- Διαφήμιση -

https://notosport.eleftheriaonline.gr/various/item/30329-nok-%E2%80%9Ceykairia-na-anaptychthei-to-polo-sthn-kalamata%E2%80%9D,-leei-o-st-mpakolias

Ιστορική στιγμή για το καλαματιανό πόλο χαρακτήρισε την άνοδο του ΝΟΚ στην Α2 ανδρών ο Στάθης Μπακολιάς.

- Διαφήμιση -

Ο προπονητής της ομάδας εκτιμά ότι είναι ευκαιρία να αναπτυχθεί η υδατοσφαίριση στην Καλαμάτα. “Αν αξιοποιηθεί κατάλληλα θα δώσει κίνητρο για παραπέρα ανάπτυξη του αθλήματος και γενικά του υγρού στίβου στην πόλη μας”, λέει χαρακτηριστικά ο Στάθης Μπακολιάς, ο οποίος οδήγησε το περασμένο Σάββατο το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα θα παίξει τη νέα σεζόν για πρώτη φορά στην Α2, καθώς στην τελική φάση του πρωταθλήματος πόλο της Β’ εθνικής, πήρε το ένα από τα τέσσερα συνολικά εισιτήρια της ανόδου. “Όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχο της”, τονίζει ο Στ. Μπακολιάς για την επιτυχία στη Γλυφάδα και προσθέτει:

“ Σημαντική βοήθεια στην φετινή μας πορεία είχαμε και από τον συνεργάτη μας Χριστόφορο Κουνάδη, που μπορεί για προσωπικούς λόγους να μην μας βοήθησε ως παίκτης όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά η βοήθειά του στην προετοιμασία των παιδιών που προπονούνται στην Αθήνα ήταν σημαντική και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την έφορο Λυδία Εξηνταβελώνη που ήταν συνεχώς δίπλα στην ομάδα καθώς και τους φίλους που μας βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του και ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στην νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε. Τέλος θα ήθελα να καλέσω όλους όσους έχουν φορέσει το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να έρθουν δίπλα στην ομάδα γιατί η βοήθειά τους είναι πολύτιμη’.

Οι παίκτες που συνέβαλαν στην φετινή πορεία της ομάδας είναι: Μακρής Μιχάλης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Βερνάρδος Σταύρος, Γκούμας Γιώργος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Τσιγώνιας – Ανδρίτσος Γιώργος, Άγγος Ιορδάνης, Μουστάκας – Μαλάρντ Φίλιπ- Σωτήρης, Παναγιώταρος Νίκος, Καρπέτας Κώστας, Τζούβελης Κώστας, Αγγελής Σπύρος, Αποστολάκος Γιάννης, Τραγγανίδας Βασίλης, Κοσιφολόγος Θανάσης, Μπίρης Κώστας, Μέγγος Παναγιώτης ,ενώ ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία ήταν η συμμετοχή στην τελική φάση τριών παιδιών από τις ακαδημίες του ομίλου που αγωνίζονται στην κατηγορία παίδων του Χριστόφορου Παναγιώτη, Ρούσση Παναγιώτη και Περδικέα Παναγιώτη.

Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις θα συνεχιστούν για όλα τα τμήματα υδατοσφαίρισης μέχρι τέλος Ιουλίου στο κολυμβητήριο.

Για τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ομίλου στην παραλία.

Η ταυτότητα των αγώνων

Οι πολίστες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έγραψαν ιστορία στη Γλυφάδα, φέρνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία που έχει πετύχει το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην πόλη μας, εξασφαλίζοντας ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η άνοδος στην Α2 ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλουν οι υπεύθυνοι του τμήματος τα τελευταία χρόνια και φέρνει νέα δυναμική για τον υγρό στίβο της πόλης μας.

Στην τελική φάση που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΑΝΟ Γλυφάδας συμμετείχαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της κατηγορίας χωρισμένες σε δύο ομίλους.

