- Διαφήμιση -

Και τώρα έχει… ζόρια! Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα φέτος στην Ευρώπη, καθώς έχασε με 3-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Οι Πειραιώτες αν και προηγήθηκαν με 1-0, τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό. Ο Σεμέδο στο 37′ άνοιξε το σκορ, αλλά η αποβολή του Μπενζιά στο 58′ άλλαξε τις ισορροπίες. Την ίδια στιγμή, τα στόπερ των Πειραιωτών εμφάνισαν ένα πολύ κακό πρόσωπο. Στο 62′ ο Βούλιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 87′ ο Μιλούνοβιτς γύρισε το παιχνίδι για τους Σέρβους. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 90′ ο Μποακιε,.

- Διαφήμιση -

Μετά και από τη βαριά ήττα της Τότεναμ από την Μπάγερν,ο Ολυμπιακό έχει 1 βαθμό όπως και η Τότεναμ. Την ίδια ώρα, η Μπάγερν έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε τους 3.

Σημαντικές εκπλήξεις από Πέδρο Μαρτίνς

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα του Ολυμπιακού, κάτι που το… πλήρωσε. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε την… έκπληξη στο δεξί άκρο της άμυνας των “ερυθρόλευκων”, εκεί όπου ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Ελαμπντελαουί.

Η επόμενη έκπληξη αφορούσε τον παρτενέρ του Μπουχαλάκη στο χώρο του κέντρου, εκεί όπου ο Καμαρά πήρε τη θέση του Γκιγέρμε. Αλλαγές είχαμε και στη μεσοεπιθετική γραμμή, εκεί όπου οι Ποντένσε και Βαλμπουενά έμειναν στον πάγκο, με τους Λοβέρα και Μπενζιά να παίρνουν τις θέσεις τους.

Η 11άδα του Ολυμπιακού

Σα, Τοροσίδης, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπενζιά, Λοβέρα, Μασούρας, Γκερέρο

Το παιχνίδι…

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε μια ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, επιτέθηκε κυρίως από την πλευρά του Τσιμίκα, αλλά οι προσπάθειες του δεν ήταν ικανές να προκαλέσουν πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Μάριν όμως πήρε περισσότερες προσπάθειες στη συνέχεια, αλλά το παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει καλό ρυθμό , αφού οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους.

Από το 20′ και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε.. στροφές και έκανε τις πρώτες απειλητικές επισκέψεις στην εστία του Μπόργιαν. Στο 23′ ο Γκερέρο έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, ενώ στο επόμενο λεπτό δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν προσεκτικά, με τον Ολυμπιακό να κλείνει πολύ καλά τους χώρους και να φτάνει τελικά -χωρίς να απειληθεί- στο 0-1. Ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ, με τον Σεμέδο να κάνει το πλασέ στην κίνηση και τον Μπόγιαν να δέχεται ένα… φτηνό γκολ στην κλειστή του γωνία!

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με την άνοδο του Ερυθρού Αστέρα. Το ματς όμως… “στράβωσε” στο 58′, όταν ο Μπενζιά είδε -αυστηρή- δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση! Ο Μεριά έκανε τραγικό διώξιμο, έστειλε την μπάλα στον Βούλιτς, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Σα για το 1-1 (η μπάλα μάλιστα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μεριά). 

Το “Ράικο Μίτιτς” πήρε… φωτιά με τον κόσμο του Ερυθρού Αστέρα να δίνει ώθηση στην ομάδα του. Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως έκανε διορθωτικές κινήσεις (Ποντένσε και Ελαμντελαουί) και στο 86′ είδε τον Μεριά να στέκεται και πάλι μοιραίος, πλασάροντας άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. 

Ο Τυνήσιος στόπερ το έχασε, αλλά στην επόμενη φάση ο στόπερ του Ερυθρού Αστέρα ευστόχησε. Ο Μάριν εκτέλεσε στο 87′ ένα κόρνερ, ο Σεμέδο δεν υπολόγισε σωστά, ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Με τον ίδιο τρόπο ήρθε και το τελικό 3-1. Πάλι από κόρνερ του Μάριν, πάλι από λανθασμένη εκτίμηση του Σεμέδο, ο Μπόακι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Σα.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.