- Διαφήμιση -

Κανένα ματς δεν τελειώνει στο 12′! Ο Άρης πλήρωσε την τραγική του εικόνα, μετά το γρήγορο 2-0 που πέτυχε, η ΑΕΛ έδειξε απίστευτο πείσμα και έφτασε σε τεράστια ανατροπή μέσα στο Κλ. Βικελίδης” (3-2). Ο Ουάρντα τα… έβαλε με την εξέδρα, σημείωσε το νικητήριο τέρμα και ζήτησε συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς! Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους – Δύο δοκάρια. Ο διαιτητής πήρε πίσω πέναλτι στο φινάλε του ματς, μετά από εξέταση του VAR.

“Διπρόσωπες” ομάδες και εντυπωσιακό ματς στο “Βικελίδης”. Μια ακόμα “μεγάλη” νίκη για την ΑΕΛ, που επικράτησε εκτός έδρας του Άρη με 3-2, πετυχαίνοντας τεράστια ανατροπή. Ο Άρης προηγήθηκε με 2-0, “σφυροκόπησε” την άμυνα των “βυσσινί”, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια, αλλά τελικά ηττήθηκε από την ΑΕΛ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αμρ Ουάρντα, τόσο με τους “διαλόγους” που είχε με την εξέδρα των γηπεδούχων, όσο και με το νικητήριο τέρμα που πέτυχε. Αρνητική μορφή του ματς ο Μπράουν Ιντέγε, που για ένα ακόμα ματς σπατάλησε πολλές ευκαιρίες. Στο φινάλε του ματς, ο διαιτητής Σκουλάς έδωσε πέναλτι, αλλά μετά από εξέταση του VAR το πήρε πίσω.

- Διαφήμιση -

Η ΑΕΛ προσπάθησε από την αρχή του παιχνιδιού να πιέσει ψηλά τους παίκτες του Άρη (πολλές φορές με διπλό μαρκάρισμα στον Φετφατζίδη) και να βάλει… δύσκολα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή, ο κόσμος των “κίτρινων” είχε βάλει στο “στόχαστρο” του τους Κάτσε και Ουάρντα.

Ο Άρης όμως ανέβασε “στροφές”, πήρε τον έλεγχο, απείλησε με τα σουτ του Ιντέγε και με τη συμπλήρωση δώδεκα λεπτών αγώνα έφτασε στο 2-0! Μέσα σε 1,5 λεπτό δύο γκολ. Η ομάδα του Τερζή άνοιξε το σκορ στο 10′ με την κοντινή κεφαλιά του Βέλεθ (σ.σ. το αφιέρωσε στον τραυματία Κουέστα) και ξεσήκωσε και πάλι τον κόσμο της στο 12′. Ο Ντιγκινί έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να διώχνει στα πλάγια την μπάλα αλλά ο Μπρούνο Γκάμα πήρε το ριμπάουντ και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Άρη σε δύο λεπτά.

Ο Άρης φαίνεται πως επαναπαύτηκε, αφού στο 20′ είδε την ΑΕΛ να μειώνει σε 2-1. Μετά από κακό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, ο Νούνιτς υποδέχθηκε την μπάλα, απέφυγε με εκπληκτικό τρόπο τον Ρόουζ και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα γήπεδα των Θεσσαλονικέων.

Μετά τη… χαλάρωση που έδειξε, ο Άρης προσπάθησε να δείξει αντίδραση και πίεσε και πάλι τους “βυσσινί”. Οι φιλοξενούμενοι όπως βρήκαν και πάλι την άμυνα των “κίτρινων” να… κοιμάται, ο Ουάρντα έβγαλε την μπαλιά στο και ο Νούνιτς στο 33′ έκανε το 2-2. Ο τρόπος με τον οποίο ο Αιγύπτιος πανηγύρισε την ισοφάριση, έφερε και την κίτρινη κάρτα (έδειχνε τα αυτιά του προς την εξέδρα που τον γιούχαρε). Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα, με τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί.

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με την έναρξη της επανάληψης (47′). Ο Ματίγια εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, οι παίκτες των γηπεδούχων προσπάθησαν να μπουν στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν την ακούμπησαν κι αυτή βρήκε στο δοκάρι του Κρίστινσον. Έξι λεπτά αργότερα, ο προωθημένος Ροζ έκανε το πλασέ στην κίνηση από δύσκολο σημείο, με την μπάλα να περνάει… σύριζα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Ο Άρης έψαξε με… μανία το τρίτο γκολ και στο 60′ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ντιγκινί έδωσε στον Κόρχουτ, αυτός έκανε το γύρισμα αλλά ο Ιντέγε -ολομόναχος μέσα στη μικρή περιοχή- δεν κατάφερε να την βρει όπως θα ήθελε την μπάλα και αυτή πέρασε μόλις άουτ. Στο 63′ οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα πάνω στον Λάρσον (το VAR δεν κάλεσε τον διαιτητή να ελέγξει τη φάση), ενώ ο ίδιος είχε δοκάρι στο 65, σε σουτ από τη μικρή περιοχή.

Το “Βικελίδης”… πάγωσε δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 69′ ο τραυματισμός του Σεφέροβιτς ανησύχησε τους πάντες, ενώ στο 74′ οι “βυσσινί” έφτασαν στην ανατροπή! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, ο Ουάρντα βρέθηκε αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Έμαν, κάνοντας το 3-2. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος παίκτης του… ΠΑΟΚ ζήτησε και πάλι “συγγνώμη” από την εξέδρα, δείχνοντας μετανιωμένος για τη χειρονομία που είχε κάνει στο πρώτο ημίχρονο.

Μέχρι και το 7ο από τα λεπτά τον καθυστερήσεων που υποδείχθηκαν, ο Άρης πίεσε για να πάρει τουλάχιστον το βαθμό, αλλά η ΑΕΛ τα έδωσε όλα στην άμυνα και κράτησε την πολύτιμη νίκη. Ο κόσμος των γηπεδούχων είχε αρχίσει να αποχωρεί, ο Ντιγκινί είδε τον Κρίστινσον να διώχνει εντυπωσιακά στο 90+6′ το κοντινό του σουτ, αλλά στο επόμενο λεπτό έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα.

Ο Ντιγκινί προσπάθησε να κάνει τη σέντρα, η μπάλα βρήκε και στα δύο χέρια του Μπούστος, που όμως προσπάθησε να προστατεύσει το πρόσωπο του και ο Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα! Ο ρέφερι αναγκάστηκε να πάει στο VAR για να κρίνει ο ίδιος τη δύσκολη φάση (με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά του) φώναξε τους αρχηγούς των δύο ομάδων και τους ανακοίνωσε πως παίρνει πίσω το πέναλτι!

- Διαφήμιση -

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.