Ο ΝΟΚ αντιμετώπισε- όπως έχουμε γράψει -την ΑΕΚ, τον Επειό Ηλιδας και το ΝΑΟ Κέρκυρας, φέρνοντας και τα τρία αποτελέσματα,. Στην πρεμιέρα νίκησε με 11-7 τον Επειό, τη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε με 15-8 από την ΑΕΚ και την τρίτη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλος 8-8 με την Κέρκυρα.

Μια ισοπαλία που του έδωσε και τη δεύτερη θέση, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους “Φαίακες”.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Τρίαινας Βούλας η οποία επιβλήθηκε του ΠΕΚΕΒ στην διαδικασία των πέναλτι (13 – 12) αφού το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλο (9 – 9).

Αναλυτικά η κατάταξη έχει ως εξης: 1. Τρίαινα Βούλα, 2. ΠΕΚΕΒ, 3 ΑΕΚ, 4 ΝΟΚ, 5 ΡΟΗ, 6 ΝΑΟ Κέρκυρας, 7 Νηρέας Χαλανδρίου, 8 Επειος Ηλιδας. Η ταυτότητα των αγώνων του ΝΟΚ έχει ως εξής :

ΕΠΕΙΟΣ – ΝΟΚ 7 – 11 (1-3, 0-1, 5-5, 1-2)

Αποβολές: 4 υπέρ και 10 κατά. Πέναλτι : 4 υπέρ και 1 κατά. Σκόρερ : 4 Βερνάρδος, 2 Αγγελής και από 1 Θεοδωρακόπουλος, Κουτσιαλής, Μουστάκας, Παναγιώταρος, Καρπέτας.

ΑΕΚ – ΝΟΚ 15 – 8 (3-3, 5-1, 4-2, 3-2)

Αποβολές: 9 υπέρ, 4 κατά. Πέναλτι : 2 υπέρ, 1 κατά. Σκόρερ : 2 Καρπέτας Αγγελής και από 1 Γκούμας, Βερνάρδος, Παναγιώταρος, Τζούβελης

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΝΟΚ 8 – 8 (3-4, 0-1, 2-1, 3-2)

Αποβολές: 9 υπέρ, 9 κατά. Πέναλτι: 1 υπέρ, 2 κατά. Σκόρερ: από 1 γκολ σημείωσαν Θεοδωρακόπουλος, Βερνάρδος, Κουτσιαλής, Άγγος, Μουστάκας, Παναγιώταρος, Τζούβελης, Αγγελής

 Οι αγώνες κατάταξης

Την Κυριακή έγιναν τα χιαστί παιχνίδια προκειμένου να βγουν τα ζευγάρια για μικρό – μεγάλο τελικό.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας που πήρε την 2η θέση στον όμιλό του αγωνίστηκε με το ΠΕΚΕΒ από την Χίο που είχε τερματίσει 1ος στον πρώτο όμιλο. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας εμφανώς κουρασμένη από το παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στην Β’ φάση του πρωταθλήματος όταν είχε αποσπάσει ισοπαλία από τους Χιώτες μέσα στην έδρα τους. Στον μικρό τελικό έχασε με 12-2 από την ΑΕΚ και κατέλαβε την 4η θέση.

ΠΕΚΕΒ – ΝΟΚ 17 – 8 (5-2, 2-4, 6-0, 4-2)

Αποβολές: 6 υπέρ, 10 κατά. Πέναλτι: 5 υπέρ, 3 κατά, Σκόρερ: 2 γκολ Τσιγώνιας, Καρπέτας, Αγγελής, 1 γκολ Θεοδωρακόπουλος, Βερνάρδος

Μικρός Τελικός

ΝΟΚ – ΑΕΚ 2 – 12 (0-4, 1-3, 0-2, 1-3)

Αποβολές: 8 υπέρ, 7 κατά. Πέναλτι: 2 υπέρ, 2 κατά. Σκόρερ: Κουτσιαλής, Χριστόφορος.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.