- Διαφήμιση -

Με δύο κεφαλιές των Μασούρα κι Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το “Κλ. Βικελίδης”, επικρατώντας με ανατροπή (1-2) του Άρη, για την έκτη αγωνιστική της Superleague.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πέδρο Μαδρίτης πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης», επικρατώντας του Άρη με 2-1, για την έκτη αγωνιστική της Superleague και παρέμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ ύστερα από κεφαλιά του Ντιγκινί, αλλά απάντησαν με δύο κεφαλιές των Μασούρα κι Ελ Αραμπί, κάνοντας την ανατροπή στη Θεσσαλονίκη. Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Τσιμίκας στο 57’, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον Ποντένσε, που βγήκε δευτερόλεπτα μετά το 1-2.

- Διαφήμιση -

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε δύο τελείως διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος έγιναν τα… πάντα, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν τρία γκολ και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα και τις φάσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο.

Ο Άρης έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι από νωρίς. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο βρήκε ωραία τον Ντιγκινί σε στημένο λίγο έξω από την περιοχή και ο Γάλλος (7’) με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Σα, στο δοκάρι και μέσα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός, μετά το αρχικό μούδιασμα, ανέβασε στροφές και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, πράγμα που το κατάφερε στο 33′. Ο Τσιμίκας έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Μασούρας μπήκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Έμαν και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 38′ ήρθε η ολική ανατροπή για τον Ολυμπιακό. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Σουντανί αντί του Ποντένσε, έγινε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-2.

Οι Θεσσαλονικείς τα είχαν… χαμένα κι οι Πειραιώτες έκαναν και το 1-3, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά, καθώς ο Σουντανί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι.

Στο δεύτερο μέρος, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες φάσεις για γκολ. Ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, όντας προσεκτικός στα μετόπισθεν, με τον Άρη να έχει μία πραγματικά καλή στιγμή με τον Ντιγκινί, το σουτ του οποίου έβγαλε ο Σα.

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων έγινε στο 77’ με την αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε με το συρτό/άστοχο σουτ του Μασούρα. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν χωρίς φάσεις, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με ένα σπουδαίο διπλό από τη Θεσσαλονίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (38’ Σουντανιέλ), Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο), Ελαμπντελαουί, Μασούρας, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Βλαμπουενά, Παπαδόπουλος.

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.