- Διαφήμιση -

Για την Καλαμάτα είναι μια περίεργη σεζόν. Η ομάδα άλλαξε διοίκηση με τον ερχομό του ομογενή επιχειρηματία Πρασσά να σκορπίζει τον ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας, η οποία την τελευταία στιγμή κατόρθωσε να πάρει την άνοδο στη Football League ενώ ήδη είχε ξεκινήσει προετοιμασία για τη Γ΄Εθνική. Το γεγονός αυτό προφανώς και είχε αντίκτυπο στο ρόστερ αν και οι διοικούντες ισχυρίζονταν πως το ρόστερ θα ήταν το ίδιο και στις δύο κατηγορίες και με σκοπό την άνοδο ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιζόταν, πράγμα που μοιάζει οξύμωρο καθώς η διαφορά Γ΄Εθνικής και Football League είναι χαώδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαματα ποδοσφαιρο παπαδημητριου

Η ομάδα ξεκινά το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς στα πρώτα 4 ματς, οι οπαδοί βρίσκονται σε παροξυσμό και αναμένουν ανάλογη συνέχεια, ενώ εκείνη τη στιγμή έρχεται και ο θρίαμβος με 3-0 απέναντι στη Λάρισα. Κι εκεί σαν κάποιος να έκλεισε τα φώτα.

- Διαφήμιση -

4 συνεχόμενες ήττες με κακή απόδοση στα ματς φέρνουν την απόλυση του Βασίλη Βούζα και τον ερχομό του άρτι απολυθέντος από την Βέροια, Σάκη Θεοδοσιάδη. Ο νεαρός τεχνικός κάνει ντεμπούτο με τον Ασπρόπυργο και στο πρώτο ημίχρονο κάνει ένα μεγάλο τακτικό λάθος. Αντιμετωπίζει το γρήγορο δίδυμο των σέντερ φορ του Ασπροπύργου με τους αργούς Μάκο και Ιντζίδη χωρίς να φέρνει έναν ταχύ αμυντικό μέσο ακριβώς μπροστά τους ή και ανάμεσα τους σε φάση άμυνας. Το αποτέλεσμα είναι κάθε επίθεση των φιλοξενουμένων να μυρίζει γκολ και το ημίχρονο να λήγει 0-2.

Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα πιέζει και με κατάθεση ψυχής και λόγω της εμφάνισης του Ράκιτς παίρνει ένα χρυσό βαθμό καίτοι αγωνιζόταν με 10 παίκτες για 20 λεπτά περίπου. Τα πυρά στρέφονται προς τον διαιτητή Αγγελάκη (όχι αδίκως) αλλά αυτό δεν πρέπει να αποπροσανατόλισει την ομάδα και να μη δει τις παθογένειες της.

Κεφάλαιο Ρόστερ

Το ρόστερ ξεκάθαρα δεν είναι επιπέδου πρωταθλητισμού στην κατηγορία. Στην καλύτερη περίπτωση είναι ένα ρόστερ που κυμαίνεται στο μέσο όρο της Football League και θα έπρεπε να στοχεύει σε μια άνετη παραμονή.

Αν σε αυτό προσθέσεις πως τα βαριά συμβόλαια δόθηκαν σε παίκτες που μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (Ράκιτς, Μάκος, Ιντζίδης, Οσμάνατζιτς) δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις το λόγο που η ομάδα παραπαίει αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα.

Το πολύ καλό ξεκίνημα αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις της διοίκησης πως στόχος είναι το πρωτάθλημα δημιούργησαν μια αβάσιμη αισιοδοξία η οποία όμως αποδείχθηκε νωρίς πως δεν μπορούσε να σταθεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαματα ποδοσφαιρο

Το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και θα πρέπει πρώτα απ’όλα να το καταλάβει η διοίκηση και να μην πιπιλίζει τα μυαλά του κόσμου περί σίγουρης ανόδου.

Στόχος της ομάδας πρέπει να είναι η εξασφάλισης της παραμονής και από εκεί και πέρα ο,τι καλύτερο προκύψει. Αν το Γενάρη η ομάδα βρίσκεται κοντά στην κορυφή και κάνει 4-5 δυνατές μεταγραφές τότε ίσως μπορέσει να μιλήσει για διεκδίκηση ανόδου και πάλι όχι με τον τίτλο του φαβορί. Καλό είναι να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και να μην είμαστε αιθεροβάμμονες.

Ούτε το κακό της ομάδας θέλουμε, ούτε εχθροί της είμαστε. Κακό θα κάναμε αν συνεχίζαμε να μιλάμε για άνοδο με την υπάρχουσα εικόνα και ένα ρόστερ κατώτερο από τουλάχιστον 4-5 ομάδες της κατηγορίας που είναι και μπροστά στη βαθμολογία. Η διοίκηση μέσω του κ. Παπαδημητρίου συνεχίζει να διατυμπανίζει πως η ομάδα θα ανέβει. ΜΑΚΑΡΙ να γίνει αυτό!!! Αλλά να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω τον τρόπο. Γι’αυτό ας σώσουμε την παρτίδα (παραμονή) πριν πάμε να την πάρουμε διπλή.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.