- Διαφήμιση -

Στο πρώτο του επίσημο ματς στη σεζόν, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια… κωμικοτραγική άμυνα στη Γαλλία, δεν μπόρεσε να “μπλοκάρει” τους Λάιτι, Τέιλορ και Πέιν και ηττήθηκε με 82-63 από την Βιλερμπάν. Μεγάλη “πληγή” τα ριμπάουντ και ο Μιλουτίνοφ, που βρέθηκε σε κακή βραδιά. Ανησυχητικό το… δείγμα των περισσότερων παικτών του Μπλατ. Μόνο ο Πάντερ και ο Κουζμίνσκας είχαν καλές στιγμές από τους… νέους. Μοναδικός διακριθείς από τους φιλοξενούμενους ο Πρίντεζης (15 π.) – Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε εννέα πόντους κι έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague, που έφτασε τους 4000 πόντους, μετά τον Κάρλος Ναβάρο.

Μια… ερυθρόλευκη σκιά στο “Αστρομπάλ”!Ένας απογοητευτικός Ολυμπιακός παρουσίασε μια κάκιστη εικόνα στην έδρα της Βιλερμπάν και ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία μέσα στη Γαλλία (82-63).

Τα αγωνιστικά «καμπανάκια» που είχαν ηχήσει στα φιλικά προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό δε διορθώθηκαν, με τους “ερυθρόλευκους” να μπαίνουν με το… αριστερό στην εφετινή Euroleague.

- Διαφήμιση -

Οι Πειραιώτες παρουσίασαν ένα ασύνδετο σύνολο σε άμυνα και επίθεση και δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τη Βιλερμπάν, που πήρε μία σπουδαία νίκη στην επιστροφή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από μία δεκαετία, υπό το βλέμμα του Τόνι Πάρκερ.

Μοναδικός παίκτης από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ που ξεχώρισε από το “ναυάγιο” του Ολυμπιακού ήταν ο Πρίντεζης με 15 πόντους. Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε εννέα πόντους (τρία τρίποντα) κι έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague, που έφτασε τους 4000 πόντους, μετά τον Κάρλος Ναβάρο.

Από τη Βιλερμπάν, Τέιλορ και Λάιτι με 16 πόντους έκαναν τη μεγαλύτερη “ζημιά” στους Πειραιώτες, ενώ ο Τζεκίρι ήταν εκπληκτικός και στις δύο ρακέτες (13 π.). Στους 7 πόντους έμεινε ο Πέιν, που όμως έκανε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Βιλερμπάν θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (10/10 στις 21:45), ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τη Βαλένθια στο ΣΕΦ (11/10 στις 21:30).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, δεν άφησε την Βιλερμπάν να τρέξει σε “ανοιχτό” γήπεδο, είχε υπομονή στο παιχνίδι του, ενώ… σημάδεψε στο “ζωγραφιστό” και πήρε πόντους από Πρίντεζη και Κουζμίνσκας. Πολύ καλά πήγε και ο Πάντερ, που πέτυχε τους πρώτους του πόντους στην Euroleague. Λάιτ και Ζαν Σαρλ όμως ήταν αυτοί που “τράβηξαν” τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα και δεν άφησαν τη διαφορά να περάσει τους 10 π (12-19).

Η ομάδα του Μπλατ ήταν.. απρόσεκτη, με την επιστροφή της από το τηλεοπτικό τάιμ άουτ, εμφάνισε σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, “κόλλησε” στην επίθεση (σ/σ/ σε κακή βραδιά ο Μιλουτίνοφ) και η Βιλερμπάν το… έφερε στα ίσα (21-21). Το πρώτο εύστοχο καλάθι του Σπανούλη στο ματς (τρίποντο μετά από τρία άστοχα) διαμόρφωσε το το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου (21-24).

Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει χάσει για τα… καλά την υπομονή στο παιχνίδι του, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον Τζεκίρι μέσα στη ρακέτα (δυσκολεύτηκε πολύ στο σχήμα με δύο σέντερ που βρήκε απέναντι του) και με τραγικές επιθετικές επιλογές βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ από το τρίποντο του Τέιλορ (26-24). Οι παίκτες της Βιλερμπάν πήραν αυτοπεποίθηση και έφτασαν μέχρι και το +6 τη διαφορά με τρίποντο (!) του Πέιν (31-25). Ο Κουζμίνσκας… έμεινε ξεχασμένος στον πάγκο, ο Πέιν έκανε “πάρτι” με κάθε παίκτη των “ερυθρόλευκων” που πήγε να τον μαρκάρει και το φόλοου του Λάιτ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έφερε τους γηπεδούχους στο +7 (40-33).

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να είναι τραγικοί στην επίθεση και να παίρνουν τραγικές αποφάσεις. Ήταν τότε που η διαφορά πήγε πάνω από τους 10 πόντους για πρώτη φορά (51-39). Η απειρία των παικτών της Βιλερμπάν όμως ευθύνεται για το γεγονός πως η… ψαλίδα δεν μεγάλωσε. Ο Ολυμπιακός πάντως μια… αναλαμπή στην τρίτη περίοδο και διαμόρφωσε το 56-47 του δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να σκοράρει έστω και με δυσκολία, αλλά κάθε φορά η Βιλερμπάν είχε μια… απάντηση! Τα λάθη όμως των “ερυθρόλευκων” γκαρντ έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά. Η “εφιαλτική” βραδιά των Πειραιωτών στο “Αστρομπάλ” ολοκληρώθηκε με το… ταμπλό να γράφει στο τέλος 82-63.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.