- Διαφήμιση -

Ένα βήμα πριν την έγκριση του κονδυλίου από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου πίσω από τη βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου, βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας.

Πρόκειται ασφαλώς για πολύ ευχάριστα νέα για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ και το βόλεϊ καθώς οι αθλητές ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια, κάνοντας πολλές φορές προπόνηση σε ακατάλληλους χώρους όπως το κλειστό του Πολυκλαδικού.

- Διαφήμιση -

Το προπονητήριο προβλέπεται να έχει 150 θέσεις στην κερκίδα του, δύο αίθουσες αποδυτηρίων για ομάδες, αποδυτήρια διαιτητών, ιατρείο, αίθουσα για τον υπεύθυνο φύλαξης,τουαλέτες για Α.Μ.Ε.Α. καθώς και για αθλητές Α.Μ.Ε.Α. και γυμναστήριο με όργανα.

Αυτή τη στιγμή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι στο τελικό στάδιο σύνταξης των μελετών (οι οποίες είναι έτοιμες) και θα αποσταλούν εντός των επόμενων ημερών στους αρμόδιους φορείς του προγράμματος “Φιλόδημος” για την τελική έγκριση. Αν όλα πάνε καλά, που αυτό δείχνουν όλα καθώς οι μελέτες είναι πλήρεις και άκρως εμπεριστατωμένες, ο δήμος θα πάρει κονδύλιο 600.000 ευρώ για τη δημιουργία του κλειστού προπονητηρίου.

Βρισκόμαστε λοιπόν πολύ κοντά σε κάτι που έμοιαζε όνειρο για πολλά χρόνια στην πόλη μας, στη δημιουργία ενός άρτια εξοπλισμένου και σύγχρονου χώρου όπου θα μπορούν να προπονούνται ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ και θα είναι άμεσα προσβάσιμος από αθλητές Α.Μ.Ε.Α.

Την ενημέρωση μας έκανε σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πολιτικός μηχανικός, Βασίλης Κανάκης, ο οποίος βοήθησε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στη σύνταξη των μελετών και κατέβαλλε συνεχώς προσπάθεια να τονίσει στην απερχόμενη δημοτική αρχή την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου, κάτι που ήταν κοινώς αποδεκτό από όλους τους κατοίκους της πόλης μας, με τις προσπάθειες του να έχουν τελικώς αίσιο φινάλε. Ο Βασίλης Κανάκης είναι δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Καλαμάτα Μπροστά” με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.