Σπερχογεία – Ολυμπιακός Ανάληψης 1-0: Διαιτητική Παρωδία

464
- Διαφήμιση -

Όσο και να θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο αυτό καθ’αυτό, ειλικρινά δε μπορώ οπότε θα αναφερθώ σε θέματα διαιτησίας, ζητώντας συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές των δύο ομάδων.

Σήμερα στο “Πέτρος Γεωργανάς” είδα μία από τις χειρότερες διαιτησίες που έχω δει ποτέ σε αγώνα. Είδα δύο αποβολές ανύπαρκτες και ένα διαιτητικό τρίο να έχει χάσει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Σε έναν αγώνα στον οποίο οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν άψογη συμπεριφορά, ο διαιτητής επέλεξε να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα.

- Διαφήμιση -

Η αποβολή του Παπαγιαννόπουλου στο 27ο λεπτό, σε μια φάση στην οποία του γίνεται πεντακάθαρο φάουλ και ανοίγει η μύτη του, και ο διαιτητής όχι μόνο δεν καταλογίζει φάουλ αλλά δίνει κίτρινη κάρτα στον Παπαγιαννόπουλο και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, απ’ευθείας κόκκινη ενώ κατευθυνόταν προς τα έξω για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Ναι είπε “Άι στο διάολο”, αφού είχε γυρίσει πλάτη προς το διαιτητή. Δεν απευθύνθηκε σε κανέναν προσωπικά όμως. Αν όλες αυτές οι φράσεις τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα, κάθε ματς θα τελείωνε με 5 αποβολές τουλάχιστον.

Στο 87ο λεπτό ο Κωστόπουλος δέχεται σωστή κίτρινη κάρτα επειδή πέταξε μακριά τη μπάλα για καθυστέρηση. Την ώρα που δεχόταν την κάρτα ακούμπησε στο χέρι το διαιτητή και του είπε ένα “Ας ηρεμήσουμε”. Ο διαιτητής του έβγαλε δεύτερη κίτρινη για βίαιη απώθηση όπως είπε. Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε παιδιά!!!

Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο είναι οι παίκτες, ούτε εμείς οι δημοσιογράφοι, ούτε οι παράγοντες ούτε οι διαιτητές φυσικά. Όλοι μας είμαστε απαραίτητοι για να λειτουργήσει σωστά το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της Μεσσηνίας, αρκεί να αποδεχθούμε το ρόλο μας που σίγουρα δεν είναι πρωταγωνιστικός.

Εξακολουθώ να είμαι αηδιασμένος από αυτό που είδα σήμερα. Ένα πράγμα μόνο μπορώ να σας υποσχεθώ: Θα συνεχίσω να λέω ό,τι βλέπω γιατί πάνω απ’όλα σέβομαι τον εαυτό μου. Θα μπορούσα τώρα να σας έγραφα για 2-3 φάσεις που έγιναν στο ματς και το πως έπαιξε το overlap η Σπερχογεία στο 59 λεπτό π.χ. Ειλικρινά αυτό θα ήθελα γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Θέλω να σχολιάζω ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα και για τακτικές, κινήσεις κτλ.

Πως να μιλήσω όμως για ποδόσφαιρο όταν ο “άρχοντας” της αναμέτρησης φροντίζει να τη διαλύει με τη συμπεριφορά του; Συγγνώμη, αλλά εγώ θα αναφέρομαι σε αυτά μέχρι να σταματήσει αυτή η παρωδία. Είναι κρίμα να κλέβετε τη δόξα από τους παίκτες και τους προπονητές.

Ελπίζω οι αρμόδιοι φορείς της ΕΠΣ Μεσσηνίας να είδαν αυτά που είδα κι εγώ σήμερα και να τιμωρηθεί ο διαιτητής σύμφωνα με τα λάθη του. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε, ας είμαστε τουλάχιστον εντάξει με τον εαυτό μας.

 

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.