- Διαφήμιση -

Ο Παναθηναϊκός έκανε απίστευτη ανατροπή στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 3-2 της ΑΕΚ που είχε προηγηθεί με 0-2. Το τρίτο γκολ που ολοκλήρωσε την ανατροπή πέτυχε ο πρώην “κιτρινόμαυρος” Δημήτρης Κολοβέτσιος. Στο -9 από την κορυφή πλέον η ΑΕΚ, “βλέπει” 5άδα το “τριφύλλι”.
Ένας Παναθηναϊκός από τα… παλιά στο δεύτερο ημίχρονο έφερε τα πάνω κάτω και πήρε τεράστια νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική της Superleague, παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του ματς και με “ήρωα” τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Δημήτρης Κολοβέτσιο ολοκλήρωσαν μία απίστευτη ανατροπή τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας “βουλιάζοντας” ταυτόχρονα την ΑΕΚ και θέτοντάς την πιθανώς εκτός μάχης του τίτλου.

Το ματς ήταν από την αρχή “ανοιχτό” με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και να δημιουργούν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με το γκολ να δείχνει πως είναι θέμα χρόνου είτε για τους “πράσινους” είτε για την “Ένωση”. Τελικά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Μπακάκη να κεραυνοβολεί τον Διούδη μετά από φάση διαρκείας στα “καρέ” του Παναθηναϊκού στο 19ο λεπτό. Οι “πράσινοι” δεν έδειξαν να πτοούνται και έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μακέντα στο 29′ για την ισοφάριση η ΑΕΚ στο 37′ με τον Ολιβέιρα διπλασίασε τα τέρματά της διαμορφώνοντας το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αποδοκιμασίες από την εξέδρα.
Λίγοι περίμεναν όμως όσα ακολούθησαν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα βγάζοντας τρομακτική ενέργεια μέσα στο γήπεδο, πριν από αυτό φυσικά είχε μεσολαβήσει μία απίθανη τριπλή(!) ευκαιρία για την ΑΕΚ να “καθαρίσει” το ματς στο 50′ με τον Ολιβέιρα να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με “λόμπα” και τον Διούδη να νικάει σε δύο περιπτώσεις τον Βέρντε στη συνέχεια της φάσης.

- Διαφήμιση -

Ο Μακέντα ήταν αυτός που έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ στο 67′ μειώνοντας σε 1-2 ενώ ο Περέα στο 70′ με προβολή ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό σε ένα φοβερό τρίλεπτο “ξέσπασμα” το οποίο έφερε το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε μία… άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να επιτίθενται κατά κύματα.
Αρχικά ο Γιόπχανσον στο 76′ έχασε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή για το “τριφύλλι” ενώ στο 82′ ο Σιμάο βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Διούδη αλλά ο γκολκίπερ των “πρασίνων” πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση κρατώντας το 2-2. Η κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 89′, μετά από μίνι πολιορκία της “κιτρινόμαυρης” άμυνας , διαμόρφωσε το τελικό 3-2 ολοκληρώνοντας μία απίστευτη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό που έμεινε αήττητος σε άλλο ένα ντέρμπι φέτος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

ΑΕΚ (Κωστάνογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (46’ Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης).

Πηγή: newsit.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.