- Διαφήμιση -

Για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια η Μπαρτσελόνα δεν είχε στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος στην διάθεσή της τον Λιονέλ Μέσι και αν την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, οι Καταλανοί επικράτησαν με άνεση της Χιχόν στο Καμπ Νου (3-0), δεν είχαν την ίδια «τύχη» το βράδυ της Παρασκευής, αφού η Μπιλμπάο με «δράστη» τον Αντούριθ υπέταξε τους πρωταθλητές Ισπανίας, αναγκάζοντάς τους στην πρώτη τους φετινή ήττα (1-0).

Μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, ο Ινιάκι Γουίλιαμς άγγιξε το 1-0 για την Μπιλμπάο, όμως ο Τερ Στέγκεν έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του, κρατώντας το μηδέν για την Μπάρτσα που δεν ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο το ματς. Ο 25χρονος ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε 9ετή (!) επέκταση συνεργασίας με τους Βάσκους έφτασε μια ανάσα από το γκολ και στο 15′ με τον κίπερ των Καταλανών να είναι και πάλι παρών. Ο θηριώδης φορ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι στον Τερ Στέγκεν, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.

- Διαφήμιση -

Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Ουνάι Λόπεθ έκανε τραγικό λάθος, τροφοδοτώντας κατ’ ουσίαν τον Λουίς Σουάρες που σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σιμόν. Στο 36′ ο Γκαρθία βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ραφίνια επιχείρησε ένα έξυπνο σουτ από το όριο της περιοχής αλλά σημάδεψε κι αυτός δοκάρι, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα «κολλημένο» στο 0-0.

Στο 37′ μάλιστα, ο Τσινγκούρι, προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σουάρες να αποχωρεί λόγω κάποιου μυικού τραυματισμού.

Στην επανάληψη, η Μπάρτσα ανέβασε την απόδοσή της και απώλεσε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 53′ με δράστη και πάλι τον Ραφίνια που κόπηκε τελευταία στιγμή από την άμυνα των Βάσκων. Ενώ ούτε ο Ράκιτιτς στο 70′, κατάφερε να σκοράρει για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με το δυνατό του σουτ να περνά μόλις άουτ. Τα λεπτά περνούσαν με τους Μπλαουγκράνα να έχουν την κατοχή, να ελέγχουν το ματς, μα να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 84ο λεπτό, ήταν η σειρά του Αντουάν Γκριεζμάν να… κοπεί από την άμυνα των γηπεδούχων.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, στο 89ο λεπτό, ο… γερόλυκος της Μπιλμπάο, Αντούριθ που είχε μόλις μπει στον αγωνιστικό χώρο, με ασύλληπτο γυριστό εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ! Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Λενγκλέ δεν βρήκε στόχο και οι Καταλανοί ξεκίνησαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στο ισπανικό πρωτάθλημα.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.