωρήσουμε ας δούμε τι είναι το KALAH

Το KALAH είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας -επιβίωσης εντελώς διαφορετικό από σχεδόν ότι αποκαλείται αυτοάμυνα ανά τον κόσμο και η ιδιαιτερότητα και αυτό που το κάνει μοναδικό είναι στην προσέγγιση του πάνω στο κομμάτι αυτοάμυνας -επιβίωση αφετέρου δε στον ιδιαίτερο τρόπο εκμάθησης του!
Ασχολείται με τις σύγχρονες καταστάσεις βίας – λεκτικής -ένοπλης άοπλης -και την καταστολή αυτών, αλλά το πιο σημαντικό είναι η αναγνβριση σε πρώιμο στάδιο των επικίνδυνων περιοχών (kalah red zone).
To kalah διέπεται από θεμελιώδεις αρχές και όχι από απλή διδασκαλία αριθμού τεχνικών. Η εκπαίδευση είναι επίπονη και παράλληλα απλή και στοχευμένη !

- Διαφήμιση -

Στην Καλαμάτα και πιο συγκεκριμένα στην “Ultimate Training Academy” φιλοξενήθηκε από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή το 4ο σχολείο εκπαιδευτών ΚΑLAH SYSTEM στην Ελλάδα. Στο σχολείο δίδαξε ο ιδρυτής του συστήματος Idan Abolink μαζί με τους επικεφαλής εκπαιδευτές στην Ελλάδα, Βάσση Δημήτρη και Δελή Βασίλη.

Στην πόλη μας το kalah διδάσκεται εδώ και ένα χρόνο από τον εκπαιδευτή Χρονόπουλο Κώστα και από φέτος θα φιλοξενείται στη σχολή ultimate training academy σε συνεργασία με τον νέο εκπαιδευτή Σπανίδη Βασίλη

Επισκεφτήκαμε τον άρτια εξοπλισμένο χώρο της “Ultimate Training Academy” και μιλήσαμε με τον ιδρυτή του συστήματος, Idan Abolink, τον επικεφαλής εκπαιδευτή στην Ελλάδα, Βάσση Δημήτρη, και φυσικά τον νέο εκπαιδευτή, Σπανίδη Βασίλη, ο οποίος θα αναλάβει τη διδασκαλία του KALAH στην σχολή. Αναλυτικά το τι μας δήλωσαν:

Idan Abolink (μεταφρασμένες οι δηλώσεις του): ¨Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Έχω υπάρξει στο πιο διάσημο κομμάτι του Ισραηλινού στρατού και το 2003 ξεκίνησα να αναπτύσσω το σύστημα KALAH. To KALAH είναι ξεκάθαρα ένα δώρο από τον Θεό. Είναι μια πολύ ρεαλιστική προπόνηση, επικεντρωνόμαστε σε βασικές αρχές και όχι σε τεχνικές. Σήμερα το KALAH υπάρχει σε 27 χώρες στον κόσμο, σε 10 υπηρεσίες ειδικών δυνάμεων. Είναι πολύ επιθετικό σύστημα αλλά μέσα από αυτό κάνουμε τους ανθρώπους πιο ήρεμους για να καταλάβουν ότι η βία έξω στο δρόμο δεν είναι ένα παιχνίδι.

Το KALAH στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατό γιατί έχουμε σοβαρούς ανθρώπους. Το KALAH είναι ένα σύστημα που διαλέγει αυτόματα σοβαρούς ανθρώπους και όχι “βεντέτες”. Ο καθένας που βλέπεις εδώ είναι ιδρωμένος, είναι τραυματισμένος, έχει κλάψει, έχει αιμορραγήσει για να περάσει και καταλαβαίνω την ευθύνη που έχουν στους ώμους τους όταν διδάσκουν κάποιον.”

Δημήτρης Βάσσης: “Το KALAH στην Ελλάδα κλείνει 8 χρόνια παρουσίας. Βέβαια ήταν πάρα πολύ δύσκολα χρόνια γιατί κάποιοι το μπερδεύουν με το παραδοσιακό Krav Maga, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση. Υπήρξα εκπαιδευτής στο Krav Maga και αποχώρησα επειδή κατάλαβα ότι οι τεχνικές του δεν είναι ρεαλιστικές. Ήταν τιμή μου που γνώρισα τον Idan Abolink σε ένα από τα ταξίδια μου λόγω της δουλειάς μου. Μου έδειξε τι είναι το KALAH, τι είναι πραγματική αυτοάμυνα και πραγματική επιβίωση και αποφάσισα μόνος μου να το φέρω και στην Ελλάδα. Βρήκα συμπαράσταση μόνο από 2-3 φίλους αρχικά κι ευτυχώς τώρα γινόμαστε κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι με μοναδικό σκοπό της εκπαίδευσης, την προστασία της ανθρώπινης ζωής.”

Βασίλης Σπανίδης “Τα μαθήματα KALAH θα πραγματοποιούνται στην “Ultimate Training Academy” που βρίσκεται Είρας 12. Προπονητές θα είμαστε ο Κώστας Χρονόπουλος κι εγώ. Θέλουμε να προωθήσουμε το KALAH γιατί είναι μια αυτοάμυνα που βασίζεται σε ρεαλιστικές συνθήκες όπως επιθέσεις με μαχαίρι, επιθέσεις απο 2-3 άτομα μαζί κτλ.

Ευχαριστώ τους Βασίλη Δελή και Δημήτρη Βάσση που με έβαλαν στο δρόμο της σωστής αυτοάμυνας για μένα και για την τιμή που μου έκαναν και έφεραν το σχολείο στη δική μου ακαδημία.

Σύντομα σκοπεύουμε να διοργανώσουμε ένα σεμινάριο με τους επικεφαλής προπονητές ώστε να δει ο κόσμος πόσο πρακτικό είναι το Kalah.

Όσον αφορά τη σχολή, αυτή είναι η 4η “Ultimate Training Academy” στην Ελλάδα και λειτουργεί εδώ και 1.5 μήνα. Οι άλλες 3 βρίσκονται στην Αθήνα (Ζωγράφου), στην Κυπαρισσία και στους Γαργαλιάνους.

Στη σχολή διδάσκονται επίσης MMA, Kick Boxing, Brazilian Jiu Zitsu και Cross Training.”


- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.