- Διαφήμιση -

Σε μία επική “μονομαχία” στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προσέφεραν απίστευτο θέαμα και ένα συγκλονιστικό ματς, το οποίο… πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, καθώς με το τελικό 2-2, βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της Superleague.

Τι ματσάρα έγινε στο ΟΑΚΑ! Το ντέρμπι των Δικεφάλων εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών, καθώς είχε τα πάντα, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ και να έχουν χαμένο πέναλτι και δεκάδες ευκαιρίες, πριν μείνουν τελικά στο 2-2, με την Ένωση να έχει δει και γκολ της να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Οι πρωταθλητές ήταν εξαιρετικοί στην κόντρα επίθεση και άνοιξαν το σκορ με τον Σβιντέρσκι στο 16′, έχασαν πέναλτι με τον Μπίσεβαρ και πήραν δεύτερο προβάδισμα με τον ίδιο παίκτη, αλλά όχι και τη νίκη. Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε στο 54′ και παρά την «ψυχρολουσία» αμέσως μετά, αλλά και το ακυρωμένο γκολ του Μάνταλου μέσω VAR, ο Ντέλετιτς χάρισε τελικά το βαθμό στην ομάδα του, σκοράροντας στο 79′ ως «χρυσή» αλλαγή για τον Κωστένογλου.

- Διαφήμιση -

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ «πίεσε» ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός, «χτυπώντας» στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης. Το σχήμα με τη «ζώνη» τριών αμυντικών δεν λειτούργησε καθόλου για την ομάδα του Κωστένογλου και οι παίκτες του Φερέιρα έκαναν… πάρτι, βγάζοντας διαρκώς κάποιον σε θέση για γκολ.

Στο 5′ ο Σβιντέρσκι πέρασε και τον Μπάρκα, αλλά θέλησε να σιγουρέψει το γκολ και αντί να πλασάρει σε κενή εστία από διαγώνια θέση, γύρισε στον Μπίσεσβαρ, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 12′ ο Πολωνός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά 4 λεπτά μετά, ο Εσίτι έβγαλε τον Γιαννούλη ολομόναχο σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και αυτός γύρισε στον Σβιντέρσκι για να σκοράρει αυτός σε κενή εστία για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε όμως και μετά το γκολ να «απειλεί» την ΑΕΚ, η άμυνα της οποίας «πελαγοδρομούσε» πια. Στο 19′ ο σκόρερ και στο 21′ ο Σβιντέρσκι δεν κατάφεραν όμως να μετουσιώσουν σε γκολ δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ομάδα τους, η οποία όμως κέρδισε πέναλτι στο 24′.

Σε γύρισμα του Ελ Καντουρί, ο Μπακάκης βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής με τη βοήθεια και του VAR έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα. Ο Μπίσεσβαρ νίκησε τον Μπάρκα, αλλά σημάδεψε τη ρίζα του δοκαριού και έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Στη συνέχεια ο Κωστένογλου άλλαξε σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα και η ΑΕΚ ισορρόπησε τον αγώνα, χάνοντας και μία καλή ευκαιρία με τον Αλμπάνη να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, για να ολοκληρωθεί αυτό με 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς ξεκίνησε πάλι με ένταση και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω – κάτω. Η Ένωση είχε πια στο γήπεδο και τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη, οι οποίοι αύξησαν την παρουσία της μέσα στην περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Έτσι, στο 47′ ο Μπακάκης προειδοποίησε με ένα σουτ και στο 50′ ο Μάνταλος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την εστία, αλλά στο 54′ ο Λιβάγια με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Τσιγκρίνσκι στο πρώτο δοκάρι και αυτός έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-1 έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ, για να… παγώσει όμως ξανά στο 58′ όταν ο ΠΑΟΚ έβαλε δεύτερο… ίδιο γκολ, με τον Λημνιό και πάλι να «σπάει» την άμυνα και να γυρίζει στον Σβιντέρσκι για το δεύτερο προβάδισμα της ομάδας του.

Το ματς έγινε στη συνέχεια ροντέο με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ, την Ένωση να το βρίσκει στο 63′ με τον Μάνταλο μετά από κεφαλιά του Γιακουμάκη, αλλά να είναι σε θέση οφσάιντ.

Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR για τη… δύσκολη απόφαση, όπως έκανε και στο 79′ με αντίθετο αποτέλεσμα. Μετά από τρομερή ενέργεια του Μάνταλου από αριστερά και γύρισμα παράλληλα από την εστία, ο Ντέλετιτς σκόραρε για το 2-2, το οποίο μέτρησε αυτή τη φορά για να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια.

Το παιχνίδι δεν είχε όμως ολοκληρωθεί, αφού ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με τον Άκπομ και στις δύο περιπτώσεις αν μην μπορεί να νικήσει τον εκπληκτικό Μπάρκα.

Με τον Λιβάγια να χάνει και την τελευταία ευκαιρία στις καθυστερήσεις, το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας τις δύο ομάδες με έναν βαθμό και τον Ολυμπιακό μόνο του στην κορυφή της Superleague

Πηγή: newsit.gr

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